Beepovi nakon čišćenja komp. usisivačem

poruka: 16
|
čitano: 2.321
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pomoc hitno je
Znaci cistio sam pc sa usisivacem oko hladnjaka cpu d maknem prasinu i gpu isto tako bio sam izvadio ram memoriju 2x 4gb isao sam upalit pc slucajno zaboravio sam ram memriju vratit nazad i kad sam vidio da je nema vratio sam je nazad i sad pocinju problemi pc samo radi 6-7puta beeep i onda se restatitra bez slike nez icega vadio sam bateriji nije pomoglo ram sam stavlja 1 po jedan i to isto nije pomoglo.Molim vas pomozi te mi stvarno neznam sta se desilo
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pomoc hitno je

Izvadi sve ponovo i sve ponovo stavi unutra. Sve malo pomakni ljevo desno, gore dolje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Pomoc hitno je
Kako mislis sve vadio sam cpu grafu sve sam vadio isti problem opet
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Pomoc hitno je

Napiši koja je MB u pitanju i točno koliko beepova.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2015 0:17 (dai53nja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Pomoc hitno je

Pretpostavljam da imaš dva RAM modula. Vrati RAM u točno one slotove u kojima su bili. Ako se ne sjećaš točno, prouči korisnički priručnik matične ploče i utvrdi u koje slotove se ugrađuje RAM ukoliko imaš dva modula.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Beepovi nakon čišćenja komp. usisivačem
Imam 4 slota stavljeni su jedan do drugog prvi slot i drugi
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Imali veze sto sam upalio pc slusajno bez rama memorije drugo jucer bi je beskoacni beeepovi samo bipce kratki

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2015 11:16 (Ice45).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma gotova ti matična,nešto si dirnio prilikom čišćenja i napravio statički elektricitet

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

To se meni desilo. Nisam znao  da se komp ne smije usisavati (zbog statickog elektriciteta). Rastavi komp, sve djelove odvoji, izvadi bateriju iz maticne i ostavi sve preko noci. Kasnije sve sastavi ponovo i ram stavljaj jedan po jedan pa pokusaj da bootas. Ja sam imao srece pa sam samo jedan ram modul sprzio. 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Arxi kaže...

To se meni desilo. Nisam znao  da se hkomp ne smije usisavati (zbog statickog elektriciteta). Rastavi komp, sve djelove odvoji, izvadi bateriju iz maticne i ostavi sve preko noci. Kasnije sve sastavi ponovo i ram stavljaj jedan po jedan pa pokusaj da bootas. Ja sam imao srece pa sam samo jedan ram modul sprzio. 

Moguli ga odnit na serveris jedostavno nemam zivaca rastaavljat sve pa sve ponovo sastavljat i kad nebude radilona da pokusam savit drugi ram iz drugog pc

14 godina
Ice45 kaže...

Moguli ga odnit na serveris jedostavno nemam zivaca rastaavljat sve pa sve ponovo sastavljat i kad nebude radilona da pokusam savit drugi ram iz drugog pc

Mozes ga ondnit na servis,naravno,ali sto onda uopce ovdje pitas?

Moras razlikovati beepove.Imas duge i kratke!

Svaka maticna/bios ima razlicite beep kodove.

Upali komp i slusaj kodove,te ih upamti(7kratkih,7dugih,4kratka+3duga,2duga+4kratka+1dugi.......)

Procitaj na maticnoj ploci koji je model i na Googole upiši:

Model matične beep codes

Pogledaj na sta upucuju ti tvoj kodovi i tu ti je problem!

Taj dio izvadi,dobro ga ocisti i vrati natrag!

Ps:Sto se tice ram memorije uvjek keksove ustekavaj u istu boju slota(ako imas 4 slota)

17 godina
neaktivan
Ice45 kaže...
Arxi kaže...

To se meni desilo. Nisam znao  da se hkomp ne smije usisavati (zbog statickog elektriciteta). Rastavi komp, sve djelove odvoji, izvadi bateriju iz maticne i ostavi sve preko noci. Kasnije sve sastavi ponovo i ram stavljaj jedan po jedan pa pokusaj da bootas. Ja sam imao srece pa sam samo jedan ram modul sprzio. 

Bolje odradi to sam, nemoj dzaba placati

15 godina
Arxi kaže...

Bolje odradi to sam, nemoj dzaba placati

Nije ni to lako ako ne zna kako.

Znači nije baš džaba, štedi vrijeme, živce i novac, možda se još nešto da spasiti.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
10 godina
neaktivan
Probaj da zamijenis navedene komponente npr. RAM sa drugim ispravnim, moguce je da je RAM otisao. Ili jednostavno ukucaj model ploce na netu plus beeb code koji cujes npr. kratki pojedinacni bipovi

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Kako je najjbolje skinit termalnu
pastu sa cpua
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Ice45 kaže...
Kako je najjbolje skinit termalnu
pastu sa cpua

Ako nije zapekla možeš s toaletnim papirom, ili čak pamučnom vatom. Nakraju je najbolje s visokopostotnim alkoholom ispolirat, sa se bolje isperu mikropore. Nije nužno, al je bolje. I to prvenstveno alkoholom jer on brzo isparava, da ne bi ostalo vlage po elektronici.

Ukliko paste ostane sa strane heatplatea to ni nemoraš skidat, možeš estetike radi. Ali budi oprezan.

Stara zvijer!! - http://valid.x86.fr/znxsge
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice