Crn ekran pri pokretanju računara

poruka: 6
|
čitano: 1.910
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan

Kada uključim računar, potrebno je 7-10 minuta da se na ekranu pojavi slika desktopa. Prije toga, računar se pokreće, ali se slika ne pojavljuje. Ni onaj loading screen, ni ono na samom početku model matične, ništa. Sve crno 10ak minuta i onda se pojavi desktop, a onda monitor radi čitav dan sasvim normalno.

Kada restartujem PC, onda od početak do kraja radi normalno.

Mislio sam da je sistem u pitanju, stavio sam novi sa 7 na 10 presao i opet isto. Koji mu je vrag?

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav, imam slican problem.

Znaci kad upalim komp svi ventovi i sve lampe se upale al nema beepa(nikakvog).

Kad se to desi monitor mi pokazuje da nema signala, i ne mogu ugasiti komp sa power buttonom nego moram iskljucit sklopku na napajanju.

Ponekad se to desi dok je vec upaljen komp(nije nuzno da je pod opterecenjem).

Rastavio sam komp komletno i ocistio sam sve od prasine i promjenio sam pastu na CPU i GPU, izvadio bateriju i iscupo kabel(od uticnice do napajanja) i ostavio par sati i nije pomoglo.

Kad se to desi ponekad ga moram vise puta palit i gasit(nikad ne radi duze od 1min, napravim pauzu izmedu paljenja par minuta) da bi uopce dosao do Windowsa.

Ponekad radi cjeli dan, a ponekad samo par minuta.

Nikakav Error nisam dobio.

Prijedlozi su dobrodosli!

I ne nemam zamjenskih dijelova da testiram svaki zasebno.

Ukoliko nitko nema nikakvih prijedloga molim preporuku za neki kvalitetan servis u Zg(i okolici) koji bi mogao diagnosticirat kvar.

Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Aj neko, ista, bilo sta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

DA. Najbolje je imat zamjenske dijelove za ustanovit koja komponenta uzrokuje problem. Tj. metodom komparacije. Probaj u search upisati msconfig. Otvori system configuration i pod boot označi "base video" pa restartaj da bi vidjeli je li problem u grafičkim driverima. Kasnije nemoj zabroraviti to isključiti. Također u event vieweru možeš vidjeti poruke što se događalo sa računalom. tj. probleme. Nažalost u win 10 link na technet stranice ne radi. Nadam se da će to biti ispravljeno sa anniversary updateom. 

Zapravo ako je grafa ispravna, onda bi barem trebao vidjeti POST ekran. Jer OS i driveri tijekom tog dijela ne igraju nikakvu ulogu.  Probaj i neke osnovne stvari. Je li kabel od monitora dobro spojen. Je li grafa dobro sjela u PCI-EX utor. 

Dux Croatorum
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.7.2016 21:42 (DuxCro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Re: Crn ekran pri pokretanju računara
DuxCro kaže...

DA. Najbolje je imat zamjenske dijelove za ustanovit koja komponenta uzrokuje problem. Tj. metodom komparacije. Probaj u search upisati msconfig. Otvori system configuration i pod boot označi "base video" pa restartaj da bi vidjeli je li problem u grafičkim driverima. Kasnije nemoj zabroraviti to isključiti. Također u event vieweru možeš vidjeti poruke što se događalo sa računalom. tj. probleme. Nažalost u win 10 link na technet stranice ne radi. Nadam se da će to biti ispravljeno sa anniversary updateom. 

Zapravo ako je grafa ispravna, onda bi barem trebao vidjeti POST ekran. Jer OS i driveri tijekom tog dijela ne igraju nikakvu ulogu.  Probaj i neke osnovne stvari. Je li kabel od monitora dobro spojen. Je li grafa dobro sjela u PCI-EX utor. 

Prvo, sve je savrseno spojeno, jer i kasnije radi perfektno, a i svakko je dobro spojeno.

Mozes li mi molim te objasniti sta da ukljucujem base video i te gluposti, sta dobijam tim, sta se desava?

10 godina
neaktivan

Event viewer kaze da jedini critical error je Kernel-Power id41 za sta citam da je veoma opsirni log.

Flasho sam biose na najnoviju(beta) verziju i iskljucio sam fast boot i od onda se jos nije desio niti jedan error(radi ukopno oko 12h).

Ako se opet crasha idem isprobat base video.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice