Cudno ponasanje konfiguracije!

poruka: 6
|
čitano: 1.101
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Dakle...u zadnje vrijeme mi konfa radi probleme.

Nekad kad sam na kompu u normalnom radu se zna zamrznut i nista ne reagira (tipkovnica,mis) i moram ga resetirat.

Pa se nekad zna upalit normalno, a pak nekad ne baca sliku a sve se vrti normalno, a nekad se grafa (vent) vrti na max i to je to, nema slike.

Evo danas me opet pocelo zezat, prvo grafa nakon paljenja na gumb na max okretaja i nema slike, pa nakon par restarta se grafa vrti normalno al ipak nema slike, pa nekim cudom dobim sliku na ekranu ali nece dalje od posta..tj. zapne na ekranu di pise press this or that za uc u bios itd itd.

I eto to me dovelo do tog da ga rastavim skroz konfu i sastavim izvan kucista....i upalim i eto upravo pisem sa njega....neznam oce li se opet zamrznut i opet mi radit iste probleme ako ga ugasim...do grafe nije jer baca sliku, napajanje ispravno, ramovi ispravni (testirani sa memtestom jos prije i uredno sve bilo, procesor sigurno nije, clear cmos napravljen tj. overclock maknut....dakle zadnja opcija je maticna...u sto sam siguran da zeza...ali kako da odnesem to na servis kad problem nije trajan? tj. nekad radi normalno a nekad zeza? sad cu bacit opet memtest i hdtune test iako sam siguran da maticna zeza..sta da radim? prijedlozi?  Hvala svima koji ce sudjelovat u temi. Pozdrav

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Cudno ponasanje konfiguracije!

Konfa je novijeg datuma stoga zaledjivanje u radu nije do kondenzatora, ali ova inicijalizacija sustava upada u oci! Dok su komponente bile u kucistu imao si problema pri inicijalizaciji sustava i zaledjivanjem. Vidi kako ce se sada vani ponasati (cisto sumnjam u krivo postavljen odstojnik). Napisi kakva je situacija dok su komponente slozene van kucista.

14 godina

A proc je 100% stabilan na tom OC-u?

Tipa par sati u OCCT-u?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Mozda je utjecalo i nesto od periferije?

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 18:00 (Hardwhelper!!!).
14 godina
neaktivan

Konfa je radila normalno to vrijeme dok je bila vani, sad sam ga kompletno ocistio (sve pocistio,promjenio pastu,naglancao {#}) i opet sastavio...stisno gumb i normalno se iz prve upalio...vidit cu kroz par sati,dan,dva oce li se zamrznut...btw temperature su odlicne, overclock je maknut...inace oc-an je izdrzao prek noci occt,prime95 bez beda... (i bez oc-a se znao zamrznut)...tako da neznam...cekat cu i vidit dal ce se zamrznut. Ne vjerujem da je do periferije. Hvala na savjetima.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.7.2012 19:18 (KrpaZG).
14 godina
neaktivan
Evo sve normalno radi...izgleda da je bilo prasine u pci-e slotu il nes slicno...hvala svima koji su sudjelovali...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice