Plaće u ICT tvrtkama izdvojena tema

poruka: 756
|
čitano: 627.825
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
RE: Plaće
tnakir kaže...

Da, to je ok ako imas vrt gdje to mozes sadit. A gdje ce ljudi koji zive u stanovima saditi krumpir i slicno?

Na neiskorištenoj zelenoj površini pored zgrade... Belji se

17 godina
BMT kaže...
tnakir kaže...

Da, to je ok ako imas vrt gdje to mozes sadit. A gdje ce ljudi koji zive u stanovima saditi krumpir i slicno?

Na neiskorištenoj zelenoj površini pored zgrade... Belji se

Lol u parku :D

I'm going woo woo
17 godina
Plaće

A neka umjesto cvijeca u teglama posade paradjaz, krumpir i sl, i to moze na kraju krajeva posluzit kao ukras :) Treba se prilagodit :)

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tnakir kaže...
vlad0 kaže...
aca666 kaže...

dakle, ako sam dobro shvatio... u zg su plaće 2,5 puta veća ali su i cijene drugačije. E, sad ispada da je imat u Zap. Slavoniji plaću od 2500 isto kao u ZG imat 5-6000 :-S Bome, neb' ja u ZG onda... šokirao sam se kad sam vidio veknu kruha u ZG od 10kn, a kod nas se po 3kn nađe UKUSNIJI od toga :-S Kako vi to podnosite? :O

Ne znam kako drugi, ali što se tiče hrane, cura ili ja svako malo dofuramo sve što nam treba (mesine, kulena, kobasica i rakije, pa čak i povrća Smijeh) iz rodne nam Slavonije, tako da ni to nije problem. Treba se znati malo organizirati (naravno, ako imaš mogućnosti). Tako da na hranu trošimo stvarno minimalno (skoro kao i bilo koji drugi prosječan Slavonac u Slavoniji).

A ostalo... Stvar je u tome da ti Zagreb pruža dosta mogućnosti da zaradiš dodatno "sa strane", POGOTOVO ako radiš u IT-u i krećeš se u tim krugovima. Tako da, ako uspiješ smanjiti rashode i povećati prihode s vremena na vrijeme (da si ostaviš nešto i po strani), može ti biti jako, jako dobro.

Provezi se tipičnim slavonskim selom i kladim se da ćeš naići barem na 6-7 natpisa "Prodajem...". Dakle, možeš ako hoćeš nabaviti što god hoćeš. Pa ni mi ne uzmemo sve od naših staraca (jer ni oni ne uzgajaju sve), nešto kupimo i od prijatelja / poznanika / bakice na kraju nekog sela. Ali u svakom slučaju ispadne jeftino i puno finije od procesuirane i smrznute hrane (ma koliko god oni trubili da je to "isto"). Naravno, bilo bi idealno da poznaješ tog od kojeg kupuješ jer ti onda neće uvaljivati škart robu, ali pobogu - sa Slavoncima možeš biti na "ti" već nakon prvog susreta / ispijene rakijice. Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
Batista kaže...

A neka umjesto cvijeca u teglama posade paradjaz, krumpir i sl, i to moze na kraju krajeva posluzit kao ukras :) Treba se prilagodit :)

Napokon, paradajz ima lijepe velike žute cvjetove, a krumpir male i bijele.

17 godina

Ma ono mlijeko npr koje kupiš od seljaka ništa ne valja, puno je bolje u trgovini jer su sve

štetne sastojke, razne masti i slično, već izvadili.

Jest da dođe 10-ak puta skuplje, al je puno zdravije, sa 0% masti, 0% bjelančevina i 0 kalorija Cool

17 godina
Plaće

Veliki Brate jesi li ti čuo za centralizaciju države.

Ako jesi , a znam da jesi onda znaš da je Hrvatska teško centralizirana država.

I da jesu, svi novci su u zg ,Zamisli da npr , Ina plati prirez negdje u slavoniji , ili dalmaciji

Ali ne, oni nam naplaćuju gorivo i na kraju godine isplata prireza ide zna se kamo.

Ima primjera koliko hoćeš npr, bankomati ili banke ,ili zelena tržnica u zg,pa zar ne bi bilo logično da je zelena tržnica negdje u slavoniji.

Nitko ne optužuje stanovnike zg zašto bi, oni samo tamo žive i ne utječu na politiku.

Ali da to ne valja zna već svatko u HR

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Plaće

hahaha, tak smo i mi prije dok smo bili u velikom gradu sadili u tegle paradajz ^^ stvarno, mnogo novca odlazi u zg, ali ipak je to glavni grad i na neki način prezentira hrvatsku u svijetu, stoga ne bi ne trebao biti sav otucan ko provincija. ne kažem da je to u redu, dakako da nije, ali tako je više-manje svugdje. a ništ ljudi svi na selo, i uzgajat za sebe!!! Cool

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
segregator kaže...

Ma ono mlijeko npr koje kupiš od seljaka ništa ne valja, puno je bolje u trgovini jer su sve

štetne sastojke, razne masti i slično, već izvadili.

Jest da dođe 10-ak puta skuplje, al je puno zdravije, sa 0% masti, 0% bjelančevina i 0 kalorija Cool

ja neznam kako onda moji susjedi i familija na selu ima svaki po 100 godina..

bit ce da kravlje mlijeko, ovciji sir, janjetina i svinjetina nevaljaju prirodna...

?!

meni je toplo mlijeko odvratno, ali opcenito...

mozda je kupovno boljeg okusa ali vjerojatno sigurno nije posve prirodno, mora bit necim pomjesano, jer prirodno mlijeko direkt iz krave je malo drukcijeg okusa...

potpis :D
16 godina

Kako pored Kalmete, Keruma i Bebića sav novac ide u Zagreb?

Kako pored toga da je Dalmacija tradicionalno uporište HDZovca, novac ide u Zagreb?

Kako to da pored politike decentralizacije i ujednačenoga razvoja po kojoj mi u Zagrebu DIREKTNO šaljem novac svugdje po državi, novac ide u Zagreb?

Ne znam jel mi živimo u istoj državi ili što...

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.7.2010 15:00 (Bukva).
17 godina
Bukva kaže...

Kako pored toga da je Dalmacija tradicionalno uporište HDZovca, novac ide u Zagreb?

Kako to da pored politike decentralizacije i ujednačenoga razvoja po kojoj mi u Zagrebu DIREKTNO šaljem novac svugdje po državi, novac ide u Zagreb?

Pa novac ide za Kalmetom i Bebićem u Zg :D

17 godina
Promatrač kaže...

Veliki Brate jesi li ti čuo za centralizaciju države.

Ako jesi , a znam da jesi onda znaš da je Hrvatska teško centralizirana država.

I da jesu, svi novci su u zg ,Zamisli da npr , Ina plati prirez negdje u slavoniji , ili dalmaciji

Ali ne, oni nam naplaćuju gorivo i na kraju godine isplata prireza ide zna se kamo.

Ima primjera koliko hoćeš npr, bankomati ili banke ,ili zelena tržnica u zg,pa zar ne bi bilo logično da je zelena tržnica negdje u slavoniji.

Nitko ne optužuje stanovnike zg zašto bi, oni samo tamo žive i ne utječu na politiku.

Ali da to ne valja zna već svatko u HR

Jao ne, nikako, pa centralizacija države je nešto posve različito od ovoga o čemu ti pišeš. Također, ne razumijem govoriš li zaista o prirezu (koji se plaća gradu, u ovisnosti o tome gdje je prijavljen radnik koji prima plaću) ili o porezu (koji se pak plaća državi, kao PDV, porez na dobit ili neki već  deseti)? Ovaj dio sa zelenom tržnicom je malo čudan, obzirom da ne vidim razloga zašto bi se zelena tržnica dogodila negdje gdje nitko ne kupuje i ne prodaje. Te stvari ovise o tržišnim uvjetima 8između ostaloga i ponude i potražnje), a ne dekretu diktatora?!

Vezano na centralizaciju države - radi se o centralizaciji upravljanja. Npr. bilo bi jako čudno da netko u Zagrebu odlučuje hoće li Split investirati u novo kazalište, školu, vrtić ili sportsku dvoranu, ili je pak puno važnije sanirati prometnice i izgraditi nove. Te su odluke ipak sasvim u rukama pojedinih općina i/ili općina i (relativno) su autonomne. I da, upravo tome i služi onaj prirez o kojem se priča, a visinu kojeg određuje svaka područna samouprava, sama za sebe.

Drugi primjer bi bio nedavni incident sa izborom Mucala za intendanta splitskog HNK - s jedne strane imaš državu koja plaća troškove splitskog HNK, ali s druge imaš lokalne vlasti koje odlučuju tko će takvu funkciju obavljati. I što se dogodi? Split izabere Mucala, a ministar Biškupić ga odbije potvrditi :) E, to ti je centralizacija! U tom smislu imaš dobar članak Nevena Šantića u Zadarskom listu, pod naslovom 'Pljeskanje apsolutizmu' koji zaključuje (parafraziram): koliko god Mucalo bio nekompetentan za obnašanje funkcije na koju je izabran, ministar Biškupić je pogazio autonomiju lokalnih vlasti i time učinio medvjeđu uslugu hrvatskoj demokraciji. I to je stav s kojim se apsolutno slažem. No, to nije odluka Zagreba kao centra financijske, već političke moći.

Inače, pojam financijske centralizacije također postoji, ali je on tu u potpuno drugačijem kontekstu, te dolazi kao posljedica, a ne uzrok. U tom smislu jesmo financijski centralizirana država, najveći dio kapitala je koncentriran u Zagrebu, no to nije određeno nekim zakonom, već je čisto posljedica slobodnog tržišta kapitala. Taj pojam, u tom smislu, samo oslikava goleme razlike u našem društvu, ali razlik ekoje postoje ne relaciji Zagreb - Split tada također postoje (ili su još i izraženije) na relaciji Split - Knin (samo primjeri, naravno, takvih situacija ima još gomila).

Centralizacija države (politička) je svakako loša stvar i da, ima tu dosta prostora za napredak (iako ionako imamo debelo prevelik broj županija, to valjda zna svatko koga to imalo problemira), ali to nije ono o čemu ovdje pričamo. Bilo bi mi smiješno takvo gledanje na stvari, da nije tužno i, u krajnjoj liniji, autodestruktivno. Potenciranje razlika između sjevera i juga je valjda najgluplja stvar koju ljudi danas mogu napraviti, pogotovo kada ju rade na ovako glup i jadan način.

Pojedini dijelovi Hrvatske su različiti na mali milijun prekrasnih načina - od dijalekata i krajolika do kulture i običaja. I na kraju se opet sve svede na Dinamo - Hajduk ili Zagreb - Split. Nije mi to jasno i zapravo imam samo jedno pitanje - kako vam se da? Ne kužim, kako vam se da non-stop baviti glupostima, radije nego da razmislite malo gdje ste sami i gdje smo svi mi zajedno? Kako vam se da prvo napadati, pa se onda pitati je li to imalo smisla? Meni bi, ako ništa drugo, bilo barem neugodno postupati na taj način, no to je sad već moj problem i mog kućnog odgoja.

Gledam te!
17 godina
Veliki Brat kaže...

Pojedini dijelovi Hrvatske su različiti na mali milijun prekrasnih načina - od dijalekata i krajolika do kulture i običaja. I na kraju se opet sve svede na Dinamo - Hajduk ili Zagreb - Split. Nije mi to jasno i zapravo imam samo jedno pitanje - kako vam se da? Ne kužim, kako vam se da non-stop baviti glupostima, radije nego da razmislite malo gdje ste sami i gdje smo svi mi zajedno? Kako vam se da prvo napadati, pa se onda pitati je li to imalo smisla? Meni bi, ako ništa drugo, bilo barem neugodno postupati na taj način, no to je sad već moj problem i mog kućnog odgoja.

Čuj, ili je to u pitanju, ili su u Dalmaciji i Slavoniji sami neradnici i nesposobnjakovići. Ne znam kako možeš tako misliti o ostatku Hrvatske, ali to je valjda stvar kućnog odgoja

17 godina
segregator kaže...
Veliki Brat kaže...

Čuj, ili je to u pitanju, ili su u Dalmaciji i Slavoniji sami neradnici i nesposobnjakovići. Ne znam kako možeš tako misliti o ostatku Hrvatske, ali to je valjda stvar kućnog odgoja

Žao mi je, ali ne razumijem o čemu pričaš. O kakvom ili/ili se radi i kako ja to točno mislim o ostatku Hrvatske?

Gledam te!
15 godina
neaktivan
Bukva kaže...

ja bih ti samo preoprucio da se nastavis skolovati jer je ocito da si prespavao predmet u skoli koji se zove politika i gospodarstvo.

odakle tebi vidjenje stvari da se u hrvatskoj provodi decentralizacija? jel ti zivis u hrv ili americi? jer ja bih rekao da zivis u americi i blebleces gluposti. hrvatska je tesko centralizirana zemlja. kako? zato sto sva visoka infrastruktura je u zagrebu.

1. jedino zagreb ima fakultete koje nijedna druga regija nema

2. jedino zagreb je sjediste vecina firmi

3. sva zarada svih zupanija i regija ide u zagreb

4. najrazvijenija regija u hrvatskoj je zagrebacka

5. srediste svih zbivanja je zagreb

6. sva zarada zupanija ide za zagreb. do 90tih beograd je sisao hrvatsku, nakon sto se slavonija isisala ostao je mrtvi kapital, zagreb sada sisa istru jer istra je regija koja zadnjih par godina najvise zaradjuje, nijedna zupanija ne okrene dohodak ni blizu koliko istra, sav novac ide za zagreb a onda se iz proracuna izdvaja svota novca koja se vraca tim zupanijama i regijama a taj postotak iznosi ispod 10%. istri prijeti vrlo lako da postane sto je slavonija postala nakon sto ju se isisalo, jer istra puno zaradjuje i treba puno novca da izgradi infrastrukturu, medjutim zagreb joj to uskracuje, dok najveci poticaji i novci ulazu se u zagrebacku infrastrukturu iz tog razloge je slavonija zapustena i unistena jer dobiva najmanje novca, sto znaci da se novac ne rasporedjuje ravnomjerno vec po zelji, zbog toga je slavonija unistena. jedina ulaganja za koja se u slavoniju dao novac su bile ceste i nista vise. dok se u zagrebu izdvaja za firme, za skole, za sveucilista, za javni prijevoz iz novca koji se slije iz drugih županija, a tim zupanijama se vraca peterostruko manji iznos.

stoga o kakvoj t idecentralizaiji pricas, da se u hrvatskoj provodi decentralizacija onda bi svi veci regionalni gradovi, tojest glavni gradovi regija bili na istom infrastrukturnom nivou kao i zagreb ne bi imali odnose drasticnog siromastva i mrtvog kapitala sa bogatima i visokim kapitalom gdje srednjeg sloja jedva da i postoji.

ti ocito ne zivis u ovoj drzavi, a ako zivis, trebao si slusati u skoli kad se o tome govorilo. žalost, i onda takvi poput tebe glasaju za HDZ ili SDP. jadna hrvatska sa ovako obrazovanim ljudima koji pojma o pojmu o vlastitoj drzavi ne znaju. koji vrag ce tebi skola kad si prozujao i nista nisi naucio?! strasno. strah me hvata kakvi ljudi i sa kakvim neznanjem i idejama drugima pokusavaju isprat mozak.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 16:35 (Rabenbal).
17 godina
Plaće

Ili nek nam objasne zašt su veće plaće u zagrebu u odnosu na ostatak Hrvatske.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.7.2010 16:36 (Promatrač).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Plaće

Ma žalosno to sve.

Sve je moguće...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Rabenbal kaže...

3. sva zarada svih zupanija i regija ide u zagreb

6. sva zarada zupanija ide za zagreb. do 90tih beograd je sisao hrvatsku, nakon sto se slavonija isisala ostao je mrtvi kapital, zagreb sada sisa istru jer istra je regija koja zadnjih par godina najvise zaradjuje, nijedna zupanija ne okrene dohodak ni blizu koliko istra, sav novac ide za zagreb a onda se iz proracuna izdvaja svota novca koja se vraca tim zupanijama i regijama a taj postotak iznosi ispod 10%. istri prijeti vrlo lako da postane sto je slavonija postala nakon sto ju se isisalo, jer istra puno zaradjuje i treba puno novca da izgradi infrastrukturu, medjutim zagreb joj to uskracuje, dok najveci poticaji i novci ulazu se u zagrebacku infrastrukturu iz tog razloge je slavonija zapustena i unistena jer dobiva najmanje novca, sto znaci da se novac ne rasporedjuje ravnomjerno vec po zelji, zbog toga je slavonija unistena. jedina ulaganja za koja se u slavoniju dao novac su bile ceste i nista vise. dok se u zagrebu izdvaja za firme, za skole, za sveucilista, za javni prijevoz iz novca koji se slije iz drugih županija, a tim zupanijama se vraca peterostruko manji iznos.

U tvojoj brojalici dva puta si napisao istu stavku da sva zarada svih županija ide u Zagreb, to te jako muči zar ne?

A zapravo uopće nemaš pojima što je dohodak, porez, prirez, pdv, socijalno ili mirovinsko. Apsolutno ti je nejasno kakvo je tijelo županija pa blebećeš gluposti da zarada neke županije ide u Zagreb. Odakle crpiš te gluposti? To je tvoja umotvorina?

Kao prvo tijela javne uprave nisu profitne organizacije i ne ostvaruju zaradu, a još manje se ista proslijeđuje u Zagreb. A ulaganja u infrastrukturu pojedinog mjesta rade se iz proračuna tog mjesta, a ne iz državne blagajne. Osim magistralnih i auto cesta i sl. Ulaganje u javni prijevoz NE RADI se novcem koji se slije iz drugih županija, već iz vlastitog proračuna mjesta ili grada/regije.

Hajde ti lijepo prouči zakone i pojmove kojima barataš (vrlo neuspješno), način funkcioniranja lokalne samouprave, županija i države prije nego što lupetaš javno. Bilo bi pametnije..

17 godina
neaktivan
Plaće

Ekipa koja zivi u Zg-u ne kuzi koliko imaju bolji standard od ostatka Hrvatske, apsolutno sve sto postoji u RH se moze dobiti u Zagrebu.

To je jebga, cinjenica.

A sad otkuda,kako,kojim novcima itd. manje bitno, ali relanost je da postoji ZG, pa 14 mjesta nista, pa onda Split,Rijeka,Osijek itd.

To je izuzetno dobro za Vas koji zivite u tom gradu, no za ostatak Hr je ziva pusiona.(pogotovo Slavonija)

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Skyline kaže...

Ekipa koja zivi u Zg-u ne kuzi koliko imaju bolji standard od ostatka Hrvatske, apsolutno sve sto postoji u RH se moze dobiti u Zagrebu.

To je jebga, cinjenica.

A sad otkuda,kako,kojim novcima itd. manje bitno, ali relanost je da postoji ZG, pa 14 mjesta nista, pa onda Split,Rijeka,Osijek itd.

To je izuzetno dobro za Vas koji zivite u tom gradu, no za ostatak Hr je ziva pusiona.(pogotovo Slavonija)

neznam dali znas, ali postoji nesto sta zovemo POSTA, i to ti dolazi na vrata...

pa zivjeti u zagrebu i placati na sve +20% mi se ne isplati za "ima zagreb sve"...

17 godina
Hacker-ri kaže...
Skyline kaže...

To je jebga, cinjenica.

neznam dali znas, ali postoji nesto sta zovemo POSTA, i to ti dolazi na vrata...

pa zivjeti u zagrebu i placati na sve +20% mi se ne isplati za "ima zagreb sve"...

Teško je recimo gradski plin dobiti poštom...a o plinifikaciji Dalmacije se priča već jedno 30 godina...Šime Đodan je rekao da je Beograd to sprečavao od 1980-1990, baš me zanima

ko sprečava 1990-2010 :)

Pričao je još i o plaćama od 5000$, a u Dalmaciji zahvaljujući turizmu i 10.000$ jednom kad devize ne budu išle u beograd, ali izgleda ništa ni od toga

A baš ga je bilo lijepo slušat, svi smo pljeskali

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 23:50 (segregator).
15 godina
neaktivan

Đodan mi je barem bio komičan i ljepše je bilo nadati se nečemu nego ovi danas muljatori koji bi smanjivali plaće i otpuštali.

17 godina
neaktivan
Plaće

evo jedan clanak u novinama

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Hacker-ri kaže...

evo jedan clanak u novinama

"Zagrepčani imaju prosječnu plaću od 880 eura (cca 6400 kuna), a Beograđani samo 402 eura (oko tri tisuće kuna)."

Eto, ja sam kao informatičar u državnoj firmi na 4800kn plaće, s tim da zbog žene i dvoje djece uopće ne plaćam porez,

inače bi bio na oko 4200kn...što će reći da je u Zagrebu PROSJEČNA plaća 50% veća od moje Cool

17 godina
neaktivan

Problem sa tom statistikom je što većina tvrtki koje daju veliku plaću imaju sjedišta u ZG. Tako da jedan manager npr. Croatia osiguranja sa plaćom tri-četiri puta većom od prosjeka jako diže taj prosjek.
Pa političari od kojih je ipak većina u ZG. I tako dalje i tako bliže.

Rekao bi da je prosjek plaća ljudima koje ja poznajem oko 5000 kn, što bi mene smjestilo u tu cifru.
Znam tek nekoliko osoba koje imaju plaću iznad tog prosjeka koji je naveden u članku, a znam ih jako puno koje imaju ispod, i to prilično ispod tog prosjeka.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 9:28 (Danny_HR).
17 godina
Danny_HR kaže...

Problem sa tom statistikom je što većina tvrtki koje daju veliku plaću imaju sjedišta u ZG. Tako da jedan manager npr. Croatia osiguranja sa plaćom tri-četiri puta većom od prosjeka jako diže taj prosjek.
Pa političari od kojih je ipak većina u ZG. I tako dalje i tako bliže.

Rekao bi da je prosjek plaća ljudima koje ja poznajem oko 5000 kn, što bi mene smjestilo u tu cifru.
Znam tek nekoliko osoba koje imaju plaću iznad tog prosjeka koji je naveden u članku, a znam ih jako puno koje imaju ispod, i to prilično ispod tog prosjeka.

Ja sam mislio da se tu ipak vrte vece cifre od 5000 kn... mislim u IT-u?

I'm going woo woo
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Članak i moj odgovor su bili opće prirode.

Što se IT-a tiče, ne znam puno IT-ovaca, ali ovih nekoliko koliko znam nisu previše iznad prosjeka.

Primjer je prijatelj što je radio u GSKG-u, dakle za grad, dobivao je plaću od 5500 kn, s tim da je bio glavni sistem administrator. Pokupio se i otišao na fakultet, gdje ne radi u IT-u i ima veću plaću. Jednostavno u IT-u nije mogao dobiti toliko.

Ali velim, ne znam ti reći baš za IT jer ipak većina poznanika ne radi u toj branši.

15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
tnakir kaže...

Što se IT-a tiče, ne znam puno IT-ovaca, ali ovih nekoliko koliko znam nisu previše iznad prosjeka.

Primjer je prijatelj što je radio u GSKG-u, dakle za grad, dobivao je plaću od 5500 kn, s tim da je bio glavni sistem administrator. Pokupio se i otišao na fakultet, gdje ne radi u IT-u i ima veću plaću. Jednostavno u IT-u nije mogao dobiti toliko.

Ali velim, ne znam ti reći baš za IT jer ipak većina poznanika ne radi u toj branši.

Sve ovisi GDJE i ŠTO radiš. Ja recimo znam dosta ljudi koji su iznad tog prosjeka, ali znam ih i dosta koji su ispod (pričam o IT sektoru, naravno). Plus, ako se znaš snaći tu je i fuš.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
17 godina
Danny_HR kaže...
tnakir kaže...

Meni frend radi u ovoj firmi

http://www.apis-it.hr/

nekadašnji Gradski zavod za automatsku obradu podataka (ili tako nekako) i on i žena imaju po 12.000 (a nisu nikakvi šefovi)

17 godina
neaktivan
vlad0 kaže...

Sve ovisi GDJE i ŠTO radiš. Ja recimo znam dosta ljudi koji su iznad tog prosjeka, ali znam ih i dosta koji su ispod (pričam o IT sektoru, naravno). Plus, ako se znaš snaći tu je i fuš.

Jasno, kao i u svemu.

Zato i postoji prosjek, koji pokazuje neku sredinu.

Međutim, prosjek u članku je sigurno prenapuhan. E da mi je prosječna plaća da je zbilja, realno gledajući takav.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice