- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Izvadi sve ponovo i sve ponovo stavi unutra. Sve malo pomakni ljevo desno, gore dolje.
Napiši koja je MB u pitanju i točno koliko beepova.
Pretpostavljam da imaš dva RAM modula. Vrati RAM u točno one slotove u kojima su bili. Ako se ne sjećaš točno, prouči korisnički priručnik matične ploče i utvrdi u koje slotove se ugrađuje RAM ukoliko imaš dva modula.
Imali veze sto sam upalio pc slusajno bez rama memorije drugo jucer bi je beskoacni beeepovi samo bipce kratki
Ma gotova ti matična,nešto si dirnio prilikom čišćenja i napravio statički elektricitet 
To se meni desilo. Nisam znao da se komp ne smije usisavati (zbog statickog elektriciteta). Rastavi komp, sve djelove odvoji, izvadi bateriju iz maticne i ostavi sve preko noci. Kasnije sve sastavi ponovo i ram stavljaj jedan po jedan pa pokusaj da bootas. Ja sam imao srece pa sam samo jedan ram modul sprzio.
To se meni desilo. Nisam znao da se hkomp ne smije usisavati (zbog statickog elektriciteta). Rastavi komp, sve djelove odvoji, izvadi bateriju iz maticne i ostavi sve preko noci. Kasnije sve sastavi ponovo i ram stavljaj jedan po jedan pa pokusaj da bootas. Ja sam imao srece pa sam samo jedan ram modul sprzio.
Moguli ga odnit na serveris jedostavno nemam zivaca rastaavljat sve pa sve ponovo sastavljat i kad nebude radilona da pokusam savit drugi ram iz drugog pc
Moguli ga odnit na serveris jedostavno nemam zivaca rastaavljat sve pa sve ponovo sastavljat i kad nebude radilona da pokusam savit drugi ram iz drugog pc
Mozes ga ondnit na servis,naravno,ali sto onda uopce ovdje pitas?
Moras razlikovati beepove.Imas duge i kratke!
Svaka maticna/bios ima razlicite beep kodove.
Upali komp i slusaj kodove,te ih upamti(7kratkih,7dugih,4kratka+3duga,2duga+4kratka+1dugi.......)
Procitaj na maticnoj ploci koji je model i na Googole upiši:
Model matične beep codes
Pogledaj na sta upucuju ti tvoj kodovi i tu ti je problem!
Taj dio izvadi,dobro ga ocisti i vrati natrag!
Ps:Sto se tice ram memorije uvjek keksove ustekavaj u istu boju slota(ako imas 4 slota)
To se meni desilo. Nisam znao da se hkomp ne smije usisavati (zbog statickog elektriciteta). Rastavi komp, sve djelove odvoji, izvadi bateriju iz maticne i ostavi sve preko noci. Kasnije sve sastavi ponovo i ram stavljaj jedan po jedan pa pokusaj da bootas. Ja sam imao srece pa sam samo jedan ram modul sprzio.
Bolje odradi to sam, nemoj dzaba placati
Bolje odradi to sam, nemoj dzaba placati
Nije ni to lako ako ne zna kako.
Znači nije baš džaba, štedi vrijeme, živce i novac, možda se još nešto da spasiti.
pastu sa cpua
pastu sa cpua
Ako nije zapekla možeš s toaletnim papirom, ili čak pamučnom vatom. Nakraju je najbolje s visokopostotnim alkoholom ispolirat, sa se bolje isperu mikropore. Nije nužno, al je bolje. I to prvenstveno alkoholom jer on brzo isparava, da ne bi ostalo vlage po elektronici.
Ukliko paste ostane sa strane heatplatea to ni nemoraš skidat, možeš estetike radi. Ali budi oprezan.