BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.260.210
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav Svima :)

Ovako imam ovaj Problem sa BSOD...

kako je doslo do njega ...

Imam DELL Optiplex 755 i zamjenjio sam CPU na njemu...

Izvadio sam C2D E4600 i stavio Intel Celeron D 336... uradio sam sve kako treba...

i kad sam upalio PC poceo je da se pali gasi... iskljucio sam ga i vratio stari CPU C2D E4600...

i nije mi htjelo da udje u OS... pa sam Probo reinstall OS...

Kad ubacim CD boota ga  i krene da Setap Windows i prije nego sto  treba da izbacio onaj Screen gdje biram koju cu paticiju da Formatiram ili sta vec hocete... mi izbaci BSOD...

tako da ne mogu da install OS...

Probao sam HDD u Drugi PC i radi OK... cak sam i formatiro Prticiju gdje je OS... i vratio u Dell Optiplex 755... i kroz nekoliko pokusaja da install OS sam ga uspio instalirati

... kad sam poceo Drajvere da instaliram i na kraju treba Reset PC kad sam ga reset opet mi se pojavljuje BSOD na istom mjestu kad hocu da Instal OS a kad necu da instal OS nece da boota samo mi izbaci da sa F1 ponovim opet sa F2 da udjem u Bios i sa F5 da ko skeniram Greske ... to ram uradio trajalo je nekoliko Sati i nije bilo gresaka sve je OK...

al i sanje imam BSOD...

Ako neko zna kako to rijesiti da mi pommogne... Hvala Puno :)

PC: Dell Optiplex 755

CPU : C2D E4600

RAM : 3GB DDR2

GPU : Geforce 7900GS

HDD : 80 GB Sata

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
ToXiC aLiEn kaže...

Jesi li poslije instalacije(ubacivanja) novog CPU-a iskljucio komp i izvadio bateriju na nekoliko sekundi da se resetuju postavke ?

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 15:00 (Haker_x).
12 godina
neaktivan
Haker_x kaže...
ToXiC aLiEn kaže...

Jesi li poslije instalacije(ubacivanja) novog CPU-a iskljucio komp i izvadio bateriju na nekoliko sekundi da se resetuju postavke ?

Iskljucio sam ga iz Struje i stavio CPU al nisam bateriju vadio kad sam ubacio CPU...

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo da malo sa slikama pokazem...

ovo mi se desi kad hocu da Instal OS prije nego sto mi izbaci onaj Screen gdje biram koju cu paticiju Formatirat... BSOD...

ovo mi izbaci kad upalim PC bez (OS Diska)...
a kad se pali PC i ono kad treba stisnuti key da se udje u bios ili da se podesi odakle da boota imam mi i ova opcija Ctrl - P kad to stisnem izbaci mi ovo... i moram neki PW da unesem...

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 16:42 (ToXiC aLiEn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozz.. imam jedan problem koji mi je poceo od danas... znaci poslije nekog vremena (par sati) rada kompa, pojavi mi se BSOD .... i tako vec 3 puta danas... temperature su sve ok..sta bi moglo biti?

0 0 hvala 0
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

BlueScreenView pokreni i pogledaj koji je uzrok BSOD-a.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

BlueScreenView pokreni i pogledaj koji je uzrok BSOD-a.

skinio sam..al prvi put radim s njim. kako da vidim uopce? ..evo ovo mi izbacilo

eto ovo mi pravi problem ntoskrnl.exe+80640

kako to rijesiti? strucnjaci

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 21:18 (exer1234).
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Na slici se ništa ne vidi jasno jer Bug forum umanjuje slike koje su veće od određene rezolucije.

Ono što ti se crveni ti je uzrok BSOD-a, pročitaj koji je fajl i koliko star, to ti piše.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ntoskrnl.exe+80640  je problem.... kako to rijesiti?

0 0 hvala 0
17 godina
14 godina
neaktivan
191x7 kaže...

googlao sam.al nista pametnio nisam nasao.al ok.budem jos

16 godina
exer1234 kaže...

{#} ... BCC+Google, btw cropaj.

-ovako 'nasljepo': bcc-0x0124, hardware, vjerojatno VGA ili yogurt kojem neki update smeta, novi install. Ako je genuine, tad moras sve testove kao MemTest, CPU, VGA.. =tad imas ozbiljan kvar.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
ihush kaže...
exer1234 kaže...

{#} ... BCC+Google, btw cropaj.

-ovako 'nasljepo': bcc-0x0124, hardware, vjerojatno VGA ili yogurt kojem neki update smeta, novi install. Ako je genuine, tad moras sve testove kao MemTest, CPU, VGA.. =tad imas ozbiljan kvar.

pa ne znam..probat cu nest..

negdje sam procitao da mozda deamon tools pravi probleme. pa cu ga obrisat

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.11.2013 22:04 (exer1234).
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

izgleda sam rijesio. obrisao dt. i od onda ne steka... a vidjet cu preko noci kad ostane

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
ToXiC aLiEn kaže...

Evo da malo sa slikama pokazem...

ovo mi se desi kad hocu da Instal OS prije nego sto mi izbaci onaj Screen gdje biram koju cu paticiju Formatirat... BSOD...  ovo mi izbaci kad upalim PC bez (OS Diska)... a kad se pali PC i ono kad treba stisnuti key da se udje u bios ili da se podesi odakle da boota imam mi i ova opcija Ctrl - P kad to stisnem izbaci mi ovo... i moram neki PW da unesem...

Izgleda da mi je HDD Crko... ubacio sam ga u drugi PC i ne moze da ga nadje...

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Posjedujem sve komponente pod moj pc s iznimkom da sam danas uzeo(zamjenio) maticnu gigabyte 970a ud3 i imam sljedeci problem. Zelim instalirat friske windowse preko usb-a, kad bi trebala pocet instalacija baca mi bsod( tocnije na slici dole).

Dali mozda tko zna rjesenje, bio bih zahvalan. Mene je vec izludilo ovo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Tommy_GTI kaže...

Posjedujem sve komponente pod moj pc s iznimkom da sam danas uzeo(zamjenio) maticnu gigabyte 970a ud3 i imam sljedeci problem. Zelim instalirat friske windowse preko usb-a, kad bi trebala pocet instalacija baca mi bsod( tocnije na slici dole).

Dali mozda tko zna rjesenje, bio bih zahvalan. Mene je vec izludilo ovo.

Evo pogledaj ovde ja nemam vremena da sad citam... ako imas ti procitaj ... https://www.google.ba/#q=BSOD+ACPI.sys

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
dajte pomoc problem s hdd
THE HIIIIe
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
dumina kaže...
dajte pomoc problem s hdd

Instaliraj bluescreenview pa pogledaj šta kaže.

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

dumina

- Skini si Hirens Boot CD, bootaj računalo s njega i pokreni MiniXP, tamo pronađi HD Tune (dijagnostika HDDa), pokreni ERROR SCAN FULL, pogledaj i HEALTH dio.

- Skini si Memtest86+, napravi dijagnostiku RAM memorije, tutorijal.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

poljavljuje mi se BSOD pri instalaciji windows XP, probao sam i windows 7 također ista situacija

The problem seems to be caused by the following file: Ntfs.sys

PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

Technical information:
*** STOP: 0x00000050 (0xDF340318, 0x00000001, 0xF8333944, 0X00000000)

*** Ntfs.sys - Address F8333944 base at F8312000, Datestamp 41107eea

Beginning dump of physical memory
Physical memory dump complete.
Contact your systeam administrator or technical support group for further assistance.

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...

0 0 hvala 0
16 godina
cola777 kaže...

poljavljuje mi se BSOD pri instalaciji windows XP, probao sam i windows 7 također ista situacija

...

-provjeri medij, hdd, kontroler, kablove, hlađenje, ram.. brže ako eliminiraš sve ostalo što nije neophodno u installu, npr odspoji sve uređaje, diskove, usb pa i front audio.

-podatci o starosti PCa, komponentama, pormjenama ili razlogu instalacije, temperaturi itd.. pa se možda nešto otkrije, ovako je 99% možda...

npr bootanje miniPE-hirens-linux.. nekog live medija i vidiš dali radi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 18:31 (ihush).
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
cola777 kaže...

...

-provjeri medij, hdd, kontroler, kablove, hlađenje, ram.. brže ako eliminiraš sve ostalo što nije neophodno u installu, npr odspoji sve uređaje, diskove, usb pa i front audio.

-podatci o starosti PCa, komponentama, pormjenama ili razlogu instalacije, temperaturi itd.. pa se možda nešto otkrije, ovako je 99% možda...

npr bootanje miniPE-hirens-linux.. nekog live medija i vidiš dali radi.

hvala, zapravo sam sad shvatio da stalno izbaci neki drugi BSOD, naime jučer sam probao pokrenuti ubuntu sa live cd i sve je bilo odlično, kad sam danas probao opet počeo se javljati failure kod instalacije

edit 1:konfiguracija je neka stara kanta sa 2 keksa rama od po 1 gb, procesor intel pentium 4, grafička pci, imam 2 komada pa ću probat izmjenit, odspojio sam sve živo sa kompa osim medija, tipkovnice i hdd

edit:2 stavio sam drugu grafu i izvadio jedan keks rama, pa ću pokušat ponovno

edit3: probat ću opet sa ubuntuom

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.12.2013 19:00 (cola777).
12 godina
neaktivan
blue screen id 1050
Prije par dana dok igram call of duty 2 mi ili za 5 min ili za pol sata zamrzne cijeli pc. kada restartam dodje mi da je bio blue screen id 1050. Za sada sam jedino primjetio da jedino ta igra je problem. Npr novi asassins creed radi bez problema. Da li za što je za problem? :P

0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

tomash94

- Instaliraj bluescreenview pa pogledaj šta kaže.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
jesam i ovako kaze:
caused by driver: ntoskrnl.exe
caused by adress: ntoskrnl.exe+4ade7c

Dal to kome što znači, što bi to bilo? :)
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo igrao sam jučer igricu i pojavio se BSOD, ja restartao kompjuter i sve uredu.Danas igram igricu opet BSOD ja restartao opet i radi kompjuter.Napokon danas igram i opet BSOD i ovaj put kada sam probao restartat kompjuter ekran se neda upaliti a na zvučnicima čujem kako se windows startao dok ekran ne radi.Nažalost zaboravio sam što je bilo u dump fileovima ali BSOD je bio nalik ovome : 

It's a good life we lead brother , The best... May it never change ,And may it never change us
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2013 17:22 (JozaxD).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
JozaxD kaže...

Evo igrao sam jučer igricu i pojavio se BSOD, ja restartao kompjuter i sve uredu.Danas igram igricu opet BSOD ja restartao opet i radi kompjuter.Napokon danas igram i opet BSOD i ovaj put kada sam probao restartat kompjuter ekran se neda upaliti a na zvučnicima čujem kako se windows startao dok ekran ne radi.Nažalost zaboravio sam što je bilo u dump fileovima ali BSOD je bio nalik ovome :  

E sad, napisao si mi da je do slike jer si krivo ubacio kabal. A što se tiče DLL-a, nisam puno našao o njemu, noo no što sam našao je da je to komponenta virusa. Stoga preporučio bih ti da:
1. Skeniraš sa Malwarebytesom (free verzija)

2. Skeniraš sa Hitman PRO-em

3. Reci koji antivirus imaš, pa da možda ubacimo neki drugi

Riješi to sve pa mi javi rezultate.

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Vec 2 meseca me muci ovaj problem i nikako da ga resim.. kada igram neku igricu posle 10 minuta ili nekad posle 1-2 sat igranja,odjednom se zakoci igrica (zvuk se jos uvek cuje) i pojavi se crn ekran,tako pola minuta traje i odjednom se vibrirajuci zbuk i pojavi se plav ekran smrti! Na kojem pise atikmpag.sys....Istrazivao sam ceo internet,sve sam probao drajver za graficku sam 5 puta unistall pa install noviji drajver pokusao sam sa onim EXPAND.exe u cmd-u,skidao sam razne programe..ali kad sam naisao na ovo sto se postavili to nisam probao pa mislim da ce uspeti..nadam se..

To mi se desavalo retko kad sam igrao FarCry 3,ali sve cesce i  cesce je pocelo na igrici Call of Duty Ghosts i Battlefield 4 (jedva sam prosao te igrice,zbog prokletog atikmpag.sys),ali sada je pocelo da se pojavljuje i na ovoj igrici koju sam sad novu skinuo- Spec Ops:The Line..Igrao sam 2-3 sata uspesno i onda mi se opet pojavio isti problem pa odmah nakon restartovanja kompa,opet sam usao u igricu i opet ali nakon 5 minuta....E sad skinuo sam sve sto ste pisali windows symbole,windows debugger...cak sam i skinuo bluescreen viewer..Evo slike ako mozete da mi pomognete:

http://upload.slike.com/slike/2013/12/1386703059-1500-x-844px-Untitled.png

http://upload.slike.com/slike/2013/12/1386703134-1500-x-844px-Untitled2.png

dushan_997
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

pozdrav narode ! imam problem sa plavim ekranom..ovako :

kad upalim kameru na face ili skype, to mi se pojavi, mislio da je do nje probam drugu isto se dešava...zatim odradio sustav,isto se dešava..znam da je do nekog hardvera samo kojeg !!

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice