CD/DVD ROM ne prikazuje u My Computeru

poruka: 7
|
čitano: 8.600
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam nezgodan problem... Naime moj CD/DVD optički pogon opće neće otvori kada ubacim bilo koji CD/DVD medij, ali ne samo da mi ga neće otvori nego mi i kad je prazan ne prikazuje u My Computeru CD/DVD ROM. Na njemu svijetli zelena lampica, kad nešto radi, i kad ubacim CD/DVD on ga vrti (čuje se). Da bude gore, komp mi je star oko pola godine, a jučer sam promijenio CD/DVD rom (stari je bija na rubu, a i njega mi nije prikazivalo u My Computeru???!!!) i instalirao sam Windowse (znači disk sam formatirao). Uspio sam BOOT-ati Windowse bez problema, i u BIOS-u mi prikazuje CD/DVD Rom, ali u novom Windowsu neće. Pokušao sam ovo ali nemogu obrisat navedeno (i pritom nemam upaljen nijedan program koji možda smeta). Svaka pomoć je dobro došla (btw. kabeli su sigurno spojeni i radi se o SATA čitaču).

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: CD/DVD ROM ne prikazuje u My Computeru
geekHR kaže...

Imam nezgodan problem... Naime moj CD/DVD optički pogon opće neće otvori kada ubacim bilo koji CD/DVD medij, ali ne samo da mi ga neće otvori nego mi i kad je prazan ne prikazuje u My Computeru CD/DVD ROM. Na njemu svijetli zelena lampica, kad nešto radi, i kad ubacim CD/DVD on ga vrti (čuje se). Da bude gore, komp mi je star oko pola godine, a jučer sam promijenio CD/DVD rom (stari je bija na rubu, a i njega mi nije prikazivalo u My Computeru???!!!) i instalirao sam Windowse (znači disk sam formatirao). Uspio sam BOOT-ati Windowse bez problema, i u BIOS-u mi prikazuje CD/DVD Rom, ali u novom Windowsu neće. Pokušao sam ovo ali nemogu obrisat navedeno (i pritom nemam upaljen nijedan program koji možda smeta). Svaka pomoć je dobro došla (btw. kabeli su sigurno spojeni i radi se o SATA čitaču).

Možda nisi sve spojio kako treba. Ako ti lampice rade onda si definitivno spojio napajanje, a jesi ga sa matičnom povezao preko SATA kabla? Ili ako se radi o starijem modelu PATA.

Pogledaj da ti u BIOS-u nije stavljen na Disabled. Kako si instalirao windowse nove, preko sticka?

17 godina
odjavljen

Malo googlanja neće nikog ubiti... Windows7 sata dvd problem - 2. rezultat.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Malo googlanja neće nikog ubiti... Windows7 sata dvd problem - 2. rezultat.

Nebrini, gugla san, ali se ne poklapa bas sa mojim problemom. Nekad mi prikaze u My Computeru CD/DVD rom, nekad ne. Npr. moram stavit CD/DVD u njega, pa restartati komp, pa se tek onda pojavi CD/DVD Rom. I da, mogu uredno bootati Windowse sa DVD-a.

17 godina
odjavljen

Onda je do samog pogona ili napajanja. Provjeri i kablove.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Onda je do samog pogona ili napajanja. Provjeri i kablove.

Sad sam stavio ovaj stari čitač, i radi (prikazuje ga u my computeru ali jako teško čita). Ali opet se isti problemi pojavljuju... Kupit cu novi sata kabel pa provjerit, mozda je u njemu problem...

14 godina
neaktivan

pa najjednostavnije kupi novi

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice