ACER AOD 250, XP i SATA problemi....

poruka: 2
|
čitano: 2.078
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Postovanje i pozdrav svima.

Zeleo bih da prodiskutiramo oko nekih problema koji su mi se pojavili prilikom instalacije Windowsa XP Pro na Net-Book-u ACER Aspire One AOD 250.

Ustvari - bilo je vise problema, ali ipak sam uspeo sve da instaliram, sem jedne stvari - o kojoj cu na kraju, da prvo ukratko objasnim.

Napravio sam bootabilni USB pomocu Multiboot-a 10.
Bilo je problema sa missing System32/hal.dll, ali i to se resilo.
Uradio sam Unatended instalaciju (Sa instalacionog CD-a Win XP SP3) na USB
U BIOS-u net-book-a podesio sam bootiranje sa USB-a, kao i promenio AHCI u IDE.
Sve se je instaliralo dobro, mada je morao da se formatira ceo HD (Bio je kupljen sa Win7 Starter i Recovery particije.....)
Zatim sam podelio nove particije pomocu PartitionMagic-a.
Odmah su se javili problemi sa drajverima, jer drajveri koji su ponudjeni na ACER sajtu, bas za ovaj model i bas za XP - jednostavno izbacuju plave ekrane!!!
Oko odgovarajucih drajvera najvise mi je zavrsio posao DriverGeniusPro.

Sada je navodno sve instalirano, ali je ostao problem oko SATA drajvera!
Nikako ne mogu da se instaliraju pomocu Device Manager/Update drivers - mada to radim bez problema na Toshiba lap-topu, ako mu prilikom instalacije XP-a i externog FD-ka ne ubacim odmah (F6 i S) da bi video diskove.

Pokusao sam i ponovnu instalaciju na ACER netbook-u prikljucivsi mu external FD i ubacio flopi sa AHCI drajverima sa njihovog sajta i - opet nista, nema reakcije iako sam probao sve 4 ponudjene opcije, i opet kada je u AHCI modu - ocitava samo USB kao disk!

Probao sam i neke druge verzije drajvera sto sam nasao po netu, medjutim nema sanse!

Takodje PIO nikako ne mogu da prebacim u DMA!

Ima li neko resenje oko ovoga, jer jos vise me cudi - zasto bi na ACER-ovom sajtu nudili drajvere za XP za ovaj model, ako ovo ipak ne radi?

Mogu da uradim ponovo novu instalaciju sa nLite-om i da mu ubacim i ove drajvere, ali cisto sumnjam da ce i to raditi - jer ipak ne radi ucitavanje preko FD i F6, S.....

Najlepse hvala uz jos jedan pozdrav.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znači, pretpostavljam - da se problem oko instalacije SATA drajvera nikako ne može rešiti!

Pokušao sam još par puta da u BIOS-u prebacim IDE u AHCI, međutim odmah nakon pokretanja XP-a - iskače plavi ekran i netbook se restartuje!

Pomaže samo ponovo setiranje BIOS-a u IDE!!!

Takođe još uvek nisam uspeo da ga prebacim iz PIO u DMA!

Radio sam i uninstal, međutim odmah posle restarta opet se postavi u PIO!

Čitao sam nešto po netu da se ovakvi net-bookovi baš ne "Slažu" dobro sa XP-om, ali da je to do ovog stepena........

Samo ću ponoviti - ne bih ovo radio da se na ACER sajtu ne nude "Kompatibilni" drajveri, ali drajveri koji u praksi izbacuju plave ekrane!!!

Sad nije da ne radi netbook!

Radi, ali tweekovan do maximuma, servisi, šminke, efekti, pa čak i TuneUp postavljen na TURBO modu!!!

Ako neko ipak ima rešenje za ova dva problema - još jedno veliko hvala.

Pozdrav svima.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice