Pozdrav ekipa!
Danas sam slobodan (spojio vikend sa Patrikom) pa rekoh da malo nešto napišem...
Ovdje proljeće počinje u veljači i stvarno je tako. Odjednom su se zaredali ljepši dani i znatno više sunca. Sva priroda je živnula i baš je lijepo i osvježavajuće nakon onih tmurnih zimskih mjeseci (iako je to daleko od zime).
Prije nekih 3 tjedna smo ugostili jedan mladi par iz Slavonskog broda. Ekipa od njih četvero je imala karte za dublin za srijedu a stan im je bio slobodan tek od subote. Dvoje ih je otišlo kod nekih frendova privremeno a moja supruga je ponudila smještaj drugoj polovici. Sve je dogovoreno u FB grupi "Idemo u Irsku".
Sletjeli su navečer pred 11 i ja sam ih otišao pokupiti na aerodrom.
Mladi, nabrijani... Sjaj u očima, silno uzbuđenje i beskrajan optimizam. Nek im je sa srećom!
Jučer je bio dan Svetog Patrika. Otišli smo gledati paradu u centar. Osim samog centra - grad je izgledao kao da je napušten. Sreli smo svega 2-3 auta izvan strogog centra grada - a to je izuzetno neobično. Svi su bili tamo.
Guinness je tekao u potocima, trube, bubnjevi... Baš se ljudi vole veseliti. Iako, sama parada je meni bila pomalo bezvezna. Očekivao sam malo svečaniji ton. Nakon prve 2-3 skupine koje su prošle, usljedile su neke bezvezarije -goleme statue oka, mozga, neke apstraktne budalaštine uz vrlo glasnu modernu glazbu. Očekivao sam više limene glazbe, zastava, mažoretkinja i sličnih stvari a ove moderne da tek začine sve. Ispalo je obrnuto. Ali o ukusima se ne raspravlja, jel...
Još u studenom prošle godine jedan forumaš mi je pisao ovdje na PP. Rekao je da planira ići u Irsku, pripremio CV, napravio portfolio stranicu, itd... Bio je jedan od mnogih koji su mi pisali i tražili me za savjet.
Sudbina je htjela da upravo on dođe ovih dana u moju firmu na testiranje. Dečko ima odličan CV a test je odradio jako dobro. Jako se iznenadio kad sam ušao u kuhinju (gdje je pio kavu) i pozdravio ga na hrvatskom. Malo smo proćakulali pa je slijedio novi šok. "TI SI FRIDAY SA FORUMA???!!!"
(ispričao sam neku dogodovštinu iz firme koju sam već ovdje prepričao pa je povezao)
Ne znam jel to pomoglo pri njegovoj odluci da nam se pridruži ili je odmoglo ali sad je gotovo - postali smo kolege. Član je foruma ali neaktivan pa ga neću eksponirati. Ako bude htio, možda i on napiše koju pametnu.