Čudni problemi sa hard diskom

poruka: 2
|
čitano: 860
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozdrav.

U nedjelju navečer mi je sistem izbacio BSOD, i kada se windows ponovo pokrenuo, dobio sam poruku "Hard disk not found" od HDD Sentinela. Kada pogledam na Samurize (koji je povezan sa SpeedFan-om), vidim da je temperatura tog HDD-a (Maxtor L250S0) jednaka 0. Kada odem u My Computer, sve particije sa tog hard diska su vidljive, i funkcioniraju bez problema.

Ne znam što bi mogao biti uzrok ovome, pretpostavljam da su krepali senzori. Prije toga, S.M.A.R.T. je imao donekle optimistična predviđanja; zdravlje HDD-a = 95%, perf = 100%, preostalo života ~= 300 dana.

Zanima me vaše mišljenje, što da radim? Nema garancije, tako da mi je jedina dilema da li da krenem manijakalno presnimavat 150gb korisnog sadržaja s njega na dvd-e, ili da se ne uznemiravam previše oko toga.

Slučajno su se potrefili i taj senzor shutdown i prvi BSOD u isto vrijeme, tako da bi BSOD mogao biti uzrokovan nekim konfliktom između nepostojećih (?) senzora i softvera koji im pristupa.

Bilo kakav savjet je dobrodošao, pišite šta se sjetite. :D

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne znam što očekuješ da ti netko napiše. Možeš eventualno provjeriti drivere i razne programe, ali niti će ti itko napisati da se ne brineš za podatke jer i s najmanjim problemom postoji opsanost, a opet nitko ne može za sigurno reći da disk odlazi. Definitivno nije dobro kad S.M.A.R.T javlja ikakve probleme.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice