Cooler

poruka: 5
|
čitano: 1.076
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Cooler

Pozdrav svima, kupio sam novu napojnu ( GIGATECH 550W BLACK LIMITED EDITION POWER SUPPLY )  jer je stara crkla i kad upalim kompjuter samo mi se jedan cooler okrece to jest ovaj mali na slici 

ali ovaj veliki ljubicasti se ne okrece, na zadnjem izlazu napojne puse Hladan zrak, e sad da li se ovaj veliki pali kad se napojna previse zagrije ?

.

Sta kazete na ovo ?

konfiguracija:

CPU: E8400 3,00GHz

GPU: Crkla, sad za sad inetgrisana

HDD: 250gb seagate

Maticna: DG41RQ Intel

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.1.2016 14:25 (AlkoGTI).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Cooler

BUMP

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Cooler
AlkoGTI kaže...

BUMP

Sad je teško reći da li Aida64 očitava ispravno, ali +12V grana nikako ne može biti cca. 10V, već bi trebala biti oko min. 11.4V pod punim

opterećenjem sustava do max. 12.6 V.

Programi nisu najpozdanije riješenje za očitanje, najbolje bi bilo voltmetrom izmjeriti napon na jednom molexu između jedne

crne (minus) i žute (plus 12V) žice dok računalo radi, ukoliko i tamo očitaš tako niski napon, onda ti je to napajanje neispravno

i trebaš ga zamjeniti za nešto puuuno kvalitetnije.

Što se tiče ventilatora ne bih znao, nisam imao iskustva s tim napajanjima, ali po meni to nije normalno nikako.

ps. ako ideš mjeriti, pazi da voltmetar podesiš na istosmjerni napon, a ne izmjenični.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 18:56 (Valentin17).
13 godina
odjavljen
Cooler

Po meni, čim sumnjaš u ispravnost napajanja, ili več imaš činjenice ima grešku, a pod važećom je garancijom, nosi u servis, a ako ne, kupuj novo/drugo. Nisu toliko skupa da se isplati zezati s neispravima.

skOOrvy http://www.speedtest.net/result/4656104677.png
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: Cooler

Sad je drugi program, je li bolje ili gore haah ??

PS: stigla je i nova graficka  (R7 250 1GB DDDR5) i sve radi super, komp na igrama se ne gasi sve normalno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 20.1.2016 22:49 (AlkoGTI).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice