BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.294.975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
Sum_of_all_fears kaže...

Digni kakav live linux i vidi kako tamo radi...

Ovo je na prosloj stranici o cemu sam pisao. Digao sam lubuntu, tj. nisam ga niti instalirao nego samo pokrenuo sustav sa flash drivea i uredno radi na nativnoj rezoluciji od 1024x600. Sada kada znam da tamo sljaka kako treba, ima li nacin da se u windowsu to nastima?

Ako u linuxu radi, znaci da nije hardverski problem, zar ne?

16 godina
alen29 kaže...
..

Ako u linuxu radi, znaci da nije hardverski problem, zar ne?

-samo vjerojanto... npr bez 3d-vga drivera nema akceleracije ali ni problem nije vidljiv..

ali kao quicktest može se predpostaviti da je vjerojanto neki soft problem jer malo je kvarova koji se tao ponašaju.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozz

Ugradio prije nekih mjesec dana R9 290 I sve bilo super i u momentu igranja igre se pojavi bsod atikmdag.sys . Ja bi reinstalirao drivere al je problem u tome sto kada palim komp on ni ne dodje do slike maticne nego se u krug svake sekunde resetira,ni u bios nemogu uc. Sto da napravim? Molim pomoc.

Unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Provjeri sa drugim napajanjem. Izvadi grafu i upali, jel pišti?

My name is Legion... For we are many!
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ima li netko iskustava sa greškom atikmpag.sys?

S googlanjem sam došao do zaključka da bi moglo biti do integrirane grafičke (HD4290, na ASUS M4A890GTD PRO).

Na koji način ispitati ispravnost integrirane grafičke?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.1.2015 2:42 (godo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
izvone kaže...

Pozz

Ugradio prije nekih mjesec dana R9 290 I sve bilo super i u momentu igranja igre se pojavi bsod atikmdag.sys . Ja bi reinstalirao drivere al je problem u tome sto kada palim komp on ni ne dodje do slike maticne nego se u krug svake sekunde resetira,ni u bios nemogu uc. Sto da napravim? Molim pomoc.

Unaprijed hvala!

Sum_of_all_fears kaže...

Provjeri sa drugim napajanjem. Izvadi grafu i upali, jel pišti?

Izvadio sam baterijicu,ušao u win,reinstalirao drivere i zasada je ok. Sve je radilo super samo mi nije jasno kako se odjednom to pojavilo,a i vidim da nisam jedini,da i kolega godo ima isti problem.

godo kaže...

Ima li netko iskustava sa greškom atikmpag.sys?

S googlanjem sam došao do zaključka da bi moglo biti do integrirane grafičke (HD4290, na ASUS M4A890GTD PRO).

Na koji način ispitati ispravnost integrirane grafičke?

Probaj reinstal drivera,meni pomoglo.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, analizom dump datoteka dobio sam 3 file-a.

1. dxgmms1.sys

2. win32k.sys

3. ntoskrnl.exe

Ok, kužim da je prvi povezan s directx-om, to sam riješio driverima za grafičku. Drugi sam googlanjem došao do zaključka da je problem u windowsima što nažalost mogu riješiti samo novim windowsima. Ispravite me ako nisam u pravu :)

A treći? Tražim po netu, neki kažu povezano s memorijom, drugi s procesorom, kao s overclockanjem, mada nisam overclockao. Konfiguracija je pod moj PC, imam win 7 ultimate i komp je star mjesec dana.

Evo i slike za ovaj zadnji ako vam pomaže.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Postavi dump fileove na neki servis za dijeljenje datoteka i pošalji link.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo izvoli link.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
GeraltTheWhite kaže...

Evo izvoli link.

Za početak instaliraj SP1 za sedmicu. Onda uključi ovo. To je alat s kojim testiraš drivere i on utvrđuje ima li problema, ako ima, desit će se BSOD. Zato je nužno PRIJE početka i uključivanja napraviti restore point.

Kad se sustav sruši, daj mi nove dumpove.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Budući da je bilo problema s windowsima i driverima instalirao sam na novo windowse, uzeo preko faksa win 8.1. Zasad je sve ok, nadam se da će tako ostati. Zahvaljujem na komentarima

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav svima, počeo je i meni BSOD od prije neki dan zadavati glavobolje. Ne znam uopće o čemu bi se moglo raditi, OS održavam redovito i sumnjam da ima neki virus ili slično. Upravo sad mi se dogodio dok sam igrao BF:P4F. Nakon restarta stisnuo sam "Start Windows normally" i nakon "Starting Windows" ekrana opet mi se restartalo. Tada se nakon 3-4 pokušaja uopće nije htio upaliti nego je stajala samo crna slika. Nakon kakvih 5 min uspio se dići sustav i to je to. Samo čekam trenutak kad će me opet napasti. Temperature su skroz uredu, tu nema nikakvih problema. Nažalost, ekran nisam uspio slikati niti pročitati detaljno o čemu se radi. Konfiguracija je pod "moj PC". Ako ima tko kakvu ideju o čemu bi mogao biti problem, bio bih zahvalan...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
luckyluke kaže...

Pozdrav svima, počeo je i meni BSOD od prije neki dan zadavati glavobolje. Ne znam uopće o čemu bi se moglo raditi, OS održavam redovito i sumnjam da ima neki virus ili slično. Upravo sad mi se dogodio dok sam igrao BF:P4F. Nakon restarta stisnuo sam "Start Windows normally" i nakon "Starting Windows" ekrana opet mi se restartalo. Tada se nakon 3-4 pokušaja uopće nije htio upaliti nego je stajala samo crna slika. Nakon kakvih 5 min uspio se dići sustav i to je to. Samo čekam trenutak kad će me opet napasti. Temperature su skroz uredu, tu nema nikakvih problema. Nažalost, ekran nisam uspio slikati niti pročitati detaljno o čemu se radi. Konfiguracija je pod "moj PC". Ako ima tko kakvu ideju o čemu bi mogao biti problem, bio bih zahvalan...

Pronađi dump file u Windows/Minidump. Izvuci je na desktop i zipaj. Uploadaj na neki servis za dijeljenje datoteka i daj link ovamo.

16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Evo ga, stavio sam zadnja 3 jer su se dogodili u različitim situacijama, pa možda nešto pomogne...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/33193640/012215-21218-01.zip

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
luckyluke kaže...

Evo ga, stavio sam zadnja 3 jer su se dogodili u različitim situacijama, pa možda nešto pomogne...

https://dl.dropboxusercontent.com/u/33193640/012215-21218-01.zip

Stavi SP1 i nadogradi drivere za grafu. Također bih preporučio da napraviš restore point te potom uključiš ovo, po uputama s linka. Kad se sustav sruši, daj nove dumpove jer će mi to pomoći da otkrijem uzrok.

KLIK

16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Stavio sam nove drivere, obrisao ask toolbare i slične stvari koje su mi se preko noći pojavile, stvarno ne znam odkud i evo već 2 sata radi bez greške, dok mi je prije bio BSOD svakih 5 minuta kad bi se Windowsi uspjeli dići. Ako bude kakvih daljnih problema, javim ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav muči me čudan BSOD več mjesecima naime prilikom surfanja netom (facebook youtube) bsod se pojavi i nakon restarta sve radi kako treba. Barem jednom u danu se tako dogadja. Kod igranja igara nema nikakvih problema. Hvala unaprijed.

http://www.speedyshare.com/kgU7r/BSOD.rar (dump file klikni na slow download)

Padobranci, mineri i djevice griješe samo jednom
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 20:36 (Kewin).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Kewin kaže...

Pozdrav muči me čudan BSOD več mjesecima naime prilikom surfanja netom (facebook youtube) bsod se pojavi i nakon restarta sve radi kako treba. Barem jednom u danu se tako dogadja. Kod igranja igara nema nikakvih problema. Hvala unaprijed.

http://www.speedyshare.com/kgU7r/BSOD.rar (dump file klikni na slow download)

Instaliraj SP1 za 7 i nadogradi Atheros drivere jer oni uzrokuju probleme. Klik.

10 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Molim pomoc,

na novom racunalu od prve instalacije

i windows 7 i sa windows 8.1 ista stvar, BSOD

prvo windows exsplorer not working pa zamrzne sliku, pa moram restrart, ili odmah BSOD nekada je samo jedan, a nekada je niz BSOD jedan za drugim u krug..

vec sam, par puta stavljao windows u kratkom vremenu, prvo radi ok, nekada par sati, nekada par dana pa BSOD,

sada je dva dana radio ok s novo instaliranim win 7/64 i jutros opet kad sam upalio racunalo kompletan taskbar je bio cudnog izgleda , i pojavio je widnows exsplorer not working i BSOD, nakon 5-6 pokusaja napravio je check disk i normalno podignuo windows. Ovo su minidump file

http://speedy.sh/Fmdu2/012815-49249-01.zip

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
salle771 kaže...

Molim pomoc,

na novom racunalu od prve instalacije

i windows 7 i sa windows 8.1 ista stvar, BSOD

prvo windows exsplorer not working pa zamrzne sliku, pa moram restrart, ili odmah BSOD nekada je samo jedan, a nekada je niz BSOD jedan za drugim u krug..

vec sam, par puta stavljao windows u kratkom vremenu, prvo radi ok, nekada par sati, nekada par dana pa BSOD,

sada je dva dana radio ok s novo instaliranim win 7/64 i jutros opet kad sam upalio racunalo kompletan taskbar je bio cudnog izgleda , i pojavio je widnows exsplorer not working i BSOD, nakon 5-6 pokusaja napravio je check disk i normalno podignuo windows. Ovo su minidump file

http://speedy.sh/Fmdu2/012815-49249-01.zip

Instaliraj SP1 i testiraj memoriju Memtestom: http://www.sevenforums.com/tutorials/105647-ram-test-memtest86.html

13 godina
neaktivan
BSOD nakon što isključim Vsync ?

Dragi forumaši, danas sam prvi put kloko svoj i5 4690k na 4,4 GHz, stavio Vcore na 1,184V i ugasio Intel Turbo Boost, sve u Bios-u. Radio sam stress test sa XTU i Intel burn test programima, sve prošlo bez problema.

Međutim, doživio sam i 2 BSOD-a prilikom gaminga. Konkretno, Far Cry 4 i Mafia 2, svaki put je bio Vsync ugašen (dakle, imo sam više od 60 FPS-a). Znao sam igrati Mafiu sa upaljenim Vsyncom, sve radilo kako treba, i onda bih ga ugasio u postavkama i bam, BSOD.

Error koji sam dobivao je bio : WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.

Što mi je činiti, jel problem u overclocku CPU-a ? Ili slučajno u grafičkoj (pošto sam primjetio da imam lagani coil whine svaki put kada imam više od 120 FPS-a) ??

Molim iskusne forumaše za pomoć, hvala unaprijed !!

EDIT : evo screenshota zadnjeg BSOD-a -- http://i.imgur.com/J7Qik7s.jpg

Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 21:58 (AngryBird).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: BSOD nakon što isključim Vsync ?
AngryBird kaže...

Dragi forumaši, danas sam prvi put kloko svoj i5 4690k na 4,4 GHz, stavio Vcore na 1,184V i ugasio Intel Turbo Boost, sve u Bios-u. Radio sam stress test sa XTU i Intel burn test programima, sve prošlo bez problema.

Međutim, doživio sam i 2 BSOD-a prilikom gaminga. Konkretno, Far Cry 4 i Mafia 2, svaki put je bio Vsync ugašen (dakle, imo sam više od 60 FPS-a). Znao sam igrati Mafiu sa upaljenim Vsyncom, sve radilo kako treba, i onda bih ga ugasio u postavkama i bam, BSOD.

Error koji sam dobivao je bio : WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR.

Što mi je činiti, jel problem u overclocku CPU-a ? Ili slučajno u grafičkoj (pošto sam primjetio da imam lagani coil whine svaki put kada imam više od 120 FPS-a) ??

Molim iskusne forumaše za pomoć, hvala unaprijed !!

EDIT : evo screenshota zadnjeg BSOD-a -- http://i.imgur.com/J7Qik7s.jpg

Resetiraj clock postavke na stock, pa vidi, ako sve štima, znači da si sad pretjerao s clockom.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav,dobijam poruku atikmpag.sys. nakon neuspjesnog overclocka cpu,gpu.

Driveri se ruse,procesor radi na 1,2 ghz,nije stabilno defultnih 2,6 ghz

Pomoc?

Origin ID:Draksides,Steam ID:drakul101,Xfire-Darksides
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
drakula789 kaže...

Pomoc?

Jesil bios vratio na default , a atikmpag.sys valjda možeš popraviti ponovnim deinstalom i instalom drivera od grafe

http://valid.canardpc.com/hwx19k
13 godina
neaktivan
mirzet1976 kaže...
drakula789 kaže...

Pomoc?

Jesil bios vratio na default , a atikmpag.sys valjda možeš popraviti ponovnim deinstalom i instalom drivera od grafe

Ne,ja to ne znam vratit.

Pa nece se deinstalirat joj

12 godina
drakula789 kaže...
mirzet1976 kaže...
drakula789 kaže...

Pomoc?

Ne,ja to ne znam vratit.

Pa nece se deinstalirat joj

Pa udješ u bios u vidiš gdje piše da postavi default settinge i to izabereš i sejvaš pa restart ili F5 ako je Asus

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Vadio sam baterijicu,ali nista

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
drakula789 kaže...

Vadio sam baterijicu,ali nista

Izbriši drivere od grafe i ponovno ih instalitaj

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pa jesam,ali ne ide.Ima samo catalist. ZA obrisat i onda mibostane i dalje driver

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
drakula789 kaže...

Pa jesam,ali ne ide.Ima samo catalist. ZA obrisat i onda mibostane i dalje driver

Briši s ovim, onda instaliraj nove: http://www.sevenforums.com/tutorials/83814-drivers-clean-left-over-files-after-uninstalling.html

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice