Boot: Nema 'beepa', nema displaya, samo 0033

poruka: 8
|
čitano: 1.266
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Bok svima,

Popis komponenata je dole po "moj PC".

Dakle, večeras iz čistog mira nešto krepalo. Kad upalim komp, upali se led lampica, sve se komponente vrte. No, nema onog 'beepa', a na ekranu se samo u donjem desnom uglu pojavi 0033. Ne pojavi se onaj boot screen od ploče, ništa, ništa, samo crni ekran i taj 0033. 

Probao sam povadit sve RAM-e pa probat sa svakim posebno i ništa. Kad ih sve povadim onda dobijem uobičajena tri beepa da nema memorija. Grafičku sam probao i integriranu i ovu na PCI - ista stvar. Nisam sad neki hardverski mag, ali sam nekaj guglao i uspio valjda nekako clear cmos. Stisnuo clr cmos, ugasio komp, ištekao kabel, izvadio bateriju, premijetio jumpere i vratio ih, vratio bateriju i upalio komp. Opet sam dobio 0033, ali nakon jedno 15-ak sekundi se pojavio neki bios-ov ekran i poruka da postavke cmos-a nisu dobre. Stisnuo DEL, pokušao za početak sat namjestit, al se onda sve smrznulo. Restartao komp i opet crni ekran i samo 0033. Na onom dvoznamenkastom displeju na matičnoj svjetli 38.

Nikad mi se to nije dogodilo, pa pretpostavljam da je nekaj krepalo, ali pojma nemam kaj bi bilo. Sad idem spavat, a preko noći sam ištekao kabel i izvadio bateriju, jer sam negdje pročitao da to zna pomoć da baterija bude vani nekoliko sati.

Svaka pomoć i savjet dobrodošli.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

prema popisu "error codes" na MB (38) za tu ploču, kaže ovako: Problem related to memory. Please re-install the CPU and memory then clear CMOS. If the problem still exists, please install only one memory module or try using other memory modules. sve ostale upute za tu MB su toliko zakučaste da su očito namijenjene samo serviserima ("odabrani", "upućeni", "prosvijetljeni"). 

I know that you believe you understand what you think I said, but I'm not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Apdejt:

Nakon kak je cijelu noc stajao isteka iz struje i izvadjenom baterijom iz maticne, upalio sam ga, cuo se beep, digli se windowsi. No recimo nije radio mis i nije za njega imao driver. Pokusao preko tipkovnice instalirat ali nista. Restartao komp i opet 0033.

Da nije maticna ipak? :(

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Probao s drugim ramima i ista stvar.

probat cu jos napajanje drugo al cini mi se da je ploca...jer kad su se jednom cudesno windowsi digli nije radila wi fi kartica, mis itd...

Itko ikakva ideja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

vidim da sam sa sobom komentiram, al nema veze, i to je zabavno :)

bio u gužvi danas pa se nisam stigo bavit previše s kompom. došao doma, reko ajd idem izvadit bateriju van iz matične pa vratit natrag pa vidit. povadio i rame i vratio ih natrag. upalim komp i opet se normalno dignu windowsi.

jedino kaj je, razumljivo, sat i datum bio na 1.10.2010. al to mi nije neki problem.

ono što je neobično je da je iz čistog mira krepo miš (sharkoon fireglider). jer sam ušteko drugi (r.a.t. 7) i on radi normalno.

sad mi više nije jasno niš...na displeju na ploči piše AA, što osim dva ručna asa u pokeru ne bi znao kaj znači :)

ne znam jedino postoji li neki softver koji može ispitat sve komponente u kompu...guglam pa tražim.

jedino, muči me ovo s krepavanjem miša, možda je ipak napajanje svisnulo...

EDIT: čitam code list od ploče u kojoj je code AA na LED displeju na ploči objašnjen ovako:

"AA - Uninstall POST INT1Ch vector and INT09h vector. Deinitializes the ADM
module"
kaj to znači?
Poruka je uređivana zadnji put pon 1.6.2015 23:19 (stef_zg).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Možda bi ti update BIOS-a pomogao, ali ne znam koliko je to pametno raditi sada kada se malo boota, a malo ne. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Boot: Nema 'beepa', nema displaya, samo 0033
stef_zg kaže...

Bok svima,

..Nisam sad neki hardverski mag, ali sam nekaj guglao i uspio valjda nekako clear cmos. Stisnuo clr cmos, ugasio komp, ištekao kabel, izvadio bateriju, premijetio jumpere i vratio ih, vratio bateriju i upalio komp. Opet sam dobio 0033, ali nakon jedno 15-ak sekundi se pojavio neki bios-ov ekran i poruka da ..

-ako je popis precizan.. CLR CMOS? prije gašenja? Ostavi PC dok je još živ i nosi majstoru. ... ili googlanje + čitanje s razumijevanjem kako se neke stvari rade.

stef_zg kaže...

..

ne znam jedino postoji li neki softver koji može ispitat sve komponente u kompu...guglam pa tražim.

jedino, muči me ovo s krepavanjem miša, možda je ipak napajanje svisnulo...

..

-može biti povezano s prvim odgovorom.. ili loša sreća.

-koliko si hrabar, npr za novi BIOS.. postoji realna opasnost da pretvoriš MBO u ciglu.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

a evo sad izgleda da radi normalno. ne znam, možda je baterija od matične krepala...evo sad s njega pišem i sve radi normalno. jedino kaj mi nije jasno kak je u isto vrijeme miš krepao. da nije napajanje možda ipak.

gledao sam malo ove dr. debug kodove s matične...kad sam ga restartao zadnji put sam pratio kodove...i sve ih je izvrtila ploča i došla do 00 kad su se počeli dizat windowsi. i onda se prebacila na AA. čitao sam na nekom forumu da ako se AA pojavi prije 00 da je onda nešto krepalo putem, a ako se AA pojavi na kraju da je to zanemarivo (?)

bilo kako bilo, sad evo, radi. al vjerojatno će se prije ili poslije dogodit ista stvar, a onda će ploča u smeće. sva sreća da sam zakasnio u Links danas po novu ploču...možda bi bezveze kupovao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice