BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.302.989
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Evo mog dumpa,pa ako netko može pomoć!Hvala

On Wed 14.12.2011. 10:46:05 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\121411-20326-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x7CC40)
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFFF900C1ED0000, 0x0, 0xFFFFF80003087DF0, 0x0)
Error: PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that invalid system memory has been referenced.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.

On Wed 14.12.2011. 10:46:05 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: cdd.dll (cdd+0x451D)
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFFF900C1ED0000, 0x0, 0xFFFFF80003087DF0, 0x0)
file path: C:\Windows\system32\cdd.dll
description: Canonical Display Driver
Bug check description: This indicates that invalid system memory has been referenced.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system which cannot be identified at this time.

On Tue 13.12.2011. 23:10:50 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\121411-18142-01.dmp
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFFF900C2BFC000, 0x0, 0xFFFFF800030CEDF0, 0x0)
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver which cannot be identified at this time.

On Tue 13.12.2011. 22:58:29 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\121411-20124-01.dmp
Bugcheck code: 0x50 (0xFFFFF900C2B0F000, 0x0, 0xFFFFF80003096DF0, 0x0)

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
volegradele kaže...

Ne. Ovo nista ne govori. Te dumpove moras "okaciti" na rapidshare ili slicno da bi smo ih analizirali

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
16 godina
Lazarus Long kaže...
volegradele kaže...

Ne. Ovo nista ne govori. Te dumpove moras "okaciti" na rapidshare ili slicno da bi smo ih analizirali

... govori dovoljno (ako se zna slušati) {#}

bolje rješenje od raznih uploadova je (na prošloj str link) BSOD viewer.. i kratak opis, zapravo prvi BC je 99% dovoljan za otkrivanje problema.

... jer mi je tlaka skidati s nekih share servisa, listati plahte txta s osjećajem dejavu, podotovo što je uzrok obično u naznačenom početnom dijelu.

(ostatak samo služi kad se traži npr kombinacija softwarea pa se otkrije da korinsik ima nekoliko AV, firweralova i sl.. jer to korisnik može brže natipkati kod postavljanja pitanja nego mi pročitati, otkrivajući toplu vodu)

-btw, BC: 0x50, trenutno gašenje

odgovor:

- treba nekih podataka, kao kakav OS, zamjena hardwarea ili neki svježi driver? .. jedno od rješenja je deinstal npr VGA (i ostalih kritičnih drivera, ali ovo je prvi sumnjivac), u safe modu. Nakon reboota porka će se promijeniti... install ispravnog drivera i gotovo (... e, pa nije baš) to je idealan slučaj.

- Moguće i npr temp CPU/GPU iznad svih dozvoljenih granica, BIOS u pravilu gaci CPU između 72-95C, VGA iznad 100-110C .. ili napajanje koje crkava (provjeriti i kondenzatore oko CPUa).

-Nastaviti s otkrivanjem uzroka (soft-hard) kao i memtest, chkdsk i sl. ... ili ponovo pitanje kakav OS (možda je sad jasnije, mislim na burek s jogurtom), jer to (BC=0x50) je jedan od kill switcheva. (sysprep i novi key možda)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

OS je Win7 64,temperature u loadu su 55C,idle 26C!Prije par dana je zamjenjen e8400 sa Q6600 procesorom!Clocan je sa 2.4 na 3.0 GHz.Latencija je 9-9-9-24,napona je 1.5v,1333MHz.

Napon proc je 1.34v!Da napomenem prilikom dnevnog korištenja komp radi savršeno,svi prgrami se otvaraju fenomenalno,igrice igram bez problema satima,jedino BSOd dobijem kad zavrtim prime95 i to jedino ako dok vrti test ja nešto drugo prčkam!Ali ono uredno u primu95 nakon minut-dvije izbaci u 4 treadu FATAL Error ali nastavi i dalje testirat!Napravio sam večeras MemTest i pokazao mi je 36 errora i nije završio test do kraja(97%),morao sam ga resetirat!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
volegradele kaže...

OS je Win7 64,temperature u loadu su 55C,idle 26C!Prije par dana je zamjenjen e8400 sa Q6600 procesorom!Clocan je sa 2.4 na 3.0 GHz.Latencija je 9-9-9-24,napona je 1.5v,1333MHz.

Napon proc je 1.34v!Da napomenem prilikom dnevnog korištenja komp radi savršeno,svi prgrami se otvaraju fenomenalno,igrice igram bez problema satima,jedino BSOd dobijem kad zavrtim prime95 i to jedino ako dok vrti test ja nešto drugo prčkam!Ali ono uredno u primu95 nakon minut-dvije izbaci u 4 treadu FATAL Error ali nastavi i dalje testirat!Napravio sam večeras MemTest i pokazao mi je 36 errora i nije završio test do kraja(97%),morao sam ga resetirat!

-vrati postavke na normalu i stvar je (nadaj se rješena)... jer, svi q6600 su bili clockani do bola, posljedice mogu ostati. Prime ti pokazuje (99% uzrok).

btw, intelov CPU je dizajniran s tolerancijom +25% za clock bez dodatnog hlađenja, voltinga i sl., problem su množitelji ili periferija, tako da je realan OC (bez posljedica) cca 10-15%, ako ti to nije dovoljno kupi jači CPU ili optimiziraj sistem, dok hiscore u benchu (kratki OC) može, trajno nema smisla (rezultat vidiš). Za nOObove postoje i MBO-BIOSi koji to rade zadovoljavajuće.

-kod OCa, voltažu nikako dizati (poželjno spustiti ako je stabilno).

-navedene latencije 9-9-9-24 ne znače ništa jer nema ostalih podataka, koji FSB, koji RAM itd, tako da uz OC to može biti također uzrok (ali recimo da nije). btw, RAM trpi +10% clock i volt. RAS-CAS je kritičniji, poželjan je sync s FSB ali na intelu je skoro svejedno (zanemariva razlika s najbržim RAMom).

-OC često nije potreban, poželjan je optimum (omjer) jer sam clock (npr 4GHz) je besmislen.

Šteta je uništiti računalo pretjeranim OCom (i vrijeme čini svoje), dok u igri što god radio većina ovisi o VGA, koja nema veze s OCom CPUa. Vrati na normal, usporedi i vidjet ćeš da igre i dalje rade jednako glatko (uz nadu da je CPU-RAM-MBO ispravan, jer kad-tad nešto ode).

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 13:33 (ihush).
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Slažem se sa konstatacijom da je prevelik OC besmislen i šteti računalu,moje mišljenje da clok na 3 GHz nije ništa pretjerano!(stari e4400 je išao bez problema do 3.6GHz,i nakon 4g još fercera bez ikakvih problema).napon je dignut na 1.36 što i sam Intel dozvoljava!Memoriju nisam dirao,znači lock na 1.5v i 1333MHz(tvorničke postavke).Budem za svaki slučaj vratio na defolt postavke i odvrtim prim95 i Memtest!

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2146839

AUDIOFIL
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2011 19:00 (volegradele).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
volegradele kaže...

..moje mišljenje da clok na 3 GHz nije ništa pretjerano!(stari e4400 je išao bez problema do 3.6GHz,i nakon 4g još fercera bez ikakvih problema..

-može raditi, ali se može (i bez razloga kao OC) pokvariti, stvar sreće, serije..

-e4400 se ne može uspoređivati s q6600 jer svaki Q je manje stabilan za OC od E, novi serije i automatski OC gase par jezgri zbog toga. Svaki CPU je primjerak za sebe. Samo je okvirna granica 25% što je za tvoj upravo 3GHz... pa je (statistički) za očekivati probleme.

- važnan je i razlog OCa, za igre je nepotrebno tako 'cijediti' CPU, važnije je koja je jezgra (SIMDovi), ali ako te čini sretnim slobodno nastavi.

postoji i 'opravdani' razlog, npr AdobeAE, jer se upravo takav CPU kupuje za takve potrebe i njima je vrijme važno... cvrlje ga par godina i isplati im se.

Sam clock je inače sporedan za sve (normalne) ostale namjene.

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
ahoj evo mene ovako skenirana je memorija i nije naso nikakvu gresku -.-'''''''''''' ono wtfffffffff
dali moze biti problem u tome kaj ima premalo memorije da pokrece sustav zajedno sa win7 i svim procesima
skeniro sam preko cmd-a (pokrenut kao admin) i izbacio me na 28% sa greskom ''Windows Resource Protection could not perform the requested operation''
kaj dalje zgubljen sam -.-''''''''' virus nemre bit jer je sve ocisceno particine zbrisane i sve novo radeno novi windowsi znaci hard je kompletno formatinan -.-'''''''''''
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
bubach1989 kaže...
ahoj evo mene ovako skenirana je memorija i nije naso nikakvu gresku -.-'''''''''''' ono wtfffffffff
dali moze biti problem u tome kaj ima premalo memorije da pokrece sustav zajedno sa win7 i svim procesima
skeniro sam preko cmd-a (pokrenut kao admin) i izbacio me na 28% sa greskom ''Windows Resource Protection could not perform the requested operation''
kaj dalje zgubljen sam -.-''''''''' virus nemre bit jer je sve ocisceno particine zbrisane i sve novo radeno novi windowsi znaci hard je kompletno formatinan -.-'''''''''''

pokušaj neki od ovih koraka koji su tu navedeni napraviti: 

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-system/sfc-scannow-returns-msg-windows-resource/a1bea21c-5f5d-e011-8dfc-68b599b31bf5

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
evo ipak je uspio skenirat do kraja nakon 2 pokusaja upload cu log na net pa bi molio ako mozes pogledat kaj je bilo stavit cu i sliku od scana memorije
http://www.2shared.com/file/j-odEmzh/CBS.html evo log koji je zavrsio i evo slike u dosu nakon testa memorije bez ikakvih errora help
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Danas sam uzeo novi ram G.skill ripjaws... cim sam starto windowse doslo mi kao desktop windows manager has stopped working.. pa mi silverlight nije htio ocitavat... pa svako malo dode aw snap! na google chrome i na vrhuncu BSOD svako malo/duze. Sad jel to do rama ili nesto drugo? je moze bit da napajanje nemoze napojit sve ili nes slicno?

www.tpbg.co.cc Games Download // Prodajem Napajanje Xilence 580w Red Wings
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Najjednostavnije ti je odvrititi memtest. Da je problem u napajanju rušili bi ti se windiwsi i na starom RAM-u

15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Rijeseno. malo sam prcko po biosu i rijesio bio problem sto nisu oba rama radila na istoj frequenciji. Maticna me zahebala jer kad sam otiso na ram frequenciju pisalo je AUTO pod tim sam mislio da se frequencija uravnotezila kad ono *urac. Sad sam stavio na 1333mhz i sve radi sup ;)

www.tpbg.co.cc Games Download // Prodajem Napajanje Xilence 580w Red Wings
Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2011 23:31 (Encyanix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pojavio mi se ovaj BSOD:

http://dl.dropbox.com/u/52299561/122311-29671-01.dmp

U čemu je problem? Molim odgovor!

Hvala svima!

OS je Win7

Proc nije clockan, niti ništa drugo.

(pc iz Moj PC)

---

I prije nego li mi se pokazao BSOD, na sec sam dobio crte svih boja na ekranu, i za sec-dvije -> BSOD (znaci maknuo mi se win sa ekrana i dobio te crte na crnoj pozadini, i onda BSOD)

---

I dulje mi je POST trajao nego inace -> na POST-u sam cuo da se nesto pokrenulo unutra -> kao da se nesto pocelo vrtiti, a nije CD jer nisam imao CD unutra... I POST mi trajao 5 sec, a inace traje sec-dvije... I tamo kad je dosao BOOT (tamo gdje boota kad bi trebao bootati kad bi ubacio CD), to je isto trajalo duze (Verifering DMI pool data...  tako i inace pise) nego obicno (inace traje sec-dvije, sad je trajalo 3-4 sec ili više...)

---

Eto slike da vidite (označio sam ovaj od 23.12, tako da gledate dobar BSOD (ne gledate stari), pa vidite)

---

EDIT - To se dogadjalo i na proslim windowsima 7...

Slika 1, izgled BSOD-a Slika 1, izgled BSOD-a
Properties... Properties...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 17:01 (DarkBoss).

0 0 hvala 0
16 godina
DarkBoss kaže...

...i na proslim windowsima 7...

- zašto ver. bez SP1? Uz moguće kvarove (RAM-chipset) koji bi bili uzrok ovog problema, moguće i razno smeće (malware) ili killswitch jer SP1 i nadogradnje su tu s razlogom.

- bootaj neki liveCD s memtest86+, odvrti pola sata, ako nema problema mora biti nešto soft... poskeniraj, updateaj.

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ali, taj BSOD mi se dogodio kad sam izasao iz minecrafta...

Bez SP1 - jer win nije original... :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

I na neoriginal možeš bez problema instalirati SP1 ,samo ga moraš skinuti cijelog s MS download site-a.

Nema Genuine provjere. Samo izaberi 32 ili 64 bitni ,ovisno o tvom sistemu.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.12.2011 18:31 (kizo2703).
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
evo mene samo da javi najgluplji moguci problem oko bsod-a -.-' znaci imo sam problem na dellovom lapu sa bsodom, nakon vrtnje prime95 cpu doso do 80 stupnjeva i ugasio se xDD testo ram jedno pol cuke sve ispravno promjenio pastu na cpu ocistio vent.... itd da ne nabrajam. i tako idem isprobati jedan cd i skuzio ne radi dvd rom -.-' i mislim si hmmmm mozda je do dvd roma i izvadim ja dvd i lap radi bezprijekorno vec 3 dana bez bsod-a ikakvog crasha nista xDDDD
zar je moguce da je dvd radio problem to kaj je krepo pa je bacao bsod????
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
bubach1989 kaže...
..zar je moguce da je dvd radio problem ..

-svaka neispravna komponenta pa i miš, mogu izazvati problem. Istina za CD-DVD se u pravilu očekuje problem kad učitava medij (pa smrzne) ali je direktno povezna na kontroler što izaziva i smetnje ostatku.

-jedna od pretpostavki je 100% ispravno računalo, druga (jednako bitna, kao predhodni post-jogurt win) je ispravan soft. MS i ostali izdavači softwarea nisu naivni, postoje zaštite, 90% BSODa je razlog upravo to (rjeđe stvarni kvar npr RAMa), pa sve do extremnih primjera za igre kad izdavač pretjera sa zaštitom i na kraju patchira piratskim crackom jer se inače igre ruše...

MS je relativno blag prema korištenju bez licence, dozovljava (ima i tu logike-interesa), pa umjesto jogurta, barem koristiti pravu-čistu verziju, daleko manje problema (praktički ih nema, osim kad stvarno crkne nešto ili upadne virus).

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav svima, prijavio sam se kako bih našao uzrok svojim problemima sa konstantnim blue screenovima. Moram napomenuti da je moje informatičko znanje malo limitirano i zastarjelo ali nadam se da ću neko rješenje naći.

Problem je ustvari sa kompjuterom mog mlađeg brata, ne živimo skupa, tako da mu ja i ne poznajem toliko specifikacije i "povijest bolesti". Specifikacije su: Amd Athlon 64 x2 dual core 4200+, asustek m2n-x chipset nvidia nforce 520, 3 gige rama, ati mobility radeon hd4300, win 7 64-bit

Uglavnom ova grafička je ugrađena prije pola godine nakon kvara stare, nije bilo nikakvih problema do prije 2 tjedna kada se valjda bsod počeo pojavljivati gotovo konstatno, svakih nekoliko minuta pri bilo kakvoj aktivnosti. Brat je formatirao kompjuter, ja sam to isto učinio kad sam stigao međutim nakon instalacije windowsa problemi su se odmah nastavili. Instalirao sam nove catalyst drivere (jer mi je u whocrashed-u jedan report to sugerirao i uputio na tu stranu) i čitav dan nije bilo problema, igrao je i zahtjevnije igre bez ikakvih poteškoća, međutim jutros se problemi nastavljaju, doduše dosta rjeđe. Obrisao sam video drivere (više manje po ovim uputama http://www.aade.com/ati.htm )probao se vratiti na stariju verziju sa cd-a, instalirao nove drivere za matičnu, doduše za vistu, nema ponuđenih drivera za win 7. Nakon toga ponovno duže vremena nije bilo problema, no nakon nekoliko sati ponovno se događa bsod tokom gledanja videa na youtubeu. Pokušat ću staviti neku analizu iz whocrashed programa, ako mi neko može pomoći u rješavanja ovog problema bio bih jako zahvalan. Ako imate neki savjet kako da vam bolje predočim situaciju slobodno recite, probati ću to nekako odraditi. 

zadnjih par crashova uvijek je poruka ista, osim zadnji put nakon instalacije starije verzije drivera gdje je mala razlika

crash dump file: C:\Windows\Minidump\122411-22105-01.dmp

This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x71F00) 

Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFFA8003BE7FAC, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)

Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.

zadnji crash 

This was probably caused by the following module: ntkrnlmp.exe (nt!KeBugCheckEx+0x0) 

Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFFA8003B9DBAC, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)

Error: KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED

Bug check description: This indicates that a kernel-mode program generated an exception which the error handler did not catch.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
gogz1308 kaže...

Pozdrav svima, prijavio sam se kako bih našao uzrok svojim problemima sa konstantnim blue screenovima.

Prvo standardna procedura! Testiraj RAM sa Memtestom 86+ da mozemo dalje diagnosticirati

Za sada dobro provjeri temperature procesora i grafike

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Prvo da čestitam svima Božić!

jutros sam napravio memtest pretragu pri bootu, pisalo je kako nije nađen nikakav error, ne znam kako report od scana izdvojiti i eventualno tu prikazati...

temperature se nisu penjale iznad 50stupnjeva ni pri igranju igara

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.12.2011 11:43 (gogz1308).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
Takoder Sretan Božič svima

koliko su dugo testiro memoriju (preporuka nekih 20-30 min tako je meni preporuceno bilo), drugo probaj testirat stabilnost kompa sa prime95 (kod mene je uspjelo i pokazalo da treba cistit lap od prasine radi pregrijavanja), programe za stres hardwear-a znaci benchmarkove za cpu, gpu itd... da se provjeri dali je hardware ispravan i dali ce bacat bsod kod odredene komponente takoder pratiti temperature cpu-a, gpu-a...
ako to ne uspije probaj skenirat hdd za bad sektore

samo igranje nemoze toliko testirati komp koliko stres programi

http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/programi-nadgledanje-sistema-overclock/190.aspx tu imas gro programa za nadgledanje sistema, temperatura, testiranja svega

Speedfan preporuka za gledanje temperature
Prime95 preporuka za testiranje cpu-a i gpu-a
HDtune za testiranje hdd-a

probaj vidi mozda je do hardware-a
nadam se da mi nece neki forumas otkinut glavu ak sam nekaj krivo napisal :P al samo pokusavam pomoc
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
gogz1308 kaže...
..
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x71F00) 
Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFFA8003BE7FAC, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
..
This was probably caused by the following module: ntkrnlmp.exe (nt!KeBugCheckEx+0x0) 
Bugcheck code: 0x1E (0xFFFFFFFFC0000005, 0xFFFFFA8003B9DBAC, 0x0, 0xFFFFFFFFFFFFFFFF)
..
- ugasi UAC, probaj skinuti certificirane drivere (ili s CDa ako ima za win7 jer su u pravilu tamo stabilni-certificirani..) updateaj sistem i instaliraj posljednji dx. (june2010?).
- ako to ne pomogne, pronađi noviji BIOS (pazi na oznaku model i reviziju MBO) jer je često potrebno za novije VGA, problem što proizvođači MBO nisu pretjerano ažurni za starije modele.
- same igre su često problematične, potrebno je 'pogoditi' pravu kombinaciju patcha i drivera pogotovo Radeon, starije serije kao 4xxx možda pouzdanje radi s nekim starijim driverom (od prije npr godinu dana), za sve popularnije igre imaš siteove (s patchevima) gdje možeš pronaći koja je kombinacija stabilna.
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Može pomoć ? Počelo se dešavat jučer ,i dešava se samo kad igram BF3 .

On Sun 25.12.2011. 12:20:51 GMT your computer crashed

crash dump file: C:\Windows\Minidump\122511-17004-01.dmp

Bugcheck code: 0x10E (0x16, 0xFFFFFA8008E1E6E0, 0x80000, 0x0)

Error: VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL

Bug check description: This indicates that the video memory manager has encountered a condition that it is unable to recover from. 

On Sun 25.12.2011. 12:20:51 GMT your computer crashed

Bugcheck code: 0x10E (0x16, 0xFFFFFA8008E1E6E0, 0x80000, 0x0)

Error: VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL

Bug check description: This indicates that the video memory manager has encountered a condition that it is unable to recover from. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
@lotar prvo napravo memtest64+ pa cemo dalje vidjet izvrti test minimalno 20 min
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
bubach1989 kaže...
@lotar prvo napravo memtest64+ pa cemo dalje vidjet izvrti test minimalno 20 min

Nemogu jer nemam DVD-ROM-a u računalu ,a nisam ga ni zelio kupit jer sam smatrao da nije potreban.

Ima li kakav drugi način?

15 godina

Možeš i na usb stavit LINK

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

@bubach 

memorija mi se testirala 25 minuta, isprobao sam nekoliko tih programa, pratio temperature, ne nalazim ništa oko hardware-a, tj. ako i je nešto, daleko je van mojih mogućnosti

@ihush

ugasio sam UAC, updateao dx (4/2011), i kako sam stavio starije drivere problemi su se minimizirali

jedino još se nisam usudio noviji BIOS tražiti

samo rekao bi da se sada BSoD-ovi događaju gotovo isključivo kod gledanja videa na youtubeu. tj. više se ni ne pojavljuju, samo dođe do restarta, bi li tu problem mogao biti u browseru ili nekom default dodatku (flash ili sl.?). koristim google chrome. malo ću probati sa drugim browserima, sada je stanje dobro i podnošljivo.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
meni je znao bacat bsod na chrome-u tako da mozda je do njega probaj na nekim drugim browserom (mozilla, ie, opera...) probaj sa drugim windowsima mozda je u njima problem kad vec nije hw onda mozda je sw
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice