BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.297.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Budući da mi se večeras računalo restartalo samo od sebe 3 puta i svaki put se pojavio BSOD, skinuo sam WhoCcrashed program i u prilogu na slici je report, pa ako netko zna protumačiti što se dešava i što trebam napraviti bio bih jako zahvalan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako

Bolje stavi MEMORY.DMP na neki share i link ovdje ,bit će od veće pomoći. Na ovoj slici se jednostavno ništa ne vidi.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Glupo pitanje ali ne znam kako da spremim ono što dobijem sa programom Blue Screen Viewer, otvorio sam oba file u folderu Mini dump

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 0:55 (futzi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
atom kaže...

Dobit cu slom zivaca od ove gluposti !! 

Jesi vidija podržava li ti matična i procesor te rame od 1600 mhz, more bit da je u tome problem...malo izguglaj 

Zadar živi vječno!
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Napravi check memorije i update drivera za grafiku.

Provjeri HDD.

Provjeri sistemske fileove - sfc /scannow.

I za zadnja tri BSOD-a [SYSTEM SERVICE EXCEPTION] uopće nemaš dump fileova ovdje - provjeri imaš li MEMORY.DMP u samom Windows folderu.

13 godina
neaktivan
nOObIlO kaže...

evo problem koji me pati već dugo. molim ko zna nek pomaže. konfa i dump su dolje u slici.

Skini zip-file i kopiraj ga na mjesto koje imaš u opisu.

http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?hal

Ili skini za ubuduče "dll-files fixer(regaj ga).

14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

Napravi check memorije i update drivera za grafiku.

Provjeri HDD.

Provjeri sistemske fileove - sfc /scannow.

I za zadnja tri BSOD-a [SYSTEM SERVICE EXCEPTION] uopće nemaš dump fileova ovdje - provjeri imaš li MEMORY.DMP u samom Windows folderu.

Našao sam memory.dmp u windows folderu al ga ne mogu uploadati jer je file zaključan, pa u prilogu sam stavio sliku šta se pojavi kada ga otvorim u blue screen vieweru. HDD sam skenirao sa HDD Tune Pro i nije našao nikakve greške. Kako budem što napravio, izvještavat ću...

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo da se javim. Odvrtio sam memtest86 cijelu noć je radio i nema niti jedne greške. Napravio sam update drivera od grafičke. Napravio sam provjeru sistemskih fileova i u prilogu je slika, pokušao sam uploadati log file ali ga ne mogu otvoriti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
futzi kaže...

Evo da se javim. Odvrtio sam memtest86 cijelu noć je radio i nema niti jedne greške. Napravio sam update drivera od grafičke. Napravio sam provjeru sistemskih fileova i u prilogu je slika, pokušao sam uploadati log file ali ga ne mogu otvoriti.

Očito ,imaš problem sa permissionima općenito u sistemu - ne možeš kopirati dump file ,ne možeš otvoriti CBS. To nisu normalne postavke.

Primjer CBS: default postavke ,radim s njim kaj hoću.

Očito imaš problema s dozvolama ,poradi na njima - resetiraj ih.

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pokrenuo sam i FurMark test sat vremena na najvećoj rezoluciji i full screen, temperatura je došla do 90 C, nije bilo niti artefakta, niti se komp srušio niti BSOD, ništa sve normalno.

Sada koristim WIN 7 x64 ultimate, prije dok sam bio na XP nikad nikakvih problema nisam imao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Imam problem s računalom.Upalio sam ga u jutro i kada sam došao oko 12 sati upalio sam internet i na monitoru se pokazala poruka s plavom pozadinom koju nisam uspio pročitati jer se računalo odmah ugasi.Kada sam ga opet upalio radio je normalno dok se nije pokazala pozadina i opet je bila ista poruka i ugasio se.Prvo sam ram stavio u drugi utor i bilo je sve opet isto pa sam izvadio bateriju od kompjutera, vratio sam ju i sad radi normalno.Zanima me jel zna neko u čemu je bio problem jer ako mi se to opet desi da znam zbog čega je.

Specifikacije kompjutera:CPU-Intel pentium dual core 2.7GHz

GPU-Nvidia geforce 8600gt 512mb gddr3

PSU-ATX 600W

HDD-160gb

RAM-1gb ddr2

MBO: Gigabyte ga p43 es3g

Miš i tipkovnica:logitech s520

EDIT: Opet mi se desio isti problem,izvadio sam bateriju od kompa i zasad radi normalno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 14:31 (macgyver 53).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Zna neko, i jel bi pomoglo stavljanje novih windowsa.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
macgyver 53 kaže...

Zna neko, i jel bi pomoglo stavljanje novih windowsa.

C:"windows"-"Minidump".Trebao bi ti unutra biti log file greški i što ga je prouzročilo.Može biti do drivera,komponenti...

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Klik na Lockal Disk (C)/ windows/ minidump i stavi sliku iz minidumpa da vidimo koji je kod greške.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Evo slika mape,s koji programom mogu otvoriti ove file-ove.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Kolega, ajde ti prvo pročitaj prvu stranicu ove teme, pa da neslikaš gluposti.{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Nadam se da sam sad dobro uslikao :)

Neznam hoće li se vidjet jer uploader smanji kvalitetu slike.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Jedva se vidi, ali kaže da je kriva memorija. Testiraj Memtestom memoriju nekoliko sati ili preko noći.

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Evo sad ću provjerit s tim programom ram pa javim rezultate.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

bok imam problem sa plavim ekranom.dok igram wot dode mi plavi ekran i pise mi cras dumping psyhical memory.molim da mi netko pomogne.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 21:26 (ml1983).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ml1983 kaže...

bok imam problem sa plavim ekranom.dok igram wot dode mi plavi ekran i pise mi cras dumping psyhical memory.molim da mi netko pomogne.

Vjerojatno driveri ili virus. Programom CCleaner počisti komp (Cleaner i Registry), antivirusom i Malwerebytom skeniraj komp i updejtaj sve drivere (matična, grafa).

Ili kao kolega @macgyver 53, stavi sliku iz minidumpa, da vidimo očemu se radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 22:01 (Mile 74).
14 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
futzi kaže...

Očito ,imaš problem sa permissionima općenito u sistemu - ne možeš kopirati dump file ,ne možeš otvoriti CBS. To nisu normalne postavke.

Primjer CBS: default postavke ,radim s njim kaj hoću. Očito imaš problema s dozvolama ,poradi na njima - resetiraj ih.

Probao sam resetirati, mislim da nije baš bilo najuspješnije. Inače već 3 dana igram igru bez ikakvih problema, niti jednom se windows nije srušio. Ne znam što je pomoglo, ali veliko hvala..{#}

17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ne znam dal sam dobro stavil i dal možete kaj isčitati iz toga,najedanput mi je u igri se pojavil BSOD

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
BSOD - što, zašto i kako

Problem je u RAM memoriji, testirao sam ju s programom i ima grešaka. Ako netko ima za prodat DDR2 ram svejedno koliko gigabajta neka mi se javi. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
jura kaže...

ne znam dal sam dobro stavil i dal možete kaj isčitati iz toga,najedanput mi je u igri se pojavil BSOD

Što imaš sve priključeno na comp,osim miša i tipkovnice?Možda gamepad,web kameru...jedan od drivera pravi ti bsod.

17 godina
neaktivan
lukabo kaže...
jura kaže...

Što imaš sve priključeno na comp,osim miša i tipkovnice?Možda gamepad,web kameru...jedan od drivera pravi ti bsod.

da imam još webcameru logitech,budem napravil reinstall

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Da,driveri ti prave probleme.

lvrs64.sys

logitech webcam

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.1.2013 19:01 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

kaze mi da imam problem sa memorijom.dijagnostick tol mi je to izbacio.  

minidump minidump
13 godina
neaktivan
ml1983 kaže...

kaze mi da imam problem sa memorijom.dijagnostick tol mi je to izbacio.  

Koja memorija(specifikacija),latencije,koja mbo,kako imaš poredane slotove aa-bb,ab-ab.Koliko često ti baca bsod?

Možda bi samo clear cmos pomogao,da znamo konfu i kako imaš što u biosu postavljeno.Ovako{#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice