Pitanje za posao sys admina

poruka: 3
|
čitano: 1.901
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Mislim upisat smjer Računalne mreže i sustavi na faxu pa imam par pitanja.

Prvo gledam kako su predmete Računalne mreže i Projektiranje i upravljanje računalnim mrežama stavili isti semestar. Nekako mi se samo po imenu predmeta čini da bi Projektiranje i upravljanje računalnim mrežama trebalo ić nakon Računalnih mreža? Jeli to onda neki veliki propust, oće mi bit pre teško učit ih paralelno? 

I dalje, na trećeoj godini vidim da imaju samo 4 predmeta za smjer dok ih za programiranje npr. ima 8. 

Osim ako i predmeti digitalna instrumenacija i sustavi za digitalnu obradu signala isto ne spadaju u to? Mislim da ipak nisu, čini mi se da to (govorim napemet) spada u nekakvu računalnu znanost?

Ako to i je pre malo predmeta za ovaj smjer jeli tako na svakom (ili većini) faxu ili samo na Kopilici u Splitu?

I ovaj 4. semestar moram upisat još dva izborna predmeta s nekog drugog smjera; šta je bolje za sistemca baze podataka ili programiranje?

Iako, kad to sve malo razumno pogledam svaki put zaključim da je ipak bolje bit programer, ali me i dalje više privlači ovaj posal. A i bome, koliko sam pročita, puno sistemaca zapravo želi da su programeri... Ali me i dalje više privlači posao sistemca. :D

Kako izgleda radni dan, jesi stalno zaposlen ili se često lade ja##? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.2.2016 21:46 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Pitanje za posao sys admina

Sistemac + dev = devops :)

Moja preporuka je da rokas po sistemasenju i programiranju/skriptiranju, posto ce ti automatizacija spasiti tooooonu vremena, a kada znas kako i zasto server radi, biti ces kvalitetniji dev u slucaju da se odlucis preswitchati...

A kako ti izgleda dan.....zavisi u kojoj firmi radis i sto radis, nema univerzalnog odgovora. 

http://www.winblogs.net
15 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice