Boot problem HDD ili PSU

poruka: 8
|
čitano: 1.049
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Boot problem HDD ili PSU

pozdrav;

Pc mi se neće bootat ponekad,te se sam restartira nekad,najčešće u igri.Vjerojatno do hard diska ili napajanja,točno kad se restarda čujem čudne zvukove kao da netko lupa čekićem,ali nemogu procijenit jeli hdd ili napajanje.

Ovo je počelo događat otkad sam instalira win8.1,pa jeli možda do njega?

Btw,hdd je ispravan 100% preko disc sentinela,jedino me zbunjuje napajanje,nekad radi dan-dva pod full opterečenjem a nekad čim upalim igru se restarta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Boot problem HDD ili PSU

- Prvo skini i instaliraj najnovije drivere za svoj hardware, skini sav dostupan update za win 8.1, nadogradi BIOS matične na najnoviji.

- OS može biti problema uvijek, ja bi posudio HDD (ako nemaš svoj neki, da ne moraš brisat ovaj 8.1 ako u njemu nije problem) i na njega snimio win 7, pa isprobao onda.

- Napajanje, a njega možeš eliminirat samo ako probaj spojit drugo i vidit jel problem ostaje ili ne, druge nemaš.

- Još bih predložio da napraviš dijagnostiku RAM memorije, KLIK.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: Boot problem HDD ili PSU
Valentin17 kaže...

- Prvo skini i instaliraj najnovije drivere za svoj hardware, skini sav dostupan update za win 8.1, nadogradi BIOS matične na najnoviji.

- OS može biti problema uvijek, ja bi posudio HDD (ako nemaš svoj neki, da ne moraš brisat ovaj 8.1 ako u njemu nije problem) i na njega snimio win 7, pa isprobao onda.

- Napajanje, a njega možeš eliminirat samo ako probaj spojit drugo i vidit jel problem ostaje ili ne, druge nemaš.

- Još bih predložio da napraviš dijagnostiku RAM memorije, KLIK.

ty;{#}

imam najnovije drivere za hdd,win8.1 orginal, update najnoviji,,

probat cu update biosa,i ovaj ram testirat;

javim se;

btw,kako cu stavit win 7 uz osmicu?,moze neki link....

14 godina
Boot problem HDD ili PSU

- Sad ovo što se tiče ovoga da probaš s win 7.

- Pošto si rekao da imaš orginal win 8.1, njega je šteta brisati, da bi utvrdio što točno stvara probleme.

- Ja bih na tvome mjestu ovaj HDD koji na sebi ima win 8.1 izvadio iz računala van, ugradio drugi HDD (ako nemaš svoj, posudi od nekoga) i na njega instalirao win 7, njegove drivere i igre koje stvaraju probleme, pa onda isprobao da li problem ostaje ili ne, ako je problem nestao, znaš u čemu je problem, ako se problem i dalje javlja, samo vratiš HDD s win 8.1 natrag u računalo i dalje tražiš uzroke problema.

- Win 7 se instalira kao i win 8, nadam se da to znaš sam napraviti.

- Još nešto bih ti preporučio, preventive radi, dobro očisti kućište od prašine i zamjeni termalnu pastu (preporuka Artic Cooling MX-2 ili MX-4, Artic Silver 5) na procesoru.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Sad ovo što se tiče ovoga da probaš s win 7.

- Pošto si rekao da imaš orginal win 8.1, njega je šteta brisati, da bi utvrdio što točno stvara probleme.

- Ja bih na tvome mjestu ovaj HDD koji na sebi ima win 8.1 izvadio iz računala van, ugradio drugi HDD (ako nemaš svoj, posudi od nekoga) i na njega instalirao win 7, njegove drivere i igre koje stvaraju probleme, pa onda isprobao da li problem ostaje ili ne, ako je problem nestao, znaš u čemu je problem, ako se problem i dalje javlja, samo vratiš HDD s win 8.1 natrag u računalo i dalje tražiš uzroke problema.

- Win 7 se instalira kao i win 8, nadam se da to znaš sam napraviti.

- Još nešto bih ti preporučio, preventive radi, dobro očisti kućište od prašine i zamjeni termalnu pastu (preporuka Artic Cooling MX-2 ili MX-4, Artic Silver 5) na procesoru.

Mislio sam instalirat windows 7 na isti hard kao i win8.1,da bi provjerio hard,ako bi radila sedmica vjerojatno je onda do hard diska.Nego ne znam kado da instaliram win7 kad je na njemu win8.1,koga će mi  onda system bootat ako su dva windowsa.

Što se tiče temperatura,sve je u redu,očišćen nedavno,termalka stavljena prije u 8. mjesec.

14 godina
Boot problem HDD ili PSU

- Imati dva OSa na istome računalu zove se "Dual boot".

- Kod pokretanja, računalo te pita koji OS želiš pokrenuti.

- Za dual boot je potrebno imati minimum dvije particije dovoljne veličine (20GB+) za instalaciju OSa i svega potrebnoga.

- E sad postoji jedan problem, treba instalirati prvo stariji OS, a onda tek noviji (kod tebe ide kontra), u protivnom noviji (8.1 kod tebe) neće imati mogućnosti boota (tako kažu, nisam isprobao osobno).

- Zato sam ti predložio ovo što jesam, ako hoćeš ostavit postojeći HDD, moraš win 8.1 obrisat i tek onda snimit win 7.

- Na tvoju odgovornost, evo link za tutorijal kako napraviti dual boot ako uz noviji OS snimaš stariji:

http://www.pagestart.com/win8dbwin701181302.html

- Backup obavezan.

1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

- Imati dva OSa na istome računalu zove se "Dual boot".

- Kod pokretanja, računalo te pita koji OS želiš pokrenuti.

- Za dual boot je potrebno imati minimum dvije particije dovoljne veličine (20GB+) za instalaciju OSa i svega potrebnoga.

- E sad postoji jedan problem, treba instalirati prvo stariji OS, a onda tek noviji (kod tebe ide kontra), u protivnom noviji (8.1 kod tebe) neće imati mogućnosti boota (tako kažu, nisam isprobao osobno).

- Zato sam ti predložio ovo što jesam, ako hoćeš ostavit postojeći HDD, moraš win 8.1 obrisat i tek onda snimit win 7.

- Na tvoju odgovornost, evo link za tutorijal kako napraviti dual boot ako uz noviji OS snimaš stariji:

http://www.pagestart.com/win8dbwin701181302.html

- Backup obavezan.

Aha,ok,probat  ću nabavit drugi hdd pa vidit,ako ne uspijem stavit ću win7 pa ša bilo,kolika je vjerojatnost da je u napajanju problem?jeli se može ono nekako testirat?

14 godina
raptor22 kaže...

kolika je vjerojatnost da je u napajanju problem?jeli se može ono nekako testirat?

- Sve je moguće i ništa nije nemoguće.

- Napajanje se inače testira preko "testera", ali ne vjerujem da imaš tako nešto.

- Najlakše ti je posudit negdje drugo, spojit i probat.

- Stavljanje win 7 neka ti bude zadnja solucija.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice