4930k temperature

poruka: 33
|
čitano: 3.260
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
4930k temperature

Stigle su mi danas ploča, proc i novo hlađenje.

Sve sam fino spojio, instalirao nove windowse i sve radi kak spada.

Jedino sam nesiguran oko temperatura.

Što vi kažete? Listao sam po nekim forumima i vele da ljudi s h110 na 4930k vrte na 27,28 stupnjeva.

Ovo su temperature na idle (slike). Možda pumpa dobro ne radi. Kako da to uopće provjerim?

Termalne paste sam stavio dovoljno i blok je dobro sjeo na proc.

Pro patria
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 16:58 (Malarkey).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: 4930k temperature
Malarkey kaže...

Što vi kažete? Listao sam po nekim forumima i vele da ljudi s h110 na 4930k vrte na 27,28 stupnjeva.

Ovo su temperature na idle (slike). Možda pumpa dobro ne radi. Kako da to uopće provjerim?

oko 38°c ti je u loadu meni to zgleda i vise nego dobro! upali prime95 na barem 5min pa vidi do kud idu max temp...LP

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.12.2013 17:46 (Stjepanj).
12 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

kak radi u gamingu dobro?

13 godina
neaktivan
4930k temperature

Temperatura je super!
{#}
Vjerojatno si ocekivao previse,pa si se razocarao (isto je bilo samnom,ocekivao sam 20C,al kad sam se sjetio da je sobna opcenito 24C,a kod mene jos vise,shvatio sam).

Uzmi u obzir sobnu temperaturu!
Evo meni obicno sa 4770k 24-27 pri googlanju.

Evo SS,ali treba uzet u obzir da je komp prije 10tak min upaljen.

Jos se 4770K nesto vise grije (zbog "ljepila"),al ono...{#}

1 1
Prestanite stavljati zarez,tamo gdje je odavno trebala biti tocka!
Moj PC  
0 2 hvala 0
17 godina
odjavljen

Ali ja imam 38 na idle. 

Pro patria
13 godina
neaktivan
4930k temperature

Koji Cosmos imas?
I kak si stavio ventove(push/pull ?) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Cosmos 1000
Ventilatori na h110 pušu van 

Pro patria
13 godina
neaktivan

Kak si ga strpo nutra?

Pogledaj jel dobar airflow unutra,posto mi se to cini lose optimizirano za takve stvari. 

I da,kak si povezo ventove i pumpu?

I jel si prckao po BIOSu,mozda si namjestio low rpm

14 godina
neaktivan
Stjepanj kaže...
Malarkey kaže...

oko 38°c ti je u loadu meni to zgleda i vise nego dobro! upali prime95 na barem 5min pa vidi do kud idu max temp...LP

kako si dosao do tog zakljucka stjepanje?zato sto pise max 38° na ss-u? 

xfact
17 godina
odjavljen

BIOS je na defaultu. 
Ventove na chasis fan, a pumpu na cpu fan. 

Pro patria
14 godina
protjeran
=xfact= kaže...
Stjepanj kaže...
Malarkey kaže...

kako si dosao do tog zakljucka stjepanje?zato sto pise max 38° na ss-u? 

pa nego kako drugacije sve je u ss; 14°c razlike, zato sam mu i rekao da pokrene prime95 i stavi ss...

||| Core™ inside ||| ;http://battlelog.battlefield.com/bf4/user/SoldierStippy/ ; http://nl.xfire.com/profile/2fu2l/
13 godina
neaktivan

Probaj zamjenit pa javi.

Meni su ventovi na CPU,a pumpa na chas.

17 godina
odjavljen
4930k temperature

Evo temp pod opterecenjem. Prime95 5 minuta.
Znaci idle temperature su mi oko 35, a load oko 50.

To je oke?

Pro patria
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Malarkey kaže...

Temperature ovise o hrpi stvari, npr. o sobnoj temperaturi, naponu na procu, pasti koja se koristi, regulaciji ventova na H110, kućištu u koje je stavljen komp, itd.

Npr. 3930K na H100 je hladan i neprimjetan dok je na stock naponu. Kada se krene na 4,8-5,0 GHz (na recimo 1,45-1,50V) onda treba izvoditi čuda kako bi ga zadržao ispod 45-50°C u idle-anju (a za load da ni ne pričam).

Pumpa na Corsair hladnjacima ima onu jednu žicu na 3-pin konektoru koji se spaja na ploču - jedan od razloga zašto se spaja je da matična ne tuli kada ništa nije spojeno na CPU Fan konektor, a drugi, da se može pratiti brzina pumpe tj. njezin broj okretaja u minuti.

Malarkey kaže...

To je oke?

Da.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 0:26 (dh41400).
14 godina
protjeran
Malarkey kaže...

To je oke?

e to je vec nesto! sve je u redu oko temperatura{#} nemas brige! LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 0:49 (Stjepanj).
14 godina
Malarkey kaže...

To je oke?

Kako bi saznao realne temperature Prime 95 treba vrtiti minimalno 20-30 minuta.

Kod mene je pumpa spojena na pwr. fan i treba se vrtiti na 1500 o/min a to možeš provjeriti u biosu jer pumpu očitava kao ventilator koji se vrti na određenom broju okretaja.

Također možeš provjeriti u programu za oc i sve one đinđe koji si dobio na cd-u od mbo.

Realno to što si kupio H110 to ti nikako ne znaći kako budeš imao karikirano 15° u idlu, nego je razlika u temperaturama loada.

16 godina
4930k temperature

38 je puno previse za temperaturu u idle-u , dok je 50 odlicno u loadu.

nesto tu ne štima. mozda ti senzor krivo ocitava ..

38 stupnjeva je ok za stock cooler kod idle-a

mozda ti nije dobar airflow u kucistu.

Prodajem univerzalne blokove za gpu kartice,EKWB
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 7:48 (zagy15061984).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
zagy15061984 kaže...

Pričaš gluposti, meni je komp pokraj radijatora i trenutna temperatura u IDLE mi je 35C i sad je to puno previše stupnjeva? A dok nešto igram (tipa BF4) onda mi je temp proca 43-45C.

12 godina
4930k temperature

Nesto ne stima s tvojom temperaturom kad ja na stock cooleru imam 30 stupnjeva u idle-u i 50 u loadu

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 9:52 (Acex).
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
Deawood kaže...
zagy15061984 kaže...

Pričaš gluposti, meni je komp pokraj radijatora i trenutna temperatura u IDLE mi je 35C i sad je to puno previše stupnjeva? A dok nešto igram (tipa BF4) onda mi je temp proca 43-45C.

ne pricam gluposti nego je tak

malo proguglaj pa ces vidjeti. moja temperatura je 28-29 u idleu na sobnoj temperaturi od 24 a na primeu 95 se penje do 52 (testirano pola sata)

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 10:23 (zagy15061984).
14 godina
odjavljen
4930k temperature
Ajde malo razmisli zašto je tako... Ja imam Coolermaster Hyper 212 EVO u push/pull i oba venta su na 5v.

0 1 hvala 0
16 godina
Deawood kaže...
Ajde malo razmisli zašto je tako... Ja imam Coolermaster Hyper 212 EVO u push/pull i oba venta su na 5v.

e vidis a Malarkey ima h110 i temperature u  idleu  bi trebale biti oko 30..  ipak je to voda koja bolje provodi temperaturu i naravno bolje hladi  te se koriste 140mm ventovi( na spomenutom hladnjaku).Pa je temperatura od 38 prevelika za idle. 

14 godina
odjavljen
4930k temperature
A što ako je čovjeku komp naslonjen na radijator i u sobi mu je 30C? P.S Ja na svojem 212 EVO isto koristim 140mm (sa 120mm rupama).
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 10:52 (Deawood).

0 0 hvala 0
16 godina

daj molim te ne glumataj..pa nije lumen da nasloni komp na radiator i da ima sobnu temp 30.. 

P.S. ne pisi gluposti po forumu ako nisi upučen u to..takoder imas prevelike temperature za idle a pogotovo na push/pull kombinaciji sa 140mm ventovima.ja sam sa stock coolerom imao 35 u idlu {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 10:58 (zagy15061984).
14 godina
protjeran
zagy15061984 kaže...

daj molim te ne glumataj..pa nije lumen da nasloni komp na radiator i da ima sobnu temp 30.. 

P.S. ne pisi gluposti po forumu ako nisi upučen u to..takoder imas prevelike temperature za idle a pogotovo na push/pull kombinaciji sa 140mm ventovima.ja sam sa stock coolerom imao 35 u idlu {#}

pa zasto bi ista naslanjao na radiator?{#} evo kod mene temp u kuci je 28°c ( to je jako bitno kolika je sobna temperatura, no to ionako svi znate)!{#} hehe!

i covjeku se ventovi "pumpa" vrte na 800-1000rpm barem po ss...

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 12:58 (Stjepanj).
16 godina
Stjepanj kaže...
zagy15061984 kaže...

pa zasto bi ista naslanjao na radiator?{#} evo kod mene temp u kuci je 28°c ( to je jako bitno kolika je sobna temperatura, no to ionako svi znate)!{#} hehe!

i covjeku se ventovi vrte na 800-1000rpm barem po ss...

ne vrte mu se ventovi nego pumpa radi

14 godina
odjavljen
zagy15061984 kaže...

Ne doslovno nasloni, nego da je blizu.

P.S Piše se radiJator, a ne radiator.

Nadam se da si svjestan da IDLE temperature ne znaci nista (onako i ovako moje racunalo radi ~2 mjeseca bez prestanka jedino ga ugasim da ga ispušem (svaki tjedan-dva)).

http://www.tomshardware.co.uk/forum/362268-28-hyper-temps

Push pull je tu samo zato da se ventovi mogu vrtjeti na 600-650RPM.

Malo prije sam "kurio" proc u PRIME95 (~20minuta) i temp je od 50C do 55C (ovisno o jezgri), ventovi isto na 600-650RPM (na hladnjaku, ostali su na 800RPM).

Stjepanj kaže...
zagy15061984 kaže...

i covjeku se ventovi "pumpa" vrte na 800-1000rpm barem po ss...

Odgovor gore

12 godina
neaktivan
zagy15061984 kaže...

Na tom procesoru i s tim hlađenjem je sasvim ok. Kada se slegne pasta na procu bit će manja koji stupanj i to je to.

Acex kaže...

Nesto ne stima s tvojom temperaturom kad ja na stock cooleru imam 30 stupnjeva u idle-u i 50 u loadu

Možda zato što ti imaš DUAL core procesor sa TDP-om od 45W, dok njegov SIX core (uz HT čak 12) koji ima TDP od 130W   {#}

I njemu se vjerojatno ne vrte ventovi na 2,000- 3,000 RPM-a.

zagy15061984 kaže...
Deawood kaže...
zagy15061984 kaže...

ne pricam gluposti nego je tak

malo proguglaj pa ces vidjeti. moja temperatura je 28-29 u idleu na sobnoj temperaturi od 24 a na primeu 95 se penje do 52 (testirano pola sata)

Isti odgovor kao i za post iznad - ne može se uspoređivati 3770K i 4930K/3930K. Prvi je 77W, dok druga dva imaju skoro duplo veći TDP.

Dovoljno je za reći da jedan pošteno OC-ani 3930K pri Prime95 vuče preko 500W iz zida, a vrlo vjerojatno je i 4930K sličan po potrošnji.

I naravno, uspoređivanje njegovog tvorničkog vodenog sistema od 120€, sa tvojim višestruko skupljim custom vodenim sistemom (sa 4 radijatora) je u krajnju ruku neozbiljno.  {#}

Da ne pričamo o različitim kejsovima, sobnim temperaturama, pasti, CPU blokovima, broju ventova itd.

Za kraj, koga briga da li je IDLE temperatura 28°C ili 35°C - razlika je nebitna  {#}

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 16:10 (dh41400).
14 godina
neaktivan
4930k temperature

ostavio bi sve kako je jer nema nikakvog razloga za zabrinutost. Kad budes skidao blok stavi manje paste. Osim toga pasta ti jos nije "odradila svoje" pa za koji dan mozes ocekivati 1-2 stupnja manje. za provjeriti da li je ipak do sudaranja zracnih puteva unutar kucista izvadi radijator vani i testiraj.

Sad vidim da imas 2x 480GTX. Te kartice se hebeno griju i samim tim griju zrak u kucistu. Uzevsi to u obzir temperatura ti je odlicna. No da bi znao kolika ce ti temperatura biti kad se racunalo zaista optereti u gamingu morati ces testirati sa Fumarkom. Ovako sa Prime95 testiras samo opterecenje procesora a Fumark ce ti dati stvarne temperature kad te 2 480tke uskuvaju u kucistu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.12.2013 16:20 (BlueMax).

3 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
4930k temperature

Ponovio sam se i ja sa 4930K, pa javim kako je kod mene kad sklopim.

multi-gpu 4 live
Moj PC  
2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice