Nikako ne mogu naći posao izdvojena tema

poruka: 997
|
čitano: 689.257
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Nikako ne mogu naći posao
Pa javi se i raspitaj o uvijetima rada i ostalom sto te zanima, ako te zanima.
If creativity is a field, copyright is the fence.
16 godina
protjeran
the_tux kaže...

Početni kapital možeš tražiti pomoć od Poslovnih Anđela

Mislim da je Prpa iz Šrota također "poslovni anđeo" kako mu se u medijima tepa. Čudno kako takav poslovni anđeo ne može firmu koju je osnovao izvaditi iz govna usprkos velikom poslovnom talentu.

Pozdrav!

Našao sam oglas za posao u Hitnoj PC službi, pa me zanima da li se isplati prijaviti.

Unaprijed hvala!

I ja sam se nervirao oko takvih oglasa, ali kad pocnes zaposljavati, onda skuzis da ih poslodavci sastavljaju na taj nacin da bi odbili ljude koji stvarno nemaju pojma i napravili prvi "filter".

Svakako i ovako nadrobiti, sve i svašta:

nužno iskustvo sa C# jezikom i .NET platformom
- znanje ostalih jezika (C/C++, Java) je prednost
- tečno znanje engleskog jezika u govoru i pismu

- AIX, HP-UX, Linux i Windows platforme, Oracle, DB2, PostgreSQL i MS SQL baze podataka te C i Java (Eclipse, WebSphere, Tomcat, Java EE, ULC) razvojna okruženja.

Valjda bi trebao raditi za kikiriki, dok će menadžeri igrati džepni biljar i igrati se poslovnih ljudi dok prava ekipa i mozgovi nešto konkretno rade. Najbolji primjer je Nokia.

jebiga...poslodavci znaju u kakvoj smo situaciji i igraju-ping- pong sa nama pa se iživljavaju i očekuju da ćemo zaplakati kad vidimo oglas gdje se traži znanje ala Bill Gates...

dok istovremeno oni ne namjeravaju plaćati redovno, putne troškove, božićnicu i regres, očekuju da ćeš ostati duže, pogotovo pred inventuru, da ćeš općenito zanemariti privatni životi itd itd...

15 godina
Nikako ne mogu naći posao

A nista, zato lagano skupljat certifikate ili uciti sve kod kuce pa da bar sve znas pokazati sta znas....ako te bar pozovu na testiranje.

Rijesio sam malo Cisca, sada radim sa C# i polako uz to cu se uhvatit M$ servera pa mozda nesto i bude od svega toga...ako nista drugo bar cu imati za sebe nekog znanja.

Ulaganje u sebe je uvijek korisno i jako isplativo ulaganje....imho.

P.S.

A ovo sta ovi navode u oglasima za posao....po njima trebas pokrit pola programsih jezika, bilo bi ok da znas MS server, MYSQL, napamet znas svaki OS, uz to nije lose ako si i serviser....to su malo price za malo djecu.

Javise se na oglas ako bar nesto od toga znas i bok...mozda i nadu nekog "supermana".

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 17:36 (win32).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma najbolje se malo zajebavat s njima pa im reć kakao si doktoriro "basic" i kako znaš programirat mjuzu na Atariju...

i onda im onako slulajno napomenut kako za 3 dana ideš na razgovor u nekoj njima JAKO konkurentnoj firmi, pa se dignut i otić...

budu oni opet zvali za dan-dva..:)))

15 godina
cassini kaže...

mjuzu na Atariju...

Hehehe...pogodio si moj prvi komp i ono sa cime sam se zabavljao dok sam bio klinac! {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
17 godina
win32 kaže...

A nista, zato lagano skupljat certifikate ili uciti sve kod kuce pa da bar sve znas pokazati sta znas....ako te bar pozovu na testiranje.

Rijesio sam malo Cisca, sada radim sa C# i polako uz to cu se uhvatit M$ servera pa mozda nesto i bude od svega toga...ako nista drugo bar cu imati za sebe nekog znanja.

Ulaganje u sebe je uvijek korisno i jako isplativo ulaganje....imho.

P.S.

A ovo sta ovi navode u oglasima za posao....po njima trebas pokrit pola programsih jezika, bilo bi ok da znas MS server, MYSQL, napamet znas svaki OS, uz to nije lose ako si i serviser....to su malo price za malo djecu.

Javise se na oglas ako bar nesto od toga znas i bok...mozda i nadu nekog "supermana".

da, bas to, nastancaju vraga i boga unutra...

naisao sam na x oglasa di je navedeno da kandidati mogu imat: sss, všs, vss... mislim koga vi trebate, srednjoskolca ili inzenjara ? u zagradi jos naveden doktorat... {#}

sve te kvalitete koje znaju nabrojat su tolko superiorne da kad bi ih imao zacijelo ne bi bio nezaposlen...

ja sam predprosli tjedan bio na razgovoru za posao mreznog admina i upao sam u krug od 5 ljudi (od preko 240 kandidata), posvadjao sam se s direktorom oko Layer 2 switcheva i naravno nisam dobio posao... :S

al bar sam dobio nadu da ce se pronac posla u struci jer vecina poslodavaca opce ne odgovori na molbu...

http://www.mediafire.com/?er4ng2zenhm
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 22:45 (Batista).
16 godina
neaktivan

Jel zna neko možda jel ima neka stranica gdje piše popis svih fakulteta u RH i opis posla koji mogu raditi u struci kada završim taj fakultet? Prvi plan je bio pravo ili ekonomija, ali kad vidim koliko ih se (ne)zaposli vrjeme je za promjenu plana...

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac

0 0 hvala 0
14 godina
Imas na stranicama gradevinskog fakulteta taj pdf s fakultetima(tamo sam ga ja nasao) negdje na upisima mislim...linkao bih al sam na mobu :/
griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

0 0 hvala 0
15 godina
cuspajz kaže...

Jel zna neko možda jel ima neka stranica gdje piše popis svih fakulteta u RH i opis posla koji mogu raditi u struci kada završim taj fakultet? Prvi plan je bio pravo ili ekonomija, ali kad vidim koliko ih se (ne)zaposli vrjeme je za promjenu plana...

Ma nooooo....da sam na tvome mjestu ciljao bih na FER ili nesto sl....mozda strojarstvo....no tvoja buducnost je u igri i tvoj odabir. Dobro razmisli o svemu frendos, samo obavezno nesto upisi i zavrsi!

14 godina
cuspajz kaže...

Bježi od prava i ekonomije, jedino ako te to jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako, jako zanima. {#} Meni je totalno žao što sam bio glup kao dječarac nakon gimnazije i upisao ekonomiju (jedini faks na koji sam upao na prvom roku bez plačanja, uz filmsku režiju i njemački jezik što sam probao upisati) ali onda sam si mislio, da ja ću osnovati firmu pa mi to i neće biti tako loše. A i nije loše, bar predmeti smjera marketing, ali kada vidiš govna od predmeta i profesora tipa makroekonomija, kvantitativne metode za poslovno odlučivanje i sl. prisjedne ti faks i sve. Sada sam 3. godina i moram dat nekih 7 ispita da bih redovno upisao diplomski studij, a ne da mi se neda nego mi se je*eno neda učit takva smeća.

Budi pametniji nego ja i upiši nešto sa budućnošću, neka te zanima bar malo i guraj taj faks koliko god možeš jer znaš da će ti donijeti siguran posao i pare za novi komp. {#}

Choose your excuse: 1. Lag | 2. Reg | 3. Cheats | 4. Bad Server | 5. Bullshit | 6. Mouse | 7. Fps lag | 8. All of The Above
16 godina
neaktivan

Ekonomija i pravo me baš jako zanima, ali zato želim pronaći još neki fakultet koji me zanima, jer čini mi se da od prava i ekonomije nema kruha (bar ne u struci)

@win32 ne mislim upisat tehnički ili strojarski fakultet, više sam tip za društvene predmete (matematike i fizika 2, geografija povijest i slično 4/5)

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2011 23:49 (cuspajz).

0 0 hvala 0
14 godina
cuspajz kaže...

Ekonomija i pravo me baš jako zanima, ali zato želim pronaći još neki fakultet koji me zanima, jer čini mi se da od prava i ekonomije nema kruha (bar ne u struci)

@win32 ne mislim upisat tehnički ili strojarski fakultet, više sam tip za društvene predmete (matematike i fizika 2, geografija povijest i slično 4/5)

Ma odi onda matku i fiziku, to nitko neće studirati i ima potrebe za takvim ljudima.

Pravnika ima previše i mogu raditi samo određene poslove, dok su ekonomci (makar nas ima kao gov*na) ipak u malo boljoj poziciji jer možemo raditi širi spektar poslova..

Ali naravno, na tebi je odluka. {#}

Choose your excuse: 1. Lag | 2. Reg | 3. Cheats | 4. Bad Server | 5. Bullshit | 6. Mouse | 7. Fps lag | 8. All of The Above
14 godina
Ako je imao 2,zasto bi iso na to lol?
griješiti je ljudski al je osjećaj božanski

1 0 hvala 0
14 godina
KKristijan kaže...
Ako je imao 2,zasto bi iso na to lol?

Ma jer sam ja debil i nisam pročitao dobro. {#}

15 godina
odjavljen

Pozdrav!

Koji je najbolji portal za traženje posla?

Unaprijed hvala!

0 0 hvala 0
14 godina

U području IT-a, svakako http://rep.hr/

http://steam-expo.com/ But, you won't find love in a, won't find love in a hole. It takes more than fucking someone to keep yourself warm.
17 godina
OriginalEXE kaže...

Prvi put čujem za ovaj portal.... Nije ni ponuda poslata atm bog zna kakva. 

Koga od renomiranih domaćih tvrtki si vidio da daju ovde oglas?

13 godina
protjeran

bok stari..razumijem da ti je tesko,ali ako nema nikakvog posla u struci, pokusaj raditi bilo sto i usavrsavati znanje dok ne uleti nesto bolje...ja imam fax, pa nemam posla {#}

i isto osjecam bijes jer znam da ima gro debila koji imaju veze, love i nemaju pojma o blagom poslu, ali oni rade nesto sto bi ja radio 5x bolje...a poslodavcima je pala sjekira u med

jer rade sto god ih valja i igraju se s ljudskim zivotima i oni to jako dobro znaju..zato , nema druge nego ili raditi nesto gdje imas kolika tolika primanja ili sjedit doma i cekat svoju struku

(ako si to mozes dozvoliti)..druge nema..nazalost, svima nam je u k... drzim ti fige i sretno..

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Opti kaže...
OriginalEXE kaže...

Prvi put čujem za ovaj portal.... Nije ni ponuda poslata atm bog zna kakva. 

Koga od renomiranih domaćih tvrtki si vidio da daju ovde oglas?

Naprimjer, IN2 objavljuje oglase samo na rep.hr

Programko http://programko.bloger.hr
14 godina

Sta ne radite kao freelanceri?

17 godina
neaktivan
računalac kaže...

Negdje u svibnju sam na stranicama HZZ-a našao oglas da poslodavac traži tehničara za računalstvo. Ja sam ga nazvao, rekao mu što znam raditi. On me je pitao da li sam se bavio izradom Web stranica. Rekao sam mu da nisam, a on mi se je zahvalio što sam ga nazvao. Nakon toga sam se prijavio na oglas u Zagrebu. 2 tjedna poslije sam dobio e-mail da se je za jedno radno mjesto javilo 500 ljudi. Tražio sam sve poslove u Vž županiji. Imaju poslovi kao što su konobari, građevinski radnici, čistači itd. Kad mi je već doma postalo dosadno, oglas na dao na Oglasnik nekoliko puta. Nakon skoro godinu dana imao sam ponudu da bi na more išao djecu učiti raditi na računalu, što sam ja odbio. Već 2 mjeseca ne mogu naći nikakav oglas za dobar posao u Vž županiji. Zanima me kolika je mogućnost da se zaposlim u svojoj struci, kakav bi drugi posao mogao raditi za 4000+ kn i u koju firmu u Vž županiji bi mogao poslati molbu.

računalac kaže...

Da, vjerojatno će ih se javiti preko 100. Ja bi bio zadovoljan da mi ponude bilo kakav posao za dobru plaću u Vž županiji.

računalac kaže...

Takve oglase izbjegavam.

računalac kaže...

Ja bi bio zadovoljan s 3000 da radim svoju struku, a za ostalo 4000+.

računalac kaže...

Za te poslove bi me vjerojatno svi vrijeđali.

računalac kaže...

Ja želim raditi samo u Vž županiji.

računalac kaže...

Mene su htjeli poslati na izlov peradi, a meni to smrdi.

računalac kaže...

Smetlar se može biti i bez završene osnovne škole.

Mada je dosta staro, i procitao sam tek jednu stranicu topica, nisam se mogo suzdrzati da ne komentiram. Ti si ili neki teski troller ili si tipican primjerak hrvata koji si x godina "ne moze" naci posao.

Posla UVIJEK ima! A zasto ga uvijek ima? Jer ima previse takve gospode poput tebe koji zele bez znanja i iskustva odma sjest u fotelju u klimatiziranoj prostoriji za dobru placu. Ti si "ne mozes" naci posao a koliko sam procitao u svakom svojem postu nalazis neki izgovor zasto nesto ne mozes raditi, vec si odbio 3 posla??? Ucenje djece informatiku na moru?? Da je meni netko u tvojim godinama ponudio taj posao ja bi se rascvao od srece! Tebi perad smrdi? A sta mislis da ti nisi svojoj majci smrdio dok ti je mijenjala posrane pelene?

I ja sam bio zavrsio isto smjer tehnicar za racunalstvo, i buduci da mi starci nisu imali pare za faks isao sam na burzu, i isto si dvije godine nisam mogao naci posao (a to je bilo pred nekih skoro 10-tak godina kad jos nije bilo krize). Ali sta mislis da sam te dvije godine sjedio doma?? Da bi se nakon dvije godine uspio zaposliti na poslu koji "smrdi" morao sam prije toga dvije godine raditi razno razne honorarne poslove koji jos vise smrde!

Kao prvo ti (i svi ostali u takvoj situaciji) trebas sam sobom rascistiti zasto zelis raditi (i da odma napomenem, "zbog novca" je jako los odgovor - "da postanem samostalan i neovisan", "da pomognem starcima", "da si pocnem sparati za svoj fax/stan" su vec dobri odgovori), i zacrtati si cilj sto zelis raditi - odnosno sto te uopce interesira/zanima u zivotu, kakve hobije imas -  npr. fasciniran si autima, dobro si upoznati sa njima i autoindustrijom | bavis se hobby elektronikom - lemis doma po raznim shemama, dobro si upoznat sa svim komponetama i raznim shemam | web dizajn/programiranje - imas svoje stranice, napravio tetku stranice za njegov obrt i bas se ponosis time. Ako nemas nikakve interese ni hobbije, onda neces biti potpuno sretan ni na jednom poslu, i vjerojatno ga zbog toga neces ni nesto posebno kvalitetno obavljati, pa se time neces ni isticati od ostalih kolega, zaglavit ces cijeli zivot u "prosjeku"

Nakon sto znas sto zelis raditi i koji je tvoj idealan posao/poslovi - onda znas koji posao "mirisi", i koji "smrde" - odnosno svi ostali osim tog/tih poslova. I nadam se da si/ste do ove linije postali svijesni da cete morati raditi barem nekoliko poslova koji smrde da bi dosli do posla kojeg ste si zacrtali, i paralelno sa time dok radite smrdljive poslove - raditi na samom sebi da u tom vremenu postanene kompetentni za posao koji "mirisi" (samoucenje, tecaji, certifikati, fax) i da tu kompetentnost mozete dokazati (npr. portfolio), sve ostalo potrebno ste dobili sa smrdljivim poslovima koje ste odradili do onda.

Ti tu cijelo vrijeme spominjes izraze "dobar posao" - "sramota??" - "smrdi" - i raznorazne novcane cifre. Kako si napisao imao si lose ocjene u skoli (u smjeru na kojem te ionako nista prakticno ne nauce), nemas radnog iskustva, niti ikakvog drugog iskustva, i ti bi si BIRAO posao i placu??? Prvi posao se ne radi zbog place, nego da buducim poslodavcima pokazes da si odgovorna osoba, koja je voljna raditi, koja zna sto hoce i na koju se moze racunati!

Pa ja sam nakon srednje skole prodavao svijece na placu za 20kn NA DAN, nekad i na -10 stupnjeva, samo da mogu u kaficu sam sebi platiti kavu ko gospodin covjek bez da moram zicati svoje ionako siromasne starce. Poslije toga sam za 80kn na dan sklapao i rastavljao velike satore, po kisi, po blatu, cesto u ciganskim naseljima, dok nisam nasao svoj prvi stalni posao. Taj posao se sastavljao od "slajfanja" drvenih modela 8 sati, neke dane bi ti jagodice prstiju prokrvarile od toga. Nakon nekog vremena sam poceo raditi i druge stvari - naprimjer sastavljati te same modele prema nacrtima, da bi nakon nekih pola godine napredovao na CNC masinu sto sam jako brzo savladao. Rad na CNC masini, odnosno PC-u, je bio stvarno jako ugodan i nezahtjevan naspram poslovima koje sam do sad radio i placa jako dobra, al sam radio 3 smjene (znaci i nocnu) na sto mi se tijelo jednostavno nije moglo priviknuti iz nekog razloga, i doslo u konflikt sa mojim planovima da upisem Fax. Prvom prilikom sam presao na drugi posao, nakon cega sam se zaposlio kao trgovac i pao na placu od 2800kn sa ondasnjih skoro 5000kn. Da bi uopce dosao na taj losije placeni posao, dobro sam proucio njihovu ponudu, ponovio si nekoliko stotina stranica iz nekoliko knjiga vezanih za artikle koje drze i uspio upasti uzmedu preko 50-tak prijavljenih.

Danas sam i dalje trgovac sa nesto vecom placom, na poslu koji mi uz sigurnost omogucuje i jako veliku fleksibilnost i sinkroniziranost sa Faksom, uz honorarno programiranje sa strane. Na faks sam se uspio upisati tek ove godine, jer sam u meduvremenu imao jos jednu veliku skolu - 25 000kn mi pokrao uzi clan obitelji, jer sam bio glup i naivan. Svejedno, opet sam sparao za faks, 8000kn dao za prvu godinu faksu, uz to sto sam sad na iznajmljenom stanu, svaki mjesec stavljam na stranu 1000kn za iducu godinu faksa, i jos imam zasparano 10 000kn za "crne dane", a opet nikad si u zivotu nisam uskratil ono sto sam si zazelio. Naravno na faks ne idem samo zbog titule nego i da potvrdim svoje znanje i naucim nesto novo. I da se odma pohvalim, sa jos jednim kolegom daleko se isticem na faksu od ostatka svoje generacije, sa svim kolokvijima ne samo polozenim iz prve, nego uvijek medu prva tri najbolja rezultata. To mi nije problem, jer znam zasto to radim, sto zelim u zivotu, i jer sam se cijelo vrijeme dok sam radio "smrdljive" poslove ucio stvari koje mi sada profesori predaju na faksu. Neke stvari dovoljno dobro naucio da sam kod nekih profesora dobio "veto" na javljanje jer svi studenti cekaju na mene da ogovorim na profesorova pitanja, i ujedno mi prodekan vec nakon prvog semestra predlozio sto bi mogao imati za zavrsni rad, jedan vrlo zanimljivi projekt.

I da napomenem, srednja skola ili faks ti nije ustanova koja te bude naucila obavljati neki posao, to je ustanova koja ti daje dovoljno podloge i "pozadinskog" znanja da si sposoban nauciti se obavljati neki posao, nakon sto se zaposlis!

Da li me sram sto sam prodavao svijece na placu, postavljao satore za ciganske svadbe i "slajfao" drvene modele? Ne, nije me. Iz svih ti poslova sam naucio nesto zbog cega sad nije zao sto sam to radio. Al bome bi sve dao da mi je onda netko ponudio na moru ucit djecu radit na racunalima.

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
16 godina
neaktivan
Koki007 kaže...
Al bome bi sve dao da mi je onda netko ponudio na moru ucit djecu radit na racunalima.

Možda mu je jednostavno ta plaća bila premala da bi to bilo izvedivo. Nekad su sezonski poslovi na moru tako "lijepo" plaćeni da ti nakon što platiš put (tamo i natrag), boravak, hranu, piće i "vitamine" ostane samo minus na računu.

Prije nego što sam se uguzio na sadašnji posao u jednoj relativno velikoj firmi, bio sam prisiljen odbiti više raznovrsnih poslova. Ne zbog obijesti, nego zbog toga što su u 99% slučajeva uvjeti rada i radno vrijeme odgovarali samo osobi koja živi u krugu od 500 metara od poslodavca, dok bi svi ostali morali svoj kompletan život podrediti poslu, a ponuđena plaća je bila taman tolika da ti se (ukoliko ne zadovoljavaš ranije navedeni uvjet "živi u krugu od 500 metara od poslodavca") sve svede na to da si plaćom financiraš to da radiš i da pritom ne budeš gladan. Takve poslodavce i treba odbijati, jer sve dok im ljudi pristaju biti robovi za sitne pare, neće ni pomisliti na to da poboljšaju uvjete rada i povećaju radnicima plaće.

Čak sam i u sadašnjoj firmi u početku radio na nepopularnim radnim mjestima, sve dok nisam svojim stavom i odnosom prema poslu motivirao nadređene da "malo razmisle" i tako završio na jednom posve novom i osjetno boljem radnom mjestu, gdje radim već skoro 4 godine. Najbitnije je da imaš normalnog šefa, ali bitno je i da si i ti sam normalan i sposoban razmišljati poput šefa i staviti se u njegovu kožu, a ne da na sve gledaš samo kroz svoje interese i nikada nisi spreman na kompromise, jer takvih koji to rade danas ima previše i uvijek će ih se naći na vagone. Upravo zato će osoba (od povjerenja) koja je ponekad spremna podmetnuti leđa, ako je šef ok osoba, uvijek dobiti "povlašteni" tretman, što znam da baš i nije ok, ali ni ponašanje i stav prema poslu kod većine radnika nije ok, pa kad se sve zbroji i oduzme ispadne da je (barem u poslu) karma itekako bitna stavka.

Nadalje, morate biti svjesni da nije sve u novcu i da će vas nerijetko na dobro plaćenim poslovima toliko zatrpati sa poslom i obavezama (jer nerijetko posao za troje ljudi radi dvoje), da će vam se život pretvoriti u pakao (tu ne mislim da državne firme gdje je sve ultra fleksibilno) i tih par tisuća kuna više ćete opet jednog dana morati platiti kad vam (psihičko i fizičko) zdravlje ode u krasny qurac. Najbolje je pronaći zlatnu sredinu i malo skromnije živjeti, jer čovjek nije stroj da uvijek daje 110% od sebe i u takvim je uvjetima samo pitanje dana kad ćete puknuti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.3.2012 20:17 (The Man).
17 godina
neaktivan
The Man kaže...

Možda mu je jednostavno ta plaća bila premala da bi to bilo izvedivo. Nekad su sezonski poslovi na moru tako "lijepo" plaćeni da....

..

Dobro nisam jos cuo da ostanes u minusu, al znam da ima dosta takvih poslova na kojima moras na moru zivjeti ko pop ako se hoces vratiti doma sa kakvim parama. I da, istina je za ovo napisano "(ukoliko ne zadovoljavaš ranije navedeni uvjet "živi u krugu od 500 metara od poslodavca") sve svede na to da si plaćom financiraš to da radiš i da pritom ne budeš gladan." Mogo sam i ja ljepse poslove raditi, al neki su bili jednostavno predaleko da bi se isplatili uz ove koji su mi bili blizu, uz izgubljeni novac za transport jos i izgubis puno slobodnog vremena.

Al da se me krivo ne shvati, ne kazem da u bilo kojoj situaciji treba pod svaku cijenu uzeti bilo kakav posao, cijeli moj post se odnosi samo za prvi posao i prva radna iskustva. Zivot se sastoji od prilika, ako uzmes "losiju" priliku mozda si propustil bolju, svako za sebe mora procjeniti koliko visoko moze ciljati, to je jednostavno kockanje. Al mislim da za prva radna iskustva, pogotovo u ovim vremenima, treba puno toga pregristi u sebi i uzet ono sto ti se nudi. Ja sam za svoje neke poslove bio potpuno svjestam da me se iskoristava, al znal sam da je to samo privremeni posao, tek jedan u nizu, pa sam si pregrizao - i dokazao samom sebi (a i buducim poslodavcima) da sam voljan raditi i da sam sposoban raditi. A i dok ne probas one ruzne poslove, ne znas kolko ti je dobro na onom dobrom.

Mislim da kod trazenja svojeg "idealnog" posla, ili barem sa uvjetima kakve je on gore opisao, ima puno vece sanse ako na CV-u pise da je na moru ucio djecu koristit racunala, nego da preda poluprazni CV sa podacima sa osobne. Pa makar mu nakon tih mjesec dva ostalo 0 kuna u dzepu. Vec i to "ucio djecu koristit racunala na moru" indicira da ipak ima neke osnovne organizacijske sposobnosti, i da je sposoban biti samostalan i neovisan.

"Upravo zato će osoba (od povjerenja) koja je ponekad spremna podmetnuti leđa, ako je šef ok osoba, uvijek dobiti "povlašteni" tretman, što znam da baš i nije ok" - Meni je to sasvim ok. U idealnom slucaju kad je sef ok i sa dobrim radnim okruzenjem mozes se osjecati kao dio firme, imas poticaja pomoc firmi, a i motivacije, jer ako ide bolje firmi, bolje je i tebi u toj firmi (ako je sef ok naravno). Kada sef nije ok, onda je bome tesko samog sebe motivirati za bilo sta vise od onoga sto bas moras.

I dobra opaska za psihicko zdravlje, rade bi za xx kuna manju placu radil, al da imam dobro sefa i dobru radnu okolinu, nego sa losim sefom, i/ili napakosnim kolegama. Opet, bolje da doma sjedis i trazis posao (ak si to mozes priustiti) nego si sustavno unistavas zivce. Nema niceg goreg nego da ti je svaki dan muka kad se sjetis da moras na posao. I kolika je razlika izmedu toga i situacije kad jedva cekas da dodes na posao jer si doma dobio ideju kak neki problem rijesiti, pa da zadivis sefa ili kolege, i malo si dignes ponos, jel :)

Nikad si nebi srecu podredil novcu, ima situacija kad si treba pregristi, al kratkorocnih.

http://izrada-igara.bloger.hr/ -> Blog o izradi igara :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 12:04 (Koki007).
13 godina
neaktivan
Koki007 kaže...
The Man kaže...

Možda mu je jednostavno ta plaća bila premala da bi to bilo izvedivo. Nekad su sezonski poslovi na moru tako "lijepo" plaćeni da....

..

Dobro nisam jos cuo da ostanes u minusu, al znam da ima dosta takvih poslova na kojima moras na moru zivjeti ko pop ako se hoces vratiti doma sa kakvim parama. I da, istina je za ovo napisano "(ukoliko ne zadovoljavaš ranije navedeni uvjet "živi u krugu od 500 metara od poslodavca") sve svede na to da si plaćom financiraš to da radiš i da pritom ne budeš gladan." Mogo sam i ja ljepse poslove raditi, al neki su bili jednostavno predaleko da bi se isplatili uz ove koji su mi bili blizu, uz izgubljeni novac za transport jos i izgubis puno slobodnog vremena.

pogotovo u ovim vremenima, treba puno toga pregristi u sebi i uzet ono sto ti se nudi. Ja sam za svoje neke poslove bio potpuno svjestam da me se iskoristava, al znal sam da je to samo privremeni posao, tek jedan u nizu, pa sam si pregrizao - i dokazao samom sebi (a i buducim poslodavcima) da sam voljan raditi i da sam sposoban raditi. A i dok ne probas one ruzne poslove, ne znas kolko ti je dobro na onom dobrom.

brate mili da mi je neko ponudio da odem radit na more poslije SREDNJE ŠKOLE nebi niti sekunde razmišljao da li ću tamo zaraditi ili ne. Čovječe pa sa 18 godina nakon SREDNJE ŠKOLE ti netko ponudi posao UČENJA DJECE i ti to odbiješ jer eto mala ti je plaća? Nakon toga bi u CV-u imao jako dobro zaleđe jer naučiti djecu bez obzira koliko ta djeca bila inteligenta je nešto što se cijeni!!

Nakon srednje škole bi ti radio kakav posao u struci? Prodavao bi komponente u dućanu? Što misliš da je prodavanje komponenti nešto drukčije od štancanja na kasi KONZUMA? I to sve za 4000+ kn bez ikakvog backgrounda,znanja,iskustva,volje i bilo čega?
Bože me sačuvaj novo odraslih ljudi....

17 godina

kakav god vam se posao u tim godinama pruži, uglavnom ne odbijajte..

kasnije možete sve to napisati u CV i dodatno ušminkati (pa makar i nema veze sa vašom strukom)..

što se tiče posla za mlade danas, mislim da je najbolje biti student sa redovnim pravima.. puno lakše se nađe poslova za studente nego za one na burzi..

već 4 godine radim ko student (uz faks, inače, vječiti student) i nastojim zadržavati studentska prava što duže, jer bez njih bi trenutno izgorio.. a po nezaposlenim frendovima vidim da je zbilja teško na burzi (i to većinom V(Š)SS kadar..)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.8.2012 20:13 (nixass).
16 godina
neaktivan
Posla uvijek ima ako si spreman na kompromise. Ako ništa, zaradiš si dovoljno da preživiš bez da moraš fektat starce. To što većina ljudi danas živi u svijetu mašte i misli da njihov papir nekome nešto znači glavni je problem današnjih mladih.
Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
17 godina

Osječki startup Farmeron u prvom pokušaju nije uspio pronaći adekvatnog frontend developera, pa je istaknuo beneficije koje će zaposlenik dobiti, a najprivlačnije zvuče 10.000 kuna neto plaće i udio u vlasništvu.

http://rep.hr/oglas/frontend-developer/1330/

All software has bugs.Any developer who claims that his or her software is always bug-free is living in a fantasy world.
Moj PC  
4 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
RE: Nikako ne mogu naći posao
edit
www.croitpro.forumer.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 30.8.2012 9:25 (gdeak).
15 godina

Da se malo nadovežem na temu.

Kao što su već neki rekli, posla uvijek ima. Onaj tko hoće raditi, uvijek može naći posao. Ali nažalost ima puno mladih ljudi koji žele samo raditi u svojoj struci i ništa više..

A za to vrijeme što ne radite, možete slobodno učiti druge stvari ,a ne čekati da vam netko nađe posao. Učite programirat, učite popravljat neke gluposti itd. Znam jednog lika koji je većinu stvari što zna, upravo naučio preko interneta i sada zna puno više stvari nego netko tko je završio 3 fakulteta.

http://www.youtube.com/watch?v=Jl_3Yq36fSg&feature=related
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Kao što su već neki rekli, posla uvijek ima. Onaj tko hoće raditi, uvijek može naći posao. Ali nažalost ima puno mladih ljudi koji žele samo raditi u svojoj struci i ništa više..

Onaj koji želi raditi će naći posao??? Pa da, zato i jesmo (hrvati) tu gdje jesmo, a i ljudima je draže bit doma i crkavat od gladi.

I kako možeš reći ono 'nažalost' i posrat' se na ljude koji se žele baviti onime što ih stvarno zanima, onime za što su se školovali i u čemu će uvijek biti bolji nego nećemu trećem? Izokrenuo si priču kao da su ljudi sa srednjom ili fakultetom sami krivi što su nezaposleni i da su promašili zvanje, i da je došlo vrijeme da počnu svaštariti uokolo, da znaju sve o svemu a zapravo ništa o ničemu. To nije way to go, a naročito ne van granica HR.

Dosta bi bilo svaštarenja i pun kufer mi je oglasa za posao koji traže mlade Supermane jer im je neko napunio glavu s forama da onaj koji radi na računalu zna sve živo i neživo šta ima veze s računalom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice