Ewo sada mi dosao navedeni procesor kuci stavio sam sve fino i upalim ja i imam sta da vidim u my comp mi pokazuje AMD PHENOM II x4 955 BE i takt od 803mhz u coretemp mi pokazuje 200,92x4.0....prije toga mi je bio proc 4200+athlon bios revizija je 5001 imao sam prije toga i athlona x4 koji je odlicno radio pa sam ga bio prodao....molim da mi kazete do cega...i temp je 30 jel to normalno naravno stock cooler/ ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bump
Ewo sada mi dosao navedeni procesor kuci stavio sam sve fino i upalim ja i imam sta da vidim u my comp mi pokazuje AMD PHENOM II x4 955 BE i takt od 803mhz u coretemp mi pokazuje 200,92x4.0....prije toga mi je bio proc 4200+athlon bios revizija je 5001 imao sam prije toga i athlona x4 koji je odlicno radio pa sam ga bio prodao....molim da mi kazete do cega...i temp je 30 jel to normalno naravno stock cooler/ ?
Iskljuci CNQ(cool n quiet u biosu).Temperatura je normalna.
Prijatelju iskljucen je sad sam provjerio..
Prijatelju iskljucen je sad sam provjerio..
Slikaj bios i postavke.
U Windowsima stavi Power Management da bude High Performance, i neće ti više downclockat CPU (Control Panel -> Power Options na Visti/Win7).
sry sto sam izabrao ovu velicinu slike.
U bios podigni Multiplier na 16x, a ove što piše da je na 4 dakle vrti na 800mhz, računaš ovako 4 x 200mhz dobiš 800mhz a kod 16x 200mhz dobiš 3200mhz tj 3,2ghz.
bump znal nekoo
Prema slikama u Biosu podigni Multiplier na 16x, a ove što piše da je na 4 dakle vrti na 800mhz, računaš ovako 4 x 200mhz dobiš 800 a kod 16x 200mhz dobiš 3200mhz tj 3,2ghz.
Idem da probam ..
Uradio sam to u my comp mi pokazuje 3,21 sada a u ostalim programima isto kao i prije 800mhz...fsb 200 :/
Kao što sam ti u poruci napisao, pokreni Prime95 na svim jezgrama pa vidi hoće li se povećati brzina.
Ako da, iskopaj Power Management opciju na svojim XP-ima i isključi Balanced ili Power Saving, kako god se zove.
Po netu, kažu također na XP - Control Panel -> Power Options
Nista se ne mijenja igrao sam ne tako zahtjevnu igru sada cs 1.6 temp se podigla za 2stupnja tj na 32. :S
Ista stvar u cpu-z 200x4 a ht lin 1004mhz.
Uradio sam to u my comp mi pokazuje 3,21 sada a u ostalim programima isto kao i prije 800mhz...fsb 200 :/
I ako u CPU-Z pokazuje kod HT link 1000mhz a trebala bit 2000mhz, evo vidi na linku
Nemoj zbunjivat čovjeka - kada se Phenom II automatski downclocka (što pretpostavljam da je kod čovjeka slučaj), onda spusti multi i brzinu HTT-a, također na navedenih 800 MHz i 1000 za HTT.
Ako sve ovo što smo rekli ne pomaže - trebao bi probati ovo:
- resetirati BIOS, pa neka povuče default postavke
- ako ne pomogne ovo gore, onda staviti novi BIOS na ploču
- ako ni to nije pomoglo, reinstall Winsa (ipak si stavio drugačiju obitelj CPU-a na ploču)