CPU problem

poruka: 18
|
čitano: 1.153
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
CPU problem

Pozdrav ljudi! Imam slijedeći problem - vlasnik sam ove matične ploče - http://ee.gigabyte.com/products/page/mb/ga-m61vme-s2

I do sada sam godinama koristio AMD Sempron 3000+ bez greske. Odlucio sam napraviti upgrade i narucio ovaj procesor sa ebaya - http://www.ebay.co.uk/itm/AMD-Athlon-64-X2-6000-3-GHz-Dual-Core-Socket-AM2-ADA6000IAA6CZ-w-Cooler-/271417907790?pt=CPUs&hash=item3f31c49a4e

Po dolasku procesora, stavio sam termalnu pastu i sve.. medjutim komp bi dosao do windows logoa i samo se ugasio, i tako svaki put.. probao sam svasta, update biosa, kupio PSU 600w, cak sam narucio i drugi procesor - http://www.ebay.co.uk/itm/221417025116?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 medjutim problem je ostao isti - pojavi se ekran starting windows i nakon 2 sekunde komp se ugasi, dok kada vratim Sempron radi bez greske svaki put.

Prilicno sam ocajan vec, imate li neku ideju, sto ciniti? Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
CPU problem

Koji bios imaš na matičnoj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: CPU problem

bila je F6 verzija dok je Sempron bio gore, onda sam napravio update na F10, pa kada nije radilo, na zadnju verziju - F11C.

Vodio sam se ovime - http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigabyte/GA-M61VME-S2(rev._1.0).html

Na toj stranici pokazuje da je F11C verzija koja bi trebala odgovarati ovom procesoru, ali izgleda da nije do biosa..

Kazem, Sempron radi i sa F11C verzijom, stvarno bez greske, dok ova 2 procesora.. ne mogu nista s njima :(

15 godina
CPU problem

Jesi probavoa sa F10 verzijom biosa uh sry vidio sam da si napiao sad

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 11:11 (dreadmoore).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

da, jesam.. i sa F10 i sa F11C, i uvijek jedno te isto.. vec me izludio vjeruj.

Ovaj prvi CPU sam vratio u Koreu jer sam mislio da je neispravan (postarina me dosla 95 kn lol).

Ali sad kad je stigao drugi CPU, mislim da nije rijec o neispravnosti CPU-a, razmisljao sam jos o boljem heatsinku, ali probao sam vec 2 stock heatsinka, ovaj sto je dosao iz Koreje i moj original od Semprona, pa se ne bih usudio vise bacati u nove troskove nakon kupovine 2 procesora i napajanja.

Zaboravio sam napomenuti da u biosu pokazuje temperaturu CPU-a od 15 stupnjeva, znaci ne bi trebalo biti rijec o pregrijavanju.

15 godina
CPU problem

A neznam jos mozes probati izvaditi bateriju na nekih par min i uradi default na maticnoj u biosu pa onda probaj

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

probao sam izvaditi i nula bodova, komp se ponasa isto kao i prije {#}

15 godina
CPU problem

Znaci kad treba da udje u win on se resetira ako sam te dobro razumio boot i to sve radi bez problema jesi pokusavao u safe modu

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ne resetira se nego se bas ugasi, i ostane ugasen.

probao sam svasta, instalaciju drugih sistema, od xpa, ubuntua, win7 itd.

medjutim svugdje je isto, znaci kad krene pokretati, dizati sistem on se ugasi kao sto je receno.

a kod instalacije npr. windowsa 7, otvori setup i sve, i u trenutku kada pocne instalirati sistem ugasi se takodjer!

ne pomaze niti safe mode, ucita one postavke i opet krene dizati sistem, pa se gasi sam..

zato me i izludio, sto god napravim, posljedica je jednaka

15 godina
neaktivan
CPU problem

Provjeri da na matičnoj ploči nema koji napuhan kondezator. Pomoću leće provjeri da u CPU socket nije upalo prljavštine koja smeta kontakte.

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.4.2014 20:06 (phoenix2003).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

izgleda da ima par napuhanih, sto se moze uraditi u vezi s tim?

ali opet mi je nejasno zasto onda sempron radi bez greske..

12 godina
neaktivan
CPU problem

ako te što tješi također sam nedavno prelazio sa semprona le 1150 single core 2.0 Ghz na athlona x2 dual core 4600+ i problemi samo takvi! cuju se brzi impusli oko procesora, ne klasični beepovi! jer speaker sa matične je isključen, sad je opet vraćen,  a kad vratim semprona sve normalno jer je slabiji, inače ovaj athlon je ispravan .. na drugoj ploči radi normalno, a moja je losa m2n-mx-se 

isto tako sam sve živo probao .. testirao sam prime 95 i svim živim, komp normalno radi, i u igricama itd.

update najnovijeg biosa, cmos resetiranje, ma ništa nije pomoglo, jedino možda jači hladnjak hmm ali neznam jer su temperature više manje ok, jedino što mi je pomoglo smanjio sam frekvenciju pod 'amd overcklocking configuration' u biosu, i sad su skoro pa necujni ti impulsi, a nisam izgubio puno na performancama ...

jedino bi sigurno pomogla druga kvalitetnija am2 ploča, ali ne isplati se toliko ulagati, ma nema šanse da ću više amd, bar ne ove prastare, živio intel,

stabilniji su, dužeg vijeka, tihi venilatori itd.

ok da ne pišem više, ipak je ovo tvoja tema sorry {#} a i pitao sam u bsod temi već, ali kad sam vidio prelazak sa semprona na athlona morao sam komentirati!! {#} jer već 2 tjedna se mučim sa time ..

evo da ne opisujem, 3 i 4 stranice teme tu je sve ako nekog zanima, ali sve je rečeno .. moram ovih dana posuditi drugu matičnu pa da vidim kako radi, ali eto bar sam impulse sve na minimum ..

http://www.forum.hr/showthread.php?t=821491&page=3

e jesi provjerio temperature u biosu ? ako možeš uopće u bios, vidim da je taj procesor dosta jak, treba to ohladiti, taj hladnjak na slici je preloš, imam isti

takav, to je užas, čak se nekad čudno čuje ..

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
grummer kaže...

izgleda da ima par napuhanih, sto se moze uraditi u vezi s tim?

ali opet mi je nejasno zasto onda sempron radi bez greske..

Sempron je slabiji a čim se optereti (jačim procesorom) matična ploča postaje nestabilna zbog neispravnih kondezatora. Zamjeniti kondezatore je 5 minuta posla i najjeftinija opcija.

12 godina
neaktivan

hvala ti puno na savjetu, sve mi se vise cini da su kondenzatori problem, ne svi, ali par njih.. vidi se razlika od jednoga do drugoga..

znas li mozda nekoga u Osijeku ili okolici tko je vican takvim poslovima, odnosno da radi takve vrste popravaka?

12 godina
neaktivan
angel_eyes kaže...

ako te što tješi također sam nedavno prelazio sa semprona le 1150 single core 2.0 Ghz na athlona x2 dual core 4600+ i problemi samo takvi! cuju se brzi impusli oko procesora, ne klasični beepovi! jer speaker sa matične je isključen, sad je opet vraćen,  a kad vratim semprona sve normalno jer je slabiji, inače ovaj athlon je ispravan .. na drugoj ploči radi normalno, a moja je losa m2n-mx-se 

isto tako sam sve živo probao .. testirao sam prime 95 i svim živim, komp normalno radi, i u igricama itd.

update najnovijeg biosa, cmos resetiranje, ma ništa nije pomoglo, jedino možda jači hladnjak hmm ali neznam jer su temperature više manje ok, jedino što mi je pomoglo smanjio sam frekvenciju pod 'amd overcklocking configuration' u biosu, i sad su skoro pa necujni ti impulsi, a nisam izgubio puno na performancama ...

jedino bi sigurno pomogla druga kvalitetnija am2 ploča, ali ne isplati se toliko ulagati, ma nema šanse da ću više amd, bar ne ove prastare, živio intel,

stabilniji su, dužeg vijeka, tihi venilatori itd.

ok da ne pišem više, ipak je ovo tvoja tema sorry {#} a i pitao sam u bsod temi već, ali kad sam vidio prelazak sa semprona na athlona morao sam komentirati!! {#} jer već 2 tjedna se mučim sa time ..

evo da ne opisujem, 3 i 4 stranice teme tu je sve ako nekog zanima, ali sve je rečeno .. moram ovih dana posuditi drugu matičnu pa da vidim kako radi, ali eto bar sam impulse sve na minimum ..

http://www.forum.hr/showthread.php?t=821491&page=3

e jesi provjerio temperature u biosu ? ako možeš uopće u bios, vidim da je taj procesor dosta jak, treba to ohladiti, taj hladnjak na slici je preloš, imam isti

takav, to je užas, čak se nekad čudno čuje ..

ma lega u biosu su smijesne temp. , mislim da je system temp pokazivao oko 26, a sam cpu 15 stupnjeva.. ovaj procesor sa coolerom koji si komentirao sam vratio u koreu, pise gore, a sada koristim stock cooler koji sam koristio sa sempronom, vrti se na oko 3100 rpm, i bolji je od ovoga koreanskog sigurno, jer sam obadva isprobao na istim procesorima, i daje nizu temp za nekoliko stupnjeva.

vjerojatno se radi o kondenzatorima kao sto je napisao phoenix, to mi nije niti palo napamet jer me zbunjivalo zasto jedan proc radi, a druga dva nece, sad su mi stvari malo jasnije.. nadam se da je rijec o tome :)

15 godina
neaktivan
CPU problem

Dovoljan je jedan da drekne i da ti napravi problem. Ne znam nikoga konkretno ali i svaki bolji TV servis ti može to poromjeniti ako već nema servisa specijaliziranog za popravak računara.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU problem

Da trazi rtv mehanicara oni to mogu bez problema zamjeniti posto inace kondenzatori nisu tiskani lem nego rucno se radi to ti je za rtv mehanicara 30 min posla.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ok, hvala puno.. probati cu, pa javim kako je proslo :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice