BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.497.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

MarinkoLesh

- Otkuda si instalirao te "nove" drivere?

- Ja uvijek gledam da snimam na računala drivere koje nudi sami proizvođač (stranica proizvođača),

ništa sastrane.

- Probaj obrisati Visual studio, pa budeš vidio.

- ps. prije nego instaliraš nove drivere, stare treba obrisati.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.1.2014 14:40 (Valentin17).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
Valentin17 kaže...

MarinkoLesh

- Otkuda si instalirao te "nove" drivere?

- Ja uvijek gledam da snimam na računala drivere koje nudi sami proizvođač (stranica proizvođača),

ništa sastrane.

- Probaj obrisati Visual studio, pa budeš vidio.

- ps. prije nego instaliraš nove drivere, stare treba obrisati.

-s amd-evo stranice, imam na kompu drivere koje mi nudi asus ali je zadnji update njih bio u 2011
-visual mi treba za faks pa nisam jos u mogucnosti ga izbrisati
-izbrisao sam stare drivere i instalirao nove ali opet isti problem

18 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

http://prntscr.com/2gfgm5

moj pc: 

cpu: Intel Core 2 Duo E4600

ram: 1 GB

gpu: intergrirana intelova

ako ko zna u ceme je problem neka javi sto prije

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
kiky94 kaže...

http://prntscr.com/2gfgm5

moj pc: 

cpu: Intel Core 2 Duo E4600

ram: 1 GB

gpu: intergrirana intelova

ako ko zna u ceme je problem neka javi sto prije

Problem ti je u driveru od usb "usbhub.sys". Probaj ažurirati sve drivere, možda je driver zastario pa uzrokuje BSOD.

StarChild
18 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Nakon što se počeo pojavljivati BSOD odlučio sam formatirati i ponovo instalirati win7. Međutim problem se ponovo pojavljuje nekoliko minuta nakon prvog pokretanja računara (a i kasnije stalno). Evo minidump i slika pa ako neko može neka pomogne... konfiguracija je 

AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE PROCESSOR 3600+ 2,01

1GB RAM

ATI RADEON X1300 

32 bit win7

minidump link - http://ge.tt/2ZRhJtC1/v/0?c

edit: testirao sam ram preko noći i u 20 passova nije našao ni jednu grešku.

testirao sam i disk sa nekim programima unutar Hiren's boot cd i nije našao ni jednu grešku... 

slika slika
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 12:09 (kemal_r).

0 0 hvala 0
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozz,imam problema na svome laptopu.Instalirao sam na novo Windows XP,Mozilla Firefox/Firebird,program za web dizajn Sherif,BitDefender antivirus i neke sitnice,koje bi trebale ici uz Windowse.E sada,nastaje problem,kada ulazim u Mozillu,svaki put kada odem na Facebook,sistem se rusi i dolazi do plavog ekrana.Razumio bi da su Windowsi npr stari.Ali na novo sam ih instalirao i radi probleme.Problem je u tome sto bih probao sa Windows repair,ali nemam CD od Windowsa,posto nisam ja stavljao windowse,nego stari od moje cure,koji tvrdi da je njemu sve radilo kako spada.Probao bi sa windows repair,ali ja nemam taj cd za windowse.Pa ako netko zna,koju opciju bih mogao iskoristiti bez da rusim ponovno sistem.Hvala...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

-nije ti dosta što čovjeku trošiš kćer, sad još i notebookić mrdaš?...

-zašto misliš da je problem OS (XP?) zašto ne nešto na fb? npr flash ili verzija browsera, cache, 3d acc.. npr isključi vga akceleraciju ili instaliraj potrebne drivere (za VGA + dx-june-2010+). Eliminiraj nepoznanice ako misliš rješiti problem, ili ne diraj.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Kao prvo,ona je sama probala na FB i rusio se.Jos ako je stari rekao da je kod njega radilo,zasto onda ovdje ne radi.I jos k tome,sta tolka zavrzlama oko tog WIN???Koliko se ja sjecam,prije nije bilo tih s*anja sa tim win i sve je radilo kako treba.Nista odo kod nekog hackera,da mi rjesi problem sa win xD.WIN7 rules.

Moj PC  
0 1 hvala 0
18 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

evo opet nekog BSOD... mislim da je drugačiji nego što je bio... šta ovaj znači?

Pojavio se u toku (ponovnog) instaliranja win7

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ispravni driveri i sav update.Ne možeš očekivati da ti sve radi ispravno,odmah nakon inst-je,jer tko zna kako i što i koje drivere inst-š,mislim na OS.Imaš priključene kakve gadgete,web kameru i sl.Takve stvari i njihovi ne-odg-či driveri u večini slučajeva prouzrokuju greške...Reinstal(clean) ovih drivera i instal novih ispravnih,sa službenih str. i naravno OS update.A svaki bsod je pohranjen u C: wnws "minidump",pa tako i taj na slici.Tebi više drivera ili sa više adresa drivera uzrokuje bsod,nt kernel.exe,ali izazvan sa adrese drugih vezanih drivera na nt kernel proces.On je poveznica između hardwera i softwera,stoga uvijek radi u pozadini,malo više malo manje.Ako uvijek radi malo povišeno,znači neispravni driveri,neki program.Stoga nije to tako jednostavno,pogotovo kad je nt krnl u pitanju.Morat češ nekim redom.U večini slučajeva to je bad driver,pa kreni on njih,ako želiš prihvatiti moj savjet.

18 godina
neaktivan
Rijesio se problem, instalirao xp i drivere sa asus stranice i sve radi. Ocito je nesto do drivera koji dodju uzwin7
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Radi se o malom računalu Acer Veriton s WinxpSP3 operacijskim sustavom. Računalo podržava meteorološku postaju za slanjem podataka na internet i usb web kameru. Od programa vrti Weather Display, webcamxp i panda cloud antivurus. Radi konstantno, od 0-24. Večeras sam prvi put dobio BSOD nakon što je računalo odradilo više od mjesec dana u komadu, bez restarta. Je li slučajnost, ili je neki problem na vidiku? CPU je Atom 1.8GHZ i 2gb radne memorije. U prilogu šaljem minidump file, otvoren kroz bluescreen viewer. Molim za savjete!

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BlackMoon kaže...

Radi se o malom računalu Acer Veriton s WinxpSP3 operacijskim sustavom. Računalo podržava meteorološku postaju za slanjem podataka na internet i usb web kameru. Od programa vrti Weather Display, webcamxp i panda cloud antivurus. Radi konstantno, od 0-24. Večeras sam prvi put dobio BSOD nakon što je računalo odradilo više od mjesec dana u komadu, bez restarta. Je li slučajnost, ili je neki problem na vidiku? CPU je Atom 1.8GHZ i 2gb radne memorije. U prilogu šaljem minidump file, otvoren kroz bluescreen viewer. Molim za savjete!

Jesu li svi driveri updateani?

17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Računalo je instalirano u 7. mjesecu ove godine i više nije dirano. Dakle, goli SP3 bez dodatnih update-ova i driveri od tada. Windows update je isključen, na računalu nitko ne radi, nema čak ni monitor spojen, pristupam mu preko Team Viewera. Dakle, samo upload podataka iz Weather Display-a na net i slanje slike kamere svakih 5 min. Do sinoć nikakvih problema u radu. u 21:50 BSOD i autorestart. Od tada opet sve ok, samo me kopka taj BSOD. Nikad se ne pojavljuje samo jednom...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BlackMoon kaže...

Računalo je instalirano u 7. mjesecu ove godine i više nije dirano. Dakle, goli SP3 bez dodatnih update-ova i driveri od tada. Windows update je isključen, na računalu nitko ne radi, nema čak ni monitor spojen, pristupam mu preko Team Viewera. Dakle, samo upload podataka iz Weather Display-a na net i slanje slike kamere svakih 5 min. Do sinoć nikakvih problema u radu. u 21:50 BSOD i autorestart. Od tada opet sve ok, samo me kopka taj BSOD. Nikad se ne pojavljuje samo jednom...

Vrlo vjerojatno je došlo do deadlocka jer se Windowsi dugo nisu gasili. Nebi trebo imati frke ukoliko ti se ne dogodi opet u skoro vrijeme {#}.

Whomsoever takes this sword shall wield the power eternal.. But, as the sword remains fresh, so must power SCAR the spirit. -Frostmourne | R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
18 godina
BSOD - što, zašto i kako
Windowsi kao OS nisu namijenjeni neprekidnom radu. Bolje je Linux za takve namjene.
Ista stvar je i s vecinom mehanickih diskova.
Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
BlackMoon kaže...

.. Nikad se ne pojavljuje samo jednom...

nije bug nego fičer {#}

client XP OS nije zamišljen za takav nonstop rad, mada ga se može natjerati... Ako je to cilj, ukloni 'smeće' (panda) što čišći OS, po opisanom može bez AVa ili npr defender. Poželjno je neko redovito restartanje, cca 1 mjesečno, to se poklapa s MS-utorkom.. koji obično traži restart za sys.update. Ili ostaviš isključen update bez AVa, schreduliraš ili običnu skriptu za gašenje-restart u nekom terminu (ili obaviš ručno). Ovisno koji job i npr Panda, XP bi mogao raditi konstantno, no nekako je lakše računati na redovito gašenje i ono što je važnije, paljenje, nego da će sve nonstop raditi. Server MBO+OS imaju prednost za takav task, jer i sam BIOS ima automatiku (fall back, restart..), što je u slučaju nekog zabačenog mjesta vrlo važno. Postavi npr u BIOSu svakodnevno paljenje u npr 23:00, ukoliko se iz nekog razloga ugasi, odnosno, ako radiš reset, može biti shutdown na npr 15min, ako je potrebno hlađenje (za atom vjerojatno nije) tj bolje je ne gasiti nego restartati ako je hlađenje konstantno dobro.

-kvalitetnije rješenje je staviti ver.OSa koja je namjenjena takvom radu, 2003 je identičan XPu, linux distra (pošto je Atom ovisi koja jezgra, virtualizacija možda..) itd.

-btw, ovisnost o teamvieweru je zeznuta, napravi još neki VNC-RDC (uz pomoć dyndnsa i postavke na modemu), pogotovo ako ideš na server (ili imaš licenciran TV, ne 'kućni').

-'normalno' je da nema ni monotor, obično se takve stojeve ostavlja i bez tipkovnice-miša (obavezno podesi u BIOSu noerror) jer i to su komponente koje mogu uzrokovati problem. KISS.

-edit. zaključavaj ga (lock workstation, može preko scrsavera ili naredba).

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 14:56 (ihush).
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ovako momci, u zadnjih 3 dana sam dobio 3 BSOD-a, bez nikakvih vidljivih razloga. Na PC-u nije nista novo radjeno, jednostavno se BSOD pojavio niotkud. Kad ponovno pokrenem komp sve je u redu, sve radi kako treba, medjutim nakon nekog vremena (nekoliko sati, dan) dodje mi BSOD. Ima li stogod da mogu napravit?

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Danas nakon reinstall windowsa često mi se pojavljuje bsod, skoro pa svakih 30 min. Zadnji error je bio IRQL not less or equal,prijasnje nisam zapamtio. Imam i bluescreenview ali ne zapisuje crashove uopce. Konfa je nova : AMD X6 6300 3.5 Ghz, 4 gb rama, Sapphire R9 270 Dual-X 4 gb, Asrock 970 Pro3 R2.0 AMD 970. Ram je provjeren i bilo je nesta errora a ram i hard su dobro i pravilno ukopcani.

VISCA BARCA

0 0 hvala 0
17 godina
Jack Black kaže...

..Zadnji error je bio IRQL not less or equal,prijasnje nisam zapamtio...

Ram je provjeren i bilo je nesta errora a ram i hard su dobro i pravilno ukopcani.

- IRQ = driver.

- RAM, jedna greška je dovoljna.

12 godina
Jack Black kaže...

Danas nakon reinstall windowsa često mi se pojavljuje bsod, skoro pa svakih 30 min. Zadnji error je bio IRQL not less or equal,prijasnje nisam zapamtio. Imam i bluescreenview ali ne zapisuje crashove uopce. Konfa je nova : AMD X6 6300 3.5 Ghz, 4 gb rama, Sapphire R9 270 Dual-X 4 gb, Asrock 970 Pro3 R2.0 AMD 970. Ram je provjeren i bilo je nesta errora a ram i hard su dobro i pravilno ukopcani.

- Instaliraj najnovije drivere.

- Izvadi ram i stavi ih u drugi slot. 

EDIT : Vidi si malo ovo.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 0:02 (hahhaajaads).
18 godina
Jonja kaže...

Ovako momci, u zadnjih 3 dana sam dobio 3 BSOD-a, bez nikakvih vidljivih razloga. Na PC-u nije nista novo radjeno, jednostavno se BSOD pojavio niotkud. Kad ponovno pokrenem komp sve je u redu, sve radi kako treba, medjutim nakon nekog vremena (nekoliko sati, dan) dodje mi BSOD. Ima li stogod da mogu napravit?

Što kaže BlueScreenView?

Twitter: @191x7
17 godina
ihush kaže...
BlackMoon kaže...

.. Nikad se ne pojavljuje samo jednom...

nije bug nego fičer {#}

client XP OS nije zamišljen za takav nonstop rad, mada ga se može natjerati... Ako je to cilj, ukloni 'smeće' (panda) što čišći OS, po opisanom može bez AVa ili npr defender. Poželjno je neko redovito restartanje, cca 1 mjesečno, to se poklapa s MS-utorkom.. koji obično traži restart za sys.update. Ili ostaviš isključen update bez AVa, schreduliraš ili običnu skriptu za gašenje-restart u nekom terminu (ili obaviš ručno). Ovisno koji job i npr Panda, XP bi mogao raditi konstantno, no nekako je lakše računati na redovito gašenje i ono što je važnije, paljenje, nego da će sve nonstop raditi. Server MBO+OS imaju prednost za takav task, jer i sam BIOS ima automatiku (fall back, restart..), što je u slučaju nekog zabačenog mjesta vrlo važno. Postavi npr u BIOSu svakodnevno paljenje u npr 23:00, ukoliko se iz nekog razloga ugasi, odnosno, ako radiš reset, može biti shutdown na npr 15min, ako je potrebno hlađenje (za atom vjerojatno nije) tj bolje je ne gasiti nego restartati ako je hlađenje konstantno dobro.

-kvalitetnije rješenje je staviti ver.OSa koja je namjenjena takvom radu, 2003 je identičan XPu, linux distra (pošto je Atom ovisi koja jezgra, virtualizacija možda..) itd.

-btw, ovisnost o teamvieweru je zeznuta, napravi još neki VNC-RDC (uz pomoć dyndnsa i postavke na modemu), pogotovo ako ideš na server (ili imaš licenciran TV, ne 'kućni').

-'normalno' je da nema ni monotor, obično se takve stojeve ostavlja i bez tipkovnice-miša (obavezno podesi u BIOSu noerror) jer i to su komponente koje mogu uzrokovati problem. KISS.

-edit. zaključavaj ga (lock workstation, može preko scrsavera ili naredba).

Ok...izgleda da tako i jeste, jer sad nema problema. Raditi ću restart svakih 15 dana. Eto, računalo je inače došlo s Linux Limpus-om, a svi mi potrebni programi imaju i svoje linux verzije. Mogao sam ostati na Linuxu ili bar promijeniti distru...moj grijeh!¨Windowsi ko windowsi...

16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozzz moze  pomoc da ne trazim previse.. ovako pojavljuje mi se BSOD win32k.sys kako ga najlakse rijesiti i sto tocno to znaci ( bez reinstal win-a)

ivan.buti@gmail.com

0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
kl1203 kaže...

Pozzz moze  pomoc da ne trazim previse.. ovako pojavljuje mi se BSOD win32k.sys kako ga najlakse rijesiti i sto tocno to znaci ( bez reinstal win-a)

-Testiraj memoriju 

-Provjeri temperature hardware-a

-Možda si nešto overclockovao

StarChild
16 godina
neaktivan

temperature savrsene overclock nisam radio jedino sto sam smanjio radne taktove graficke jer mi se grijala a i pekao sam ju prije 1mj. znaci do ram memorije mozda s ccim mi je najbolje to provjerit preko windowsa (  ne s memtesr86)

ivan.buti@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 16:51 (kl1203).
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

kl1203

- Ovo mi je najjače, čovjek te pita za temp., ti kažeš "temp. savršene", što je to po tebi savršeno?{#}

- Kad te netko pita za tako nešto, onda instaliraš OCCT ili Intel Burn i opteretiš maksimalno računalo,

dok paralelno pratiš temp. s HWmonitor, to radiš 10 ili 15 min., a onda okačiš sliku iz HW monitora

na forum, pa neka onaj tko je pitao procjeni, da li je "savršeno" ili ne.

- RAM možeš testirati ovako, KLIK.

- Napravi update svih drivera i BIOSa.

- Pokreni "command prompt" kao administrator, upiši ovu komandu: "chkdsk volume:/f" (bez navodnika,

volume je oznaka particije, obično C), lupi ENTER, slijedi upute na ekranu.

- Opet CMD kao administrator, upiši "SFC /SCANNOW" (bez navodnika), lupi ENTER, pričekaj da odradi svoje.

---------- Drži se majstore, moje misli su uz tebe. ----------
Poruka je uređivana zadnji put pon 13.1.2014 17:06 (Valentin17).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
pod savrsene mislim da je istestiran u occt
ivan.buti@gmail.com
16 godina
neaktivan

http://prntscr.com/2j0u4v evo test ram memorije

kl1203 kaže...
pod savrsene mislim da je istestiran u occt