Boot fail nakon sleepa

poruka: 12
|
čitano: 2.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Boot fail nakon sleepa

Čitajući zadnjih nekoliko stranica, nisam uspio pronaći sličnu temu, pa ni odgovor na moje pitanje..

Kada stavim komp u sleep, on zaspe i kada se treba upaliti, zavrti ventilatore na par sekundi, pa stane i tako u krug svakih 5 sekundi.. Dole u prilogu imate i video kao pojašnjenje.

Nije mi se nikad prije ovo događalo i počelo je prekjučer tek. Nisam ništa radio sa kompom, samo od sebe najednom počelo. Također sam imao nekih problema sličnih sa paljenjem računala prekjučer kad sam ga upalio nakon kraće novogodišnje pauze (10-ak dana).

Komp se tako vrti po 5-6 minuta i nema promjene. Onda sam ga ištekao iz zida bio, ušteko ponovno, upalio i nakon malo dužeg vrtenja svih ventilatora, upali se, doduše malo šteka, kao da je bio cijelo vrijeme u sleepu. Svi programi gore koji su gorili, svi prozori otvoreni kao što su bili, a bio je ištekan iz struje 15-ak sekundi sigurno :S

Evo i link na video pa pogledajte (cca 1.5 MB velik). Samo kliknete na VID_2020102_212022.3gp, pored Downloada gore (da se lakše snađete)

http://speedy.sh/vepvr/VID-20120102-212022.3gp

NOVI PROBLEM OPET, SLIČAN ILI ISTI, NISAM SIGURAN.. EVO LINK NA PAR POSTOVA ISPOD.

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 0:23 (EchoOne).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Boot fail nakon sleepa

Vidi u BIOS-u opciju Suspend mode ili slično (zavisi od matične ploče). To ti ima veze sa podešavanjem S1 i S3 opcija. Testiraj kako radi na svim opcijama. Preporučio bih ti da staviš zadnji BIOS. Ja sam imao sličnih problema i riješio sam ih tako da ne koristim suspend mode.

Pozdrav!

13 godina
neaktivan

Procesor je OC-an, hoće li mi novi BIOS "poremetiti" OC ili će sve ostati kako je?

15 godina
neaktivan

Provjeri, ako promjeni vrati sve postavke kakve su ti sada i neće biti problema.

13 godina
neaktivan

A nemogu nać za 64 bitnu verziju win7 -.-'

Mala pomoć? http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2745#bios

To je link, evo tražim po netu, al ne znam jesam glup ili je to tako teško nać? Ili ne znam šta treba kucat uopće u google xD

Gigabyte p35-ds4 rev 2.1?

13 godina
neaktivan
Boot fail nakon sleepa

Sad sam pak promjenio taj suspend mode sa S3 na neki S1 ponuđeni, i sad mi se pak uopće neće upalit monitor nakon restarta -.-'

A vidim da taj neki F13 (neka verzija BIOS-a) ispravlja taj problem, ali nemogu uopće dobiti monitor da radi (nema slike), a kada uspijem shvatiti kako taj problem rješiti, onda pak moram i saznati kako instalirati i taj F13 na 64 bit win7...

I pomoć, bilo tko.. Monitor se upali, ali crna mi je slika, znači nema slike.. :S

Ušo bi u BIOS i vratio sve na staro, al kako?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Resetuj BIOS. Isključi računar iz struje i izvadi bateriju iz matične ploče na 10 sekundi pa je vrati. Startaj računar pa uđi u BIOS i isključi Suspend mode. BIOS nema veze koji OS imaš instaliran 32 ili 64 bitni. Ja lično sumnjam da će ti računar ispravno raditi i kad staviš novi BIOS (iz ličnog iskustva) možda imaš 50-50% šanse.

Pozdrav!

13 godina
neaktivan
Boot fail nakon sleepa

Nakraju sam ipak uspio upaliti komp, ušao sam u bios i prvo napravio "load optimized settings".. Evo sad sve šljaka, pali bez greške, bešuman kao i prije. Jedino šta više nije OC-an, al nije ni to više neka nuklearna fizika ;)

Hvala na pomoći i lp.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Super!{#}

13 godina
neaktivan
Boot fail nakon sleepa

Problem se opet počeo javljati, samo dan nakon što je sve radilo...

Onda sam pak napravio update biosa, sad se pak budi iz sleepa, al kad ga restartam, ugasi se i samo rade ventilatori jako tiho. Neonka gori, al komp (monitor) se ne pali :/

Ne reagira na restart gumb kao ni na kratki klik gumba za paljenje. Tek nakon što gumb za paljenje držim par sekundi onda se potpuno ugasi..

Onda kad se ugasi, stisnem nakon kratke pauze opet gumb za paljenje i radi koda ništa nije bilo :S

Amo pomoć, ideje, šta da radim prije neg ga odnesem na servis? Šta da još isprobam?

Do čega to može biti? Sumnjam na matičnu :/

Napomena: ne događa se svaki put, ponekad (svaki 2-3 put) al je zabrinjavajuće jer nije rješenje svaki put ga prisilno ugasiti..

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.1.2012 0:25 (EchoOne).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Boot fail nakon sleepa

Kao što sam već rekao...isti problem sam riješio tako što ne koristim suspend mode.

Pozdrav!

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pa probao sam al onda se ne upali komp uopće.. :S

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice