8800 gt problem kod paljenja compa

poruka: 23
|
čitano: 3.558
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Evo prije nekih mjesec dana uzeo sam novu grafičku , gainward bliss 8800 gt 1gb, sad se najednom poceo desavat problem..

Npr : nocas sam iso spavat oko 1h i normalno sam ga ugasio , idem ga ujtro u 8 upalit...

Grafička ima jak zvuk kad se pali i to inace bude 5 sekundi i onda se to ugasi sto se jako dere i sto se jako cuje..

E sad meni danas taj zvuk se nije ugasio i na ekranu nema ništa , i da bi ja sad htio upalit komp , trebam ga ugasit ručno i ponovo upalit..

znači nakon par sati sto je ugase, idem upalit, graficka se pali inače jako , nakon 5 sekundi prestaje to jako zvučanje ( znači danas ne ) i danas se ekran ne pali..

eto ako netko zna sto napravit , bio bi zahvalan..

Cpu : Amd Athlon 4000+ Ram : 2 gb DDR2 ( 800mhz ) Kingmax HDD Seagate-Maxtor 160 gb Gainward Bliss 8800 gt 1 gb.. Napajanje : OCZ 600 W Mouse - Mx 518 Keyboard - G-15

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: 8800 gt problem kod paljenja compa

Probaj ju izvaditi pa ponovo staviti u utor i pažljivo spoji molex ako ga ima, a mislim da sve 8800GT imaju dodatno napajanje, pogotovo one sa gigom RAM-a. Javi koje napajanje imaš u kompu. Ako je napajanje dobro možda je riknula grafa pa je nosi reklamirat.

16 godina
neaktivan

to što je ventilator glasan cim upališ komp nekih 5 sec je cisto normalno, jer ti je u biosu od grafičke tako namješteno da kad se upali je ventilator na 100% vrtnje, a kad se komp pocne BOOT-at onda brzina okretaja ventilatora padne... pa je tiše. A kaj se tice da nemozes upalit komp iz prve je 90% zbog napajanja, ili imas preslabo napajanje ili nisi dobro ukopco u grafičku dodatni konektor za napajanje.

Intel E8400@3.6GHz , 4 GB (2x2GB A-DATA 800MHz) , GA-P31-DS3L , Gainward HD4850GS
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

slabo napajanje 100% posto nije jer ima OCZ 600 W..ne bi trebalo biti slabo za tu konfu..probaj iskopčat grafu, ponovno je montirati. ako ostanu takvi problemi ..probaj kod frenda u komp staviti svoju grafu  da možeš otkloniti sumnju za grafičke kartice!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma ne kažem ja ništ za tih 5 sekundi što radi , to je ok , ali kazem kad je duze ugasen i kad upalim zuji skroz a slike nema...

Danas dok dodem iz grada ću izvadit van grafu i zice ponovo spojit sve i iza kablove , pa ostavim preko noci duze da radi , pa cmo vidit kak ce bit...

A što se tice napajanje imam da OCZ 600W ...

Javim se ujtro dal je šta bilo , ali kazem samo to nije  bash savaki dan , bude odprlike nakon ne paljenja 6-10h ... tnxxx

Cpu : Amd Athlon 4000+ Ram : 2 gb DDR2 ( 800mhz ) Kingmax HDD Seagate-Maxtor 160 gb Gainward Bliss 8800 gt 1 gb.. Napajanje : OCZ 600 W Mouse - Mx 518 Keyboard - G-15

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CUNO kaže...

Probaj ju izvaditi pa ponovo staviti u utor i pažljivo spoji molex ako ga ima, a mislim da sve 8800GT imaju dodatno napajanje, pogotovo one sa gigom RAM-a. Javi koje napajanje imaš u kompu. Ako je napajanje dobro možda je riknula grafa pa je nosi reklamirat.

8800Gt nije kartica iz donjeg segmenta da ima molex konektor nego ima punokrvni 6pin-ski pci konektorOsmijeh
U vezi zvukova,ako graficka normalno radi,nemoras se brinuti,istestiraj je po punim opterecenjem,ako se tada ne javljaju navedeni zvukovi,onda je to tvornicki tako napravljenoNamigiva
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
17 godina
neaktivan

Ma moja se isto u startu dere pa stane(vent se dere) tako da je sve to normalno, isto kad upališ neku igru će ti isto biti glasnija nego u windowsima

My car sucks, the brakes do not brake, the accelerator will not accelerate and the pistons will not piss
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

eto mene opet..znaci sve je to bilo prije ok , znaci upali se zuji 5 sekundi stane uredno..no kao sto sam reko , sad kad upalim nakon nekog perioda- 5 -10h nit ima slike nit stane to zujanje : ??? : , sto da radim sad??

znaci ak nece stat moram ga ručno palit i gasit sto mi se ne da..samo jedino reklamacija?? sam ne  znam kak cu im taj problem objasnit u hg šrotu.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

JOJ kud si baš u HGšrotu, hebi ga ako su i tamo amateri kao naši u Osijeku, želim ti puno sreće.

Ako si sve pokušao što smo naveli i nije proradila kako treba, nema ti druge nego skupi živce i u HGšrot. Sretno.

16 godina
neaktivan

Ima još netko kakve ideje što napraviti , i dal ima netko iskustva s tim grafičkama i da se susreo sa takvim sličnim ili istim problemom sa nekom drugom grafom ???

Tnx na brzim odg...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja imam tu istu grafu samo od 512 mb i golden sample. To zujanje kod paljenja kompa je i meni, i to je normalno, ali ja imam puno veći problem. Kada igram igre komp se zna zablokati, pa moram paliti task manager, ili jednostavno počen izbacivati jako čudne artifacte. Najprije sam mislio da je do ploče, ali kada sam kupio novu opet isto. Onda sam odnesao kod frenda i njemu radi a meni neće, i ne znam zašto.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
koje napajanje imaš
16 godina
neaktivan

corsair cx 400 w

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NoOne1 kaže...

Ima još netko kakve ideje što napraviti , i dal ima netko iskustva s tim grafičkama i da se susreo sa takvim sličnim ili istim problemom sa nekom drugom grafom ???

Tnx na brzim odg...

IMaš garanciju! Nosi taj škart u HGspot i nek ti odma daju drugu, napajanje nema s tim veze....pošto imaš i prejako!
E4500 8800GTS 512MB g92 4X1GB DDR2 800MHz KingMax Gigabyte P45-DS3L FORTRON 400W 320seagate+160samsung spin point Samsung t220 1680x1050
16 godina
neaktivan

Mah problem je riješen.. izvadio sam grafu van , malo ohladio , ali čini se da je najveci problem bio kod drivera od grfičke..

napravio uninstall - install i za sad je 5 dana sve ok...:)Cool

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
NoOne1 kaže...

Mah problem je riješen.. izvadio sam grafu van , malo ohladio , ali čini se da je najveci problem bio kod drivera od grfičke..

napravio uninstall - install i za sad je 5 dana sve ok...:)Cool

Nisi napravil osnovne 2 osnovne stvari a već dižeš paniku na forumu Cool
Gigabyte P45-DS3L 320seagate+160samsung spin point Samsung t220 1680x1050 Logitech X-210
16 godina
neaktivan

evo mene opet. Pošto imam problem gore naveden, išao sam redom mijenjati komponente, kupio sam matičnu novu, napajanje i rame, i grafa opet ne radi. Stalno izbacuje display driver stopped responding, ne kužim zašto. Dal da ju nosim u hgspot na reklamaciju? Jer kod frenda grafa uredno radi.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prvo napravi reinstall Windowsa jer ako radi kod frenda vjerojatno nije problem u njoj!

Q6600 G0 @ 3.6GHz | Big Typhoon modded Gigabyte X38-DS5 2x2Gb G.Skill PK Seagate 250GB ST3250410AS Gigabyte 8800GTS 512Mb | AC S1 Corsair HX620 Samsung 2232BW Chieftec BA02-B-B-B modded
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

već sam i to probao napraviti, da nije možda bed zato jer imam dual boot, vistu i xp.

0 0 hvala 0
17 godina
The_Raptoxx kaže...

već sam i to probao napraviti, da nije možda bed zato jer imam dual boot, vistu i xp.

Probaj sve formatirat i instalirat samo jedne windowse, najbolje ti je za probu windows 7 zato jer se instaliraju za 20-25min = cas posla, pa ak radi vratis se nazad na vistu/xp
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz /HD4870 512MB/ 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530, Samsung T220(s-panel) LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x86
16 godina
neaktivan

ok, u slučaju da problem i dalje bude tu, dali da ju nosim u hgšrot i da se sa njima prepirem(jer su takvi debili) ili da ju ostavim.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
The_Raptoxx kaže...

ok, u slučaju da problem i dalje bude tu, dali da ju nosim u hgšrot i da se sa njima prepirem(jer su takvi debili) ili da ju ostavim.

Napisal si da ti kod frenda radi. Onda...?
16 godina
neaktivan

ma mislim da je ipak moj problem softverski. Sad sam uredno pobrisao drivere od grafe, u safe modu očistio sve sa driver sweeperom i ccleanerom, i probao sam igratineke igre, većina radi, jedino je jedan igra prestala raditi, i morao sam ju zatovriti. Mislim da je ipa kdo igre, a ne do moje grafe.

AMD Athlon X2 5200+ w/ CM Hyper TX 2 ASRock A770 Crossfire 2 GB RAM Kingmax DDR2 800 mhz Gainward 8800 GT GS 512 mb HDD Hitachi 160 gb Corsair CX 400

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice