BSOD Problem

poruka: 16
|
čitano: 3.708
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
BSOD Problem

Imam problem na svom desktop računalu. Nakon nekoliko sati rada na njemu samo se ugasio (inaće radi cijeli dan). Pri ponovnom pokretanju sustava uspije se podić do Windows loading screena i izbaci plavi ekran na milisekundu, te se restarta ponovno.

Ne znam što da radim jer mi ni safe mod nije dostupan. Samim time mi je i analiziranje crah dumpa nedostupno. Ipak, UBCD (Ultimate Boot CD) funkcionira pa sam napravio check disk sa error fixom i bad sector analizom. Nakon checka pokušao sam vratiti registry postavke na datum prije, no sve je ostalo isto.

Što se tiće samog hardwarea, otvorio sam računalo i provjerio sve da nije nešto vidno izvan funkcije. Sve to sam pregledao i kada je računalo bilo upaljeno. Svi ventilatori rade, ništa se pretjerano ne grije, čipovi izgledaju u redu.

Ako netko zna kako da riješim problem neka se slobodno izjasni. Hvala.

Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: BSOD Problem

Razloga za BSOD ima mali milion.

Probaj:

1. Sjeti se koje si zadnje programe instaliorao, pogotovo npr EaseTune 5, nove drivere za grafičku karticu ili slično.

2. Ako nema Safe moda, vjerojatno ćeš morati instalirati Windowse ponovo (Ako si možda napravio CLONE diska nakon prve instalacije Windowsa, sada ih u 1/2 sata možeš vratiti).

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 13:03 (Tiger).
16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam instalirao nikakve utility programe za podešavanje bilo čega. Zadnja stvar koju sam instalirao bila je Open Office 3 i to prije tjedan dana. Windowse ne želim ponovno instalirati jer sumnjam da je hardwerski problem. Ponovna instalacija takvo što nebi riješila.

@Tomislav95

U postu sam naveo da crash dump nije moguće analizirat jer je pristup windowsima onemogućen. (link koji si mi dao je za analizu crash dumpa kojeg ostavlja BSOD)

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 13:28 (Creative).
17 godina
neaktivan
BSOD Problem

Dajte netko neki savjet Plač

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Creative kaže...

Jel mozes ikako slikat mobom ili foticem BSOD da vidim sto pise?

PP iskljucen zbog bezobraznih pojedinaca. Zalbe na moje moderiranje podnesite na pisma@bug.hr
17 godina
neaktivan
BSOD Problem

Jedino da instaliraš nanovo Windowse, i ako sumnjaš da je do hardvera i da će se opet pojavit BSOD, onda nakon svježe instalacije Windowsa isključi onu opciju da ti se komp automatski resetira kad se pojavi BSOD tako da stigneš pročitati što piše i onda ćemo barem otprilike znati o čemu je riječ.

http://www.prisonbreaker.bloger.hr/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Creative kaže...

Jel mozes ikako slikat mobom ili foticem BSOD da vidim sto pise?

Na žalost ne mogu slikati niti pročitati o čemu se radi jer se pojavi (odnosno bljesne) toliko brzo, tek toliko da se raspoznaje da je plavi ekran..

17 godina
neaktivan
Creative kaže...

Na žalost ne mogu slikati niti pročitati o čemu se radi jer se pojavi (odnosno bljesne) toliko brzo, tek toliko da se raspoznaje da je plavi ekran..

Jel mozes uci u safe mod?

Sorry vidim da nemozes.

Probaj ubacit cd od Windowsa i repair instalacije.

PP iskljucen zbog bezobraznih pojedinaca. Zalbe na moje moderiranje podnesite na pisma@bug.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.11.2009 21:45 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Creative kaže...

Jel mozes uci u safe mod?

Sorry vidim da nemozes.

Probaj ubacit cd od Windowsa i repair instalacije.

Sutra mi dolazi prijatelj iz struke pa ćemo vidjet... Ja bih najrađe da ne moram sve ponovno instalirati (nije mi tolko ni frka oko podataka jer sve podatke za posao imam na netu kao backup). A ideja sa repairom nije loša, ali eto, pričekat ću do sutra, strpit se malo, da ne zeznem nešto još više.

17 godina
neaktivan
BSOD Problem

Cuj da bar nekako osposobis da mozes bar u safe mod i iskljucit da se prilikom greske komp ne restarta nego da ostane BSOD das ga mozes procitat.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BSOD Problem

Ja kad sam imao tako BSoD koji je jako kratko trajao, snimao sam ga kamerom. Neki mob malko bolji ima, ne znam, 25 fpsa, i moze snimiti taj trenutak. Kad gledas film samo stisnes pauzu di je BSoD, malo skipaš dok ne naciljas. Tako sam barem ja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Ja kad sam imao tako BSoD koji je jako kratko trajao, snimao sam ga kamerom. Neki mob malko bolji ima, ne znam, 25 fpsa, i moze snimiti taj trenutak. Kad gledas film samo stisnes pauzu di je BSoD, malo skipaš dok ne naciljas. Tako sam barem ja.

Na žalost nemam neku kameru kvalitetnu, a i ovaj bsod samo bljesne... Možda da mi ekipa iz Time Warp serije posudi kameru Smijeh 

Nadam se da ćemo uspjet sutra uspostavit bar nešto, ako ne i sve, na noge :)

16 godina
BSOD Problem

Cek, koliko sam skuzio tebi komp kod pokusaja paljenja ulazi u konstantan restart loop?

Meni se jednom tako desilo, konstantan restart loop, jednom uspio uci u Windowse i srusio se nakon 5 sec.

Niti live Linux se nije mogao dici.

Problem je bila neispravna maticna

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Mauro kaže...

Cek, koliko sam skuzio tebi komp kod pokusaja paljenja ulazi u konstantan restart loop?

Meni se jednom tako desilo, konstantan restart loop, jednom uspio uci u Windowse i srusio se nakon 5 sec.

Niti live Linux se nije mogao dici.

Problem je bila neispravna maticna

Kao što sam i napisao u postu, restarta mi se nakon par sekundi prilikom Windows xp loading screen-a. Hvala na prenesenom iskustvu, probat ću pregledat matičnu nekim programom ako ga ima...

16 godina
neaktivan
BSOD Problem

http://hotfile.com/dl/109970669/d9104e0/031211-35537-01.dmp.html

pozz,moze li mi netko ovo analizirati,hitno mi je

NS/ZD
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail: