CROduino pisanje koda za čip?

poruka: 8
|
čitano: 2.731
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
CROduino pisanje koda za cip???

Kupio sam od e-radionoce CROduino. U jednoj od tih kesica bio je nekakav mikrocip (8 nožica na jednoj i drugoj strani).

Zanima me dali se taj ć(č)ip može nekako programirati preko ekspermentalne ploćice i portova na mikrokontroleru (CROduinu).

Ako bih ga mogao programirati mogao bih imati nekakav sklop koji nemora raditi pomocu CROduina (hteo bih imati vanjski sklop).{#}

LP-Linkin Park

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: CROduino pisanje koda za cip???

Ako vam se neda pisati ({#}). Možete mi dati neki link ili tako nešto.

LP-Linkin Park
18 godina
KillGeek kaže...

Kupio sam od e-radionoce CROduino. U jednoj od tih kesica bio je nekakav mikrocip (8 nožica na jednoj i drugoj strani).

Zanima me dali se taj ć(č)ip može nekako programirati preko ekspermentalne ploćice i portova na mikrokontroleru (CROduinu).

Ako bih ga mogao programirati mogao bih imati nekakav sklop koji nemora raditi pomocu CROduina (hteo bih imati vanjski sklop).{#}

daj neke podatke o tom čipu, ili postaj sliku. Ovak napamet ne bude išlo. Postoje milijuni raznih čipova...

16 godina
neaktivan
CROduino pisanje koda za cip???

Otišao sam na njihovu stranicu. To je ovaj set jel?

Ako je tako, to je shift registar. On ti omogućuje proširenje digitalnih izlaza, odnosno sa jednim njegovim serijskim inputom možeš dobiti 8 paralelnih outputa.

Za standalone projekte možeš kupiti isti Atmel čip kakav se koristi u tom modelu Croduina odnosno Arduina i kada si zadovoljan sa kodom isprogramirati ga.

Najjeftinija opcija bi bila izraditi programmer za paralelni port.

--

Malo me smeta kod tog Croduina što se hvale da je hrvatski proizvod (čak ima i sliku Hrvatske na poleđini) dok ideja uopće nije njihova niti su napravili sdk i bootloader.

Besplatnih shema za izradu svog freeduina ima tone, a čak i službeni Arduino UNO v3 košta 20€ a opremljeniji je i ima brdo shieldova za njega.

Također, ja sam svoju nano v3 kopiju naručio sa DX-a za jedno 10$...

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 12:12 (Alkaline).
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Alkaline kaže...

Otišao sam na njihovu stranicu. To je ovaj set jel?

Ako je tako, to je shift registar. On ti omogućuje proširenje digitalnih izlaza, odnosno sa jednim njegovim serijskim inputom možeš dobiti 8 paralelnih outputa.

Za standalone projekte možeš kupiti isti Atmel čip kakav se koristi u tom modelu Croduina odnosno Arduina i kada si zadovoljan sa kodom isprogramirati ga.

Najjeftinija opcija bi bila izraditi programmer za paralelni port.

--

Malo me smeta kod tog Croduina što se hvale da je hrvatski proizvod (čak ima i sliku Hrvatske na poleđini) dok ideja uopće nije njihova niti su napravili sdk i bootloader.

Besplatnih shema za izradu svog freeduina ima tone, a čak i službeni Arduino UNO v3 košta 20€ a opremljeniji je i ima brdo shieldova za njega.

Također, ja sam svoju nano v3 kopiju naručio sa DX-a za jedno 10$...

Smatram da je Croduino Pico solidan za 70kn. Jedina mana na koju sam naisao su lose slozene mounting holes

http://cdn.shopify.com/s/files/1/0158/0330/products/DSC_4522_1024x1024.jpg

Vodovi idu preblizu, a i rub nije metaliziran

16 godina
neaktivan
CROduino pisanje koda za čip?

Pico nema FTDI čip pa moraš kupiti USB TTL adapter te nema pinove pa ih moraš sam dodati i zalemiti.

Svaka čast ali ima jeftinijih i opremljenijih varijanti.

Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
Re: CROduino pisanje koda za čip?
Alkaline kaže...

Pico nema FTDI čip pa moraš kupiti USB TTL adapter te nema pinove pa ih moraš sam dodati i zalemiti.

Svaka čast ali ima jeftinijih i opremljenijih varijanti.

Slažem se za USB<->UART konverter, makar za projekte koje radim, preko ICSP isprogramiram i to je to, a na pinove direkt zalemim žice. Meni za moje potrebe dovoljno.

Slobodno navedi jeftinija i opremljenijia rješenja i mjesta u HR gdje se mogu nabaviti. 

16 godina
neaktivan
Re: CROduino pisanje koda za čip?
Aldo kaže...

Slobodno navedi jeftinija i opremljenijia rješenja i mjesta u HR gdje se mogu nabaviti. 

Nigdje, pa tako ni Croduino jer je e-radionica webshop. Kod narudžbe u stvari biraš želiš li jeftinije proći i dulje čekati (eBay, DX) ili skuplje proći i dobiti robu brzo.

--

Ispada da sad pljujem, a uopće mi to nije namjera. Samo sam htio ukazati na nedostatke koje sam primjetio.

Nisam imao namjeru više komentirati ali sad kad si tražio povratnu informaciju odgovorio sam.

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.1.2014 21:59 (Alkaline).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice