Definitivno, no Kill nema još jednu AM3 ploču, a za ostatak neznam
promijenjeno je napajanje i grafa. znači ploča ili rami. rami testirani x puta i sve ok. jeeedino ploča.opet gledam i phenom ii 920 radi stabilo na toj ploči pa kako da onda spustim takt na 3.0
Sada gledam i vidim da ti ploča podržava i AM3 i AM2+ procesore, tj. kompatibilna je sa procesorom (Phenom II 920 radi na 2.8GHz)
mislio sam na 940. spustio sam sad takt na 3.0 pa ću vidjeti.idem sad igrat
ma pusti ti testove rama ako imas vise plocica povadi probaj druge
Ma nema ti to veze, jer je 955 prošao svakakve testove prije nego što je došao u dučan
sad se više ne restarta nego zabloka. zvuk onako zabloka ,slika stane i moram ga resetirati.sad mi je to napravio
ti rami sa tom pločom mi rade već skoro dvije godine. komp je počeo blokat otkako sam stavio ovog phenoma na ploču kužite.od prije dva mjeseca. vratio bi ja stari 6000+ i nebi se restartao garant ali ga više nemam
ti rami sa tom pločom mi rade već skoro dvije godine. komp je počeo blokat otkako sam stavio ovog phenoma na ploču kužite.od prije dva mjeseca. vratio bi ja stari 6000+ i nebi se restartao garant ali ga više nemam
Tada nije bilo AM3 socketa!
a onda negdje godinu i pol. mislim da ond nije bilo am3 socketa.ovo je am2+ ne am3
idem sad pobrisat sve sa hardova i stavit samo winse bez ikakvih dodataka(vista inspirat i tako to) i probat zaigrat
a onda negdje godinu i pol. mislim da ond nije bilo am3 socketa.ovo je am2+ ne am3
Pa tebi treba AM3!
nema veze tako meni bilo sa jednim ramima koji su normalno radili na amd 5000 a na 6000 mi se sve smrzavalo dok ih nisam promjenio
am2+ ili am3. može bit sto problema. rami sa procom ili ploča sa procom. u tu sumnju da ju riješim treba potrošit 1500 kn.
mislim da sam našao u čemu je problem. i igrao sat i pol i sve je bilo uredu...naime. kada sam kupio proc izvadio sam rame.eto tako bezveze. vratio ih nazad ali ne kako su bili.dva giga sam kupio odma s kompom a dva nadogradio tj kupio poslje. jesam, uzeo sam ja kingmax 800mhz ddr2 ali očito nisu isti jer ovo piše u everestu :stari king max Kingmax KLDD48F-A8KB5,novi kingmax Nanya M2Y1G64TU8HB5B-25C. stari kingmaxi su bili prije u "žutim" utorima i novi u "crvenim".kada sam ih ja ponovno stavljao nisam ih stavio tako nego sam ih izmješao. ne da nisu isti samo po ovome napisanome nego i na oko.eto za sada je dobro ali sutra ću još vidjeti pa javim.
mislim da sam našao u čemu je problem. i igrao sat i pol i sve je bilo uredu...naime. kada sam kupio proc izvadio sam rame.eto tako bezveze. vratio ih nazad ali ne kako su bili.dva giga sam kupio odma s kompom a dva nadogradio tj kupio poslje. jesam, uzeo sam ja kingmax 800mhz ddr2 ali očito nisu isti jer ovo piše u everestu :stari king max Kingmax KLDD48F-A8KB5,novi kingmax Nanya M2Y1G64TU8HB5B-25C. stari kingmaxi su bili prije u "žutim" utorima i novi u "crvenim".kada sam ih ja ponovno stavljao nisam ih stavio tako nego sam ih izmješao. ne da nisu isti samo po ovome napisanome nego i na oko.eto za sada je dobro ali sutra ću još vidjeti pa javim.
jesam ti reko da su rami
predosjećaj me ne ne vara 
Dago mi je da si riješio problem
Čekaj ti imaš 4x 1GB?
da.4x1. Ja se nadam da je to sad to. Oni nebi smjeli bit pomiješani nikako te mogu radit takve probleme.
A sada mi je puno stvari jasnije. Ja sam sa ovim prvim iz MOJ PC imao dosta takvih problema kada bi imao 4x 2GB ili 2x 2GB + 2x 1GB... (doduše meni ne bi niti do BIOS-a došao, a kada bi testirao zasebno RAM-ove svi bi radili)
Malo je i meni to mirišalo na rame jer je počelo blokat. ali mi nije jasno zašto je blokao samo u igrama pod opterećenjem. bojim se da možda i nije do rama jer mislim da je samo do njih da bi blokalo i u windowsima a ne samo pod oterećenjem.
upravo odigrah company of heroes multi i nema problema. u njemu mi je blokalo svaki tridesetak minuta.znači to je to. 

A mogao si odmah u startu reći da imaš različite memorije sa različitim čipovima :)
jbg nisam znao.mislio sam da su isti
R.E.S.T.A.R.T.
edit: stavio sam i druge rame i opet restart. jedino sad ostaju ploča i proc a to ću pokušat riješit u servisu
No da zaključim temu. Počelo je iskriti iz matične i odma je odletila u koš sutra idem po am3 ploču i fajront.
hvala svima na prijedlozima i pomoći a posebno Oly_E3.
Di je počelo iskriti? LOL :D
Ajde i da se ovaj problem završio... započelo od lampice na grafi, završilo sa matičnom :D
;)
kondenzator kod pipea.čulo se lagano pištanje i iskrenje.nadam se da nije ništa drugo stradalo a ako je sve je pod garancijom. ploču je spalilo staro napajanje koje je testirano i nije davalo dovoljno struje