U čemu je problem, monitor, grafička ili...?

poruka: 1
|
čitano: 1.582
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
U čemu je problem, monitor, grafička ili...?

situacija je sljedeća:

grafička kartica mi je gainward gt240 512mb ddr5 (kupljena prije nešto manje od 2 mjeseca), a monitor lcd samsung syncmaster 710n. kako se radi o monitoru kupljenom 2006 godine, za njega ne postoje driveri za win7, nego koristim driver iz win7 baze, pri native rezoluciji 1280x1024. s tim win7 driverom u control panelu su mi ponuđena dva refresh rate-a, 60hz i 75hz, dok mi je u win xp sa originalnim samsungovim driverom, max ponuđeni refresh rate bio 72hz. i dakle, dok sam imao xp, sve je na 1280x1024@72hz radilo kao švicarski sat.

problem je što sada kada koristim win7 64bit i taj win7 driver za monitor (koji u device manageru čita kao generic plug and play monitor), pri rezi1280x1024@75hz već nekih par dana mi se dešava da mi samo nestane slike na monitoru, sve ostalo u pozadini radi. obično se desi kada krenem da pokrenem neku igru, a ponekad i u samom windowsu, npr. kada sam pokušao da smanjim, pa povećam rezoluciju ili kada probam da promijenim refresh rate. znači nekih15 dana nakon instalacije win7 je radilo ok i onda zadnjih nekoliko dana imam taj problem. također ponekad, ali ne uvijek, pojavi se i kocka s porukom na crnom ekranu "not optimum mode, recommended mode 1280x1024: 60hz". a nekad dakle ništa, samo crn ekran bude. problem se trenutno riješi, dakle slika se vrati ako nekoliko minuta isključim monitor iz struje.
prekjučer sam nekako stavio refresh rate na 60hz i evo dva dana nemam problem. ali može mi se opet problem vratiti, a s druge strane nisam navikao da pri ovoj rezoluciji koristim 60hz refresh rate, umara mi oči prilično brzo.

šta je uzrok i kako da ga riješim? ponavljam, na win xp pri istoj rezoluciji i 72hz refresh rate nisam nikad imao taj problem.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.10.2010 18:22 (dreamlord).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice