CPU fan je preglasan

poruka: 8
|
čitano: 4.109
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
CPU fan je preglasan

Pozdrav, moj problem je kad uključim računalo tih je ko bubica ali kad se windows boota počinje biti glasan (u igrama je nepodnošljiv). Temperatura CPU-a je oko 50°c a vrti se oko 4000 rpm-a u speedfanu. Već sam probo podesit fan speed, očistit heatsink i fan, jedino nisam probao zamijenit pastu (u lepoglavi je ne mogu nać). Pomozite!!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: CPU fan je preglasan
AtomicHood kaže...

Pozdrav, moj problem je kad uključim računalo tih je ko bubica ali kad se windows boota počinje biti glasan (u igrama je nepodnošljiv). Temperatura CPU-a je oko 50°c a vrti se oko 4000 rpm-a u speedfanu. Već sam probo podesit fan speed, očistit heatsink i fan, jedino nisam probao zamijenit pastu (u lepoglavi je ne mogu nać). Pomozite!!

Ako imaš amd stock cooler onda nije ništa čudno. Moj radi vibracije na stol i pomiče lagane predmete u zahtjevnim igrama. 

I'm very large!
12 godina
neaktivan
CPU fan je preglasan

Zaboravio specifikacije CPU: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ 2.60 ghz, RAM: 2gb, unaprijedit ću na 4gb, grafa: Amd Radeon HD 6670, matična: Gigabyte GA-MA770-DS3 v1.0

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU fan je preglasan

Da izgleda slično k ovome: http://www.rage3d.com/reviews/cpu/amd_athlon2_lineup_cm_vortex_plus//pics/amdstockhsf.jpg , ali taj problem se javio tek nedavno, ovaj komp imam već 6 godina i nikada nije bio tako glasan.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU fan je preglasan

Osobno neznam za neke druge metode smanjivanja buke u kucistu osim kupovanja novih dijelova ili ciscenja, ali posto si to vec napravio...najbolje rjesenje je (ako mozes) kupiti 120mm vent. jer su oni dosta tisi od ovih 80mm koji ti imas...a ako ne zelis uzimati komplet cooler onda mozes uzeti obicni 80mm tisi ventilator kao ovaj:  http://www.links.hr/?naziv=ventilator-sharkoon-80mm-15db-system-fan-s&option=artikl&id_artikl=050.908.097

Kaze se, da je sve ispod 18db "quiet"

Ima i ovaj ali je malo skuplji:  http://www.links.hr/?naziv=ventilator-coolermaster-ultra-silent-80mm-13-db-saf-s84-e1&option=artikl&id_artikl=050.908.247

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 17:30 (coso9288).

0 0 hvala 0
16 godina
CPU fan je preglasan

I najlošiji 120mm će sigurno hladiti bolje od stock 70mm hladnjaka...

Meni se u kučištu vrti Cooler Master Hyper 212 i hladi cpu na 48°C pri 600 okretaja, a nečujan je sve do 1000.

Tko visoko leti, štedi gorivo.

0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
CPU fan je preglasan

Uzmeš drugi cooler za male pare i bok, ja sam svoj stock zamjenio za Alpine gt 64 koji je skoro necujan cak i na najvecem opterecenju. Ako ti cpu radi na 95W ako radi na više trebat ce ti nešto jace.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
CPU fan je preglasan

Hvala svima, vidjet ću što mogu učiniti.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice