CPU temperature nenormalno visoke

poruka: 50
|
čitano: 9.835
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Probaj staviti obični tvornički hladnjak pa provjeri temperature. Možda ti nešto ne štima sa tim vodenim hlađenjem. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Re: CPU temperature nenormalno visoke
boxer kaže...

Probaj staviti obični tvornički hladnjak pa provjeri temperature. Možda ti nešto ne štima sa tim vodenim hlađenjem. 

kad bih bogdo imao obicni hladnjak, nit mi ima ko posuditi jbg

Ventilator od vodenog se vrti, takodjer i cujem prilikom paljenja kako voda kvrči iz vodenog. Sve je bilo uredu prije dok nisam postavio ovu plocu

hajde pogledat cu ona 3 programa sto si poslao, pa cu postaviti slike. 

12 godina

@boxer

Da je crko ventilator , pumpa ili da fali tekućina bio bi onaj komad učvršćen na procesor  ugrijan na bar 70'C ako je procesor na 99'C .... a on kaže da je HLADAN

8 godina
neaktivan
AF139 kaže...

@boxer

Da je crko ventilator , pumpa ili da fali tekućina bio bi onaj komad učvršćen na procesor  ugrijan na bar 70'C ako je procesor na 99'C .... a on kaže da je HLADAN

procesor nije konstantno na 99C, ali zna se desiti... u idle ide do 75-80, i ja kad pipnem taj komad od vodenog, hladan je...  isto kao da vodeno ne hladi procesor, nema mi logike nikakve u pm :S

15 godina
odjavljen
Mijenjao si maticnu? Mozda neki element na novoj maticnoj smeta bloku da nasjedne do kraja, pa nemas dobar kontakt.
http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
Mijenjao si maticnu? Mozda neki element na novoj maticnoj smeta bloku da nasjedne do kraja, pa nemas dobar kontakt.

ma gledo sam druze, ali ne vidim nista sto mu smeta zaista ... znaci sva 4 šarafa su zategnuta do kraja

11 godina
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
odjavljen

Da, ne znam, možda je ful blizu ali mu vrm komponente smetaju. Na novoj matičnoj ih ima više i puno su bliže socketu. Također ti je poklopac od procesora sjeo skroz do kraja?

Iako ono što bih ja prvo napravio je isprobao s bilo kojim drugim coolerom da makneš iz računice krivo očitanje senzora jer ni to nije nemoguće.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 14:32 (Jakovp).

0 0 hvala 0
17 godina
AF139 kaže...

@boxer

Nemam iskustva sa vodenim hlađenjima pa ne znam, ali nema smisla da je to hladno a procesor 99 C. Moj Scythe Mugen 2 ekstra dobro hladi procesor i na dodir je mlak, no kada ugasim ventilator vrlo brzo postaje vreo na dodir, a stvarno je masivan cooler. Tako da nešto ne štima u čitavoj toj priči oko prijenosa topline. 

Ne bih da optužujem, ali pojave se tu i tamo ljudi na forumu koji iz dosade trolaju pa izmišljaju, tako da bez očitavanja senzora ona 3 programa i dok ne vidim o kakvim se temperaturama radi prestajem davati bilo kakve savjete. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
8 godina
neaktivan

evo ga slike trenutnog stanja, javite mi ako treba jos da sta postavim

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.5.2017 15:44 (alleinichev).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Blok tj cijevi od vodenog su takoder tople ako je prijenos dobar pogotovo na visokim temp! Sad trebas jos opteretiti cpu na 100% load-a pa onda ocitati napon jer koliko vidim ovo je sve u idle stanju!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
8 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Blok tj cijevi od vodenog su takoder tople ako je prijenos dobar pogotovo na visokim temp! Sad trebas jos opteretiti cpu na 100% load-a pa onda ocitati napon jer koliko vidim ovo je sve u idle stanju!lp

Da cijevi su mlake hajmo rec tako ali je onaj dio koji je na vodenom, on je hladan. Kada krenem da ga opterećujem, u roku od par sekundi dodje do 100C.

Kako ovo moze biti u idle stanju kad su temperature procesora preko 70 :O 

Sta je onda uzrok ovolikim temperaturama? 

17 godina

Ocito nesto nije normalno namontirano jer nema sanse da su te temp u idle. 

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...

10 puta sam skidao vodeno i provjeravao sve moguce komponente da li dobro namontirane, ne znam vise sta da radim. Jedino sta mi je preostalo jeste da vratim svoju staru maticnu plocu i da vidim da li ce mi biti isto kao i sa ovom plocom, jer sve je bilo uredu dok nisam namontirao ovu plocu, i od tad mi se ovo i desava. 

Da li moze slucajno biti problem slabo napajanje koje imam ?

17 godina
A neznam onda, ako si toliko siguran onda su vjerojatno i senzori na ploci otisli. Probaj od nekog posuditi stock hladnjak, barem toga ima na bacanje, mozda da odes do shopa pa nekog informatickog shopa pa vidis jer imaju koji viska.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
8 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
A neznam onda, ako si toliko siguran onda su vjerojatno i senzori na ploci otisli. Probaj od nekog posuditi stock hladnjak, barem toga ima na bacanje, mozda da odes do shopa pa nekog informatickog shopa pa vidis jer imaju koji viska.

Pokušavam da nadjem stock kuler ;)

A sta ako su senzori otisli, sta da se uuradi? Moze li se to napraviti, sta, kako ...

17 godina
alleinichev kaže...
Patrick_cro kaže...

10 puta sam skidao vodeno i provjeravao sve moguce komponente da li dobro namontirane, ne znam vise sta da radim. Jedino sta mi je preostalo jeste da vratim svoju staru maticnu plocu i da vidim da li ce mi biti isto kao i sa ovom plocom, jer sve je bilo uredu dok nisam namontirao ovu plocu, i od tad mi se ovo i desava. 

Da li moze slucajno biti problem slabo napajanje koje imam ?

Seasonic 550W nije slab za tu konfiguraciju.

Što se tiče temperatura nešto debelo ne štima, procesor nije overclockiran, napon je OK a u idle imaš 70-90C što je previše.

Ako si siguran da si hlađenje namontirao kako treba, probaj vratiti staru ploču da vidiš kakvo je stanje.

alleinichev kaže...
Patrick_cro kaže...

Pokušavam da nadjem stock kuler ;)

A sta ako su senzori otisli, sta da se uuradi? Moze li se to napraviti, sta, kako ...

Ne možeš popraviti senzore, eventualno da nadogradiš BIOS na zadnju verziju ako već nisi.

8 godina
neaktivan

Momci, saznao sam u cemu je problem. Postavio sam obicni stock kuler i temperature su bile odlicne. Odlucio sam ponovo pokusati sa vodenim hladjenjem, medjutim nije islo. Polozio sam kuciste na pod i jako pritisnuo dio koji spaja vodeno i procesor i temperature su odmah pale, cim sam ga pustio, temperature su se opet porasle. 

Znaci da nema dobar kontakt sa procesorom iz nekog razloga i ne znam sta mi je ciniti sljedece. Vodeno hladjenje radi, ploca je ispravna kao i procesor sto je najbitnije. Moram nesto improvizovati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Prvo naći koji dio bloka od vodenog lupa u koji dio matične, to možeš napraviti tako da staviš neku boju na flanđu vodenog s donje strane (nipošto na površinu koja ide na procesor) i onda kad staviš na procesor za probu ćeš vidjet na koji dio matične će se boja prenijeti. Kad to znaš, sa dremelom ili sličnim alatom skini malo mesa sa flanđe ili dijela bloka koji lupa u matičnu.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice