Imam problem sa laptopom. Naime prosle godine u 9 mj. sam kupi laptup u linksu. Od onda sam promjenio 10 verzija Windowsa. Instaliram Windowse i sve normalno radi. Ali nakon određenog vremena uvjek se ruse ili nastane neki drugi problem. Pred zadnju reinstalaciju Windowsa kad sam upalio laptop uopce nisam imao ikone, bila mi je crna pozadina, svi programi su mi nestali, nista nisam mogao. Sada sam instalirao Windowse i nakon mjesec dana već mi zablokira. Ne radim nista zahtjevno, slusam muziku i surfam po netu i jednostavno se zamrzne. To traje 2-3 sekunde i zatim je sve normalno.
Dali ima tko kakav prijedlog što da ucinim?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
test hard diska(hddlife ili hd tune),skini program da pogledaš temperature kak stoje(matična-procesor)..
inače može biti da ti zastane na sekundu-kad ti matična ploča automatski diže frekvenciju procesora pod opterečenjem(kad npr. pokreneš neki program ili slično)..
ak nema rušenja-nemaš brige...
defragmentacija diska svakih mjesec-dva nebi naškodila....
Ako ti PC radi normalno sa friško instaliranim Windowsima, onda ti problem može biti da neki od programa koji si instalirao nisu kompatibilni sa nekim driverima, isto tako može biti da ti pojedini driveri međusobno nisu kompatibilni( nisi naveo konfiguraciju), treća stvar može biti da ti antivirusni program nije dobar(nisi naveo kojeg imaš), pa si zarazio PC sa nekim virusom koji ti je usporio PC.
Sljedeća stvar može biti pregrijavanje, pa probaj izmjeriti i temperature, pregledaj koji ti sve programi rade i koliko resursa troše.
Za ovo rušenje probaj si drugi put zapamtiti što si zadnje instalirao, uz naravno instaliran dobar antivirusni program.
Imam Office i programe takve vrste instalirane. Antivirusni mi je AVG Internet Security 2011.
CPU: i3 M350
GPU: Inte HD Graphic i Nvidia Geforce GT325M
HDD: Hitachi 500 gb
Chipset: HM55 Intel
Nisam nista na novo instaliravao, Windwsi su bilo gotovo "friški". A temperature su mi u granicama normale, to sam već pratio.
malo si pročitaj ovo-i sve ti bu jasno!
http://windows.microsoft.com/hr-HR/windows7/Optimize-Windows-7-for-better-performance