100% cpu usage na windows 7 help

poruka: 7
|
čitano: 8.588
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Dobar dan, ja sam novi na forumu, gledao sam ostale postove u vezi ovog, probao sam sve, komp dalje zuji. Evo prije 2-3 dana instalirao ja windows 7, i sve ok, poceli neki update svaki dan al pustim da se instalira prek noci sve ok, i svi updati su instalirani kompjuter je dalje spor i CPU usage skace do 100%, nemam pojma zasto, skenirao sam s antivirusom dalje zuji ko lud, neznam da li da se vratim na windows xp, jer ovi update mi zivciraju svaki put kad palim komp po sat vremena, a najvjerojatnije je do toga. Sad je trenutno 30% cpu usage, ali odjednom skoci do 100%, imam dobru konfiguraciju, a nez zasto igram WoW igra ne zahtjeva, a sporooo, Help pls ! hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: 100% cpu usage na windows 7 help
geryll kaže...

Dobar dan, ja sam novi na forumu, gledao sam ostale postove u vezi ovog, probao sam sve, komp dalje zuji. Evo prije 2-3 dana instalirao ja windows 7, i sve ok, poceli neki update svaki dan al pustim da se instalira prek noci sve ok, i svi updati su instalirani kompjuter je dalje spor i CPU usage skace do 100%, nemam pojma zasto, skenirao sam s antivirusom dalje zuji ko lud, neznam da li da se vratim na windows xp, jer ovi update mi zivciraju svaki put kad palim komp po sat vremena, a najvjerojatnije je do toga. Sad je trenutno 30% cpu usage, ali odjednom skoci do 100%, imam dobru konfiguraciju, a nez zasto igram WoW igra ne zahtjeva, a sporooo, Help pls ! hvala.

Ako imaš taj P4 jednojezgreni procesor na 3.4ghz, kao šta si naveo pod Moj PC onda nije niti čudno da imaš problema.U današnje vrjeme interneta i svega ostalog, jednojezgreni procesor je jednostavno preslab i još pogotovo taj prastari i loši Intel P4.

Od kad koristiš taj Windows 7, jesi ga več prije koristil ili si ga tek prvi puta instaliral prije para dana kak si i navel.Vezano za kontrolu i pregled procesa na Windowsima, za to ubuduče koristi System Explorer jer je on daleko bolje rješenje od siromašnog i čokljavog Windows Task Manager.Kroz taj program fino pretraži i pogledaj, koji procesi stvaraju probleme na tvojim Windowsima i onda nema frke.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/microsoft-o-task-manageru/120707.aspx?page=0&jumpto=2359766&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 15:13 (rambox).
12 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru, nisam znao da p4 nemoze vrtit win7, pisalo je da moze kad sam gledao na onom win7 instal, nesto tako... Al nema veze pogledat cu na tom programu do cega je. Ako dalje bude 100% ja se vracam na win xp, nije mi to nikad bilo na win xp, uvijek je bio tih. :)... I da to je pocelo danas, kad sam ga tek instalirao bilo je sve ok nikad nije islo vise od 20% i to jos dok sam igrao Assasin's Creed 2, nije se culo nista, a sad odjendom ovako... :/

edit: kad skoci na 100% prva tri su explorer.exe, dwm.exe i sidebar.exe. procesa ima 49.. previse ja mislim.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 15:34 (geryll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
geryll kaže...

Hvala na odgovoru, nisam znao da p4 nemoze vrtit win7, pisalo je da moze kad sam gledao na onom win7 instal, nesto tako... Al nema veze pogledat cu na tom programu do cega je. Ako dalje bude 100% ja se vracam na win xp, nije mi to nikad bilo na win xp, uvijek je bio tih. :)... I da to je pocelo danas, kad sam ga tek instalirao bilo je sve ok nikad nije islo vise od 20% i to jos dok sam igrao Assasin's Creed 2, nije se culo nista, a sad odjendom ovako... :/

edit: kad skoci na 100% prva tri su explorer.exe, dwm.exe i sidebar.exe. procesa ima 49.. previse ja mislim.

Ugasi ili deinstaliraj Sidebar u Windows 7, to ti troši previše procesorske snage na ionako slabom procesoru.P4 može vrtit Windows 7 ali to nije idealno, Windowsi i Internet 2005 godine kad je izašao taj P4 i današnji Internet i Windowsi u 2013 godini to je jako velika razlika u praksi.Obavezno instaliraj u svaki browser AdblockPlus, on če blokirat razne reklame pa če onda tvoj procesor imat znatno manje posla tokom surfanja.{#}

https://adblockplus.org

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 16:12 (rambox).
12 godina
neaktivan

Napravio sam sve, problema nema dok surfam, uvijek je tih, ali kad sam usao u WoW (wotlk) igru koju i najslabiji procesori vrte, meni na task menageru wow radi 50 cpu usage ostali po 0,1 i 2 nekad 3. Igram tu igru vec 2 godine, nikad nisam imao problema, i prije na starijem kompu s 512 rama i pentium 2.4 nije nikad zujalo. Znaci vracam se na xp, al ipak ocjena za win7 mi je dobra 4.5.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.6.2013 16:48 (geryll).
17 godina
geryll kaže...

Napravio sam sve, problema nema dok surfam, uvijek je tih, ali kad sam usao u WoW (wotlk) igru koju i najslabiji procesori vrte, meni na task menageru wow radi 50 cpu usage ostali po 0,1 i 2 nekad 3. Igram tu igru vec 2 godine, nikad nisam imao problema, i prije na starijem kompu s 512 rama i pentium 2.4 nije nikad zujalo. Znaci vracam se na xp, al ipak ocjena za win7 mi je dobra 4.5.

Nema nikakvog razloga da se vračaš na XP,Nevinašce ne zuji komp več ili ventilator na hladnjaku od procesora ili grafičke kartice a to je nekaj sasvim drugo.Na hladnjaku od procesora treba zamjenit pastu, ako ti ne znaš nađi nekog ko to zna odradit ili stavit neki bolji CPU hladnjak onda neče ništa zujat i problem rješen.

Ako slučajno na svom kučištu nemaš stražnji ispušni ventilator moraš ga ugradit.Taj ventilator na kučištu odozada, izabcuje topli zrak iz kučišta i bez njega nema pravilne ventilacije i hlađenja kompa.Po ovim vručinama može i ovako, dok ne ugradiš taj stražnji vent na kućište otvori stranicu od kučišta dok igraš igrice i onda bude ok.{#}

12 godina
neaktivan

Ev, saznao u cemu je bio problem {#}, Update, kad nisu svi instalirani do kraja na windowsima onda je pc slow, i exporer.exe radi 100% usage. pozz {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice