Kako sam dobio posao u Irskoj izdvojena tema

poruka: 2.514
|
čitano: 1.116.063
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Kako sam dobio posao u Irskoj

Bok.uskoro idem za irsku pa me zanima kako i gdje naći sobu tj.cimera i tako to.

17 godina
odjavljen
Ivan ivan kaže...

Bok.uskoro idem za irsku pa me zanima kako i gdje naći sobu tj.cimera i tako to.

Pitaj u grupi, masa ljudi tamo traži cimere i sobe.

Freak Show Inc.
17 godina
odjavljen
Kako sam dobio posao u Irskoj

Ma koja Amerika 

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Nije Irska, al spremam se van.
Kroz par dana putujem na zadnji razgovor. AirFrance je u pitanju. Zanima me nešto u vezi prtljage; naime kako su bila 2 slobodna sjedala žurio sam i nisam odabrao dodatnu prtljagu već samo ručnu. E sad, to mi je 30 eura doplate u svakom smjeru koje mi neće vratiti budući da je van karte. Max dimenzije su 55x35x25cm, torba je s kotačićima i ručkama 57x36x15. Mislite da će pustiti? Ako ne onda ću uzet jednu ogromnu i s tim ići.
Lagano ludim budući da mi avion stiže u 23h na večer i opcija do odredišta mi je taxi koji je cca 55-60 eura u jednom smjeru (riječ je o Francuskoj). Taxi naravno isto ne refundiraju.

Inače nakon razgovora s Londonom gdje je sve bilo točno i brzo, ovi francuzi su mi koma. Sve je po principu "snađi se druže". Termine mjenjaju, pa čekaš cijelu vječnost da odobre avionsku kartu itd.

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina

Ne trebaš se sekirati za torbu. Proći će pod ručnu prtljagu.

Stručnjak za odmaganje...
14 godina
neaktivan

mene samo zanima ovi ljudi koji sa djecom idu van

kad dodje vrijeme faksa i to pa kad se budu vratili povijenog repa jer skolstvo je vani skupo

pa ti dodje na isto

bjezi od kradje situacija raznoraznih pa posalje svoju djecu ode jer ipak mu se ne placa faks vanka :) 

redovno cujem za takve slucajeve

1 6 hvala 0
17 godina
live4cro kaže...

mene samo zanima ovi ljudi koji sa djecom idu van

kad dodje vrijeme faksa i to pa kad se budu vratili povijenog repa jer skolstvo je vani skupo

pa ti dodje na isto

bjezi od kradje situacija raznoraznih pa posalje svoju djecu ode jer ipak mu se ne placa faks vanka :) 

redovno cujem za takve slucajeve

nisam bas skuzio kaj si napisao jer nema zareza, tocke itd..

no, u irskoj, za irce (i one s njihovom putovnicom) faks je besplatan

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Lovac kaže...

Nije Irska, al spremam se van.
Kroz par dana putujem na zadnji razgovor. AirFrance je u pitanju. Zanima me nešto u vezi prtljage; naime kako su bila 2 slobodna sjedala žurio sam i nisam odabrao dodatnu prtljagu već samo ručnu. E sad, to mi je 30 eura doplate u svakom smjeru koje mi neće vratiti budući da je van karte. Max dimenzije su 55x35x25cm, torba je s kotačićima i ručkama 57x36x15. Mislite da će pustiti? Ako ne onda ću uzet jednu ogromnu i s tim ići.
Lagano ludim budući da mi avion stiže u 23h na večer i opcija do odredišta mi je taxi koji je cca 55-60 eura u jednom smjeru (riječ je o Francuskoj). Taxi naravno isto ne refundiraju.

Inače nakon razgovora s Londonom gdje je sve bilo točno i brzo, ovi francuzi su mi koma. Sve je po principu "snađi se druže". Termine mjenjaju, pa čekaš cijelu vječnost da odobre avionsku kartu itd.

A sve ti je to li-la. Uglavnom ako su dimenzije blizu neće zezati, ali ako je dosta van dimanzija to zna biti problem. Mislim da te neće zezati.

Koji posao je u pitanju? Sretno!

Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
live4cro kaže...

* * *

pa ti dodje na isto

* * *

Amerikanci su odavno rekli da djecu treba zanatima učiti a ne tjrati ih na imaju faks koji će im kasnije učiniti da postanu prekvalificirani i sl. Bila je kompletna emisija gdje se radi djece dizalo kredite koje su se otplaćivali i po 30 godina kako bi platili školarinu.

Ta situacija dolazi i kod nas. U IT sektoru pogotvo, faks je pro forme radi, tamo ako ne znaš, PhD ne vrijedi ničemu, osim ako djete ne namjeravaš slati na medicinski faks.

Malo iskustva: Priča mi stariji prijatelj iz Austrije da u oklici Salzburga postoji škola koja je miks gimnazije i zanata. Iz te škole izlaze vrhunski klesari, tesari, moleri itd. i kako mi priča po takve šalju avion da rade hotele i zgradurine u Abu Dhabiu, Dubaiu i Singapuru... Pa se onda zapitajte kada uđete u takav hotel zašto je pod od mramora kao ogledalo. I takvog radnika glava ne boli kada se vrati kući sa posla a da ne kažem koliko je cijenjen i plaćen dok sa druge starne njegovog PhD poslodavca itekako boli glava je li mu projekat kako treba.

Lična iskustva: Bio sam nekakav direktor krativnog odjela najveće štamparije u Bosni (ne i Hercegovini jer dole ima veća jedna) i svaki put kada sam u 15:01 napuštao ogradu od firme stresao sam se, jer bez obzira što sam sjedio na stolici od 1000€ i radio u suradnji sa Šveđanima sa PhaseOne fotoapartim stresniji posao u životu nisam radio.

Sa druge strane, radio sam u pekari gdje sam rezao i pakovao kruh. Eiii to su bile godine (a to je se 2008-ma i 2009-ta). Dođeš kući, ma ti nemaš apsolutno nikakvih problema.

9 godina
neaktivan

Poslovi gdje ne treba konkretno znanje su mahom "gospodski" politički/birokratski/middle management/top management poslovi i tu treba diploma i forma.  

Ostali/"Stoka" neka ide u zanate, IT i tamo gdje se treba pokazati šljakersko znanje. Šljakeraja zahtjeva stručna tehnička znanja, gospodski poslovi ne.

16 godina
odjavljen
"Ta situacija dolazi i kod nas. U IT sektoru pogotvo, faks je pro forme radi, tamo ako ne znaš, PhD ne vrijedi ničemu, osim ako djete ne namjeravaš slati na medicinski faks."

Besmislice. Kakve veze ima PhD s medicinom?!
I to što pišeš su čiste gluposti.

Naravno da je faks koristan, potreban i da postdiplomski i postdoktorski imaju i svoju svrhu.
Naravno, ako ćeš biti grunt i ako to je to ok, ne treba ti ništa osim tečaja PHP-a, ali s takvim poslom nećeš djecu poslati na faks.
17 godina
Pero Dinamit kaže...
Lovac kaže...

A sve ti je to li-la. Uglavnom ako su dimenzije blizu neće zezati, ali ako je dosta van dimanzija to zna biti problem. Mislim da te neće zezati.

Koji posao je u pitanju? Sretno!

QA podrućje. Uglavnom, jako sam razočaran. Lik mi prvo veli da sve vraćaju što EURES fond ne pokriva (troškovi razgovora, potrošio sam ukupno 7000kn, fond pokriva u najboljem slućaju 300 eura). Znači čekao sam njegovu potvrdu da uzmem kartu, a kako je kasnio povratna je bila 5000kn! Dodaj tu 2 noćenja i sve popratne gluposti. Kad tamo, vratit će ti EURES. To nije sve, no išlo je otprilike ovako.

Ništa, sve super, borim se ja, čak sam u Parizu morao ići s jednog aerodroma na drugi (tko nije bio, sat i pol vožnje). Tu sam riskirao s jednim tamnoputim likom koji se ponudio (bili smo ja i 3 studentice s kojima sam se skompao). Zvuči ko dobar početka horror filma, uglavnom cure su se bojale i rekle da idu ako idem i ja. Uštedio sam 15 eura uglavnom.

Sve sam to pregrmio i bila mi je prava avantura. Kad tamo - šok. Cifra koju smo dogovorili vrijedi samo povremeno - kad ne "iznajme" nekome. Ostatak vremena cifra je puno manja i skoro smješna za jug Francuske koji je skup kao Pariz. Velim ja njima što su me uopće zvali (već vidno ljut). Vele da barem pročitam ugovor. Reko ajde.
1) Smeta me što vele pročitaj si ugovor, ONDA ćemo napraviti točno takav na tvoje podatke (wtf??)
2) Ugovor je ENG-FRA; piše na kraju eng da engleski nije pravno vrijedan, da je FRA bitan. Pitam što je s tim i onda se smije kao bravo, ti si to prvi primjetio. Kunu se da je sve isto
3) Pazite ovo, piše da vrijedi 15 dana. Velim ja njima, ok, dajte mi ugovor da si ja to pročitam pa vam vratim poštom - citiram "ne može jer ugovor vrijedi čim ga uzmem, bez potpisa"

Uglavnom tu sam se na silu smijao i bio profesionalan. Imam 48 sati za odlučiti "da ili ne". Još mi frajer veli, ma stan ti je 500 eura. Znam da nema šanse na azurnoj obali. Odem ja u kafić i popričam sa par ljudi što starijih što mlađih. Zaključak od 750-800eura doslovno rupe+režije. Da ne pričam koliko ovako sve košta. 1 pizza 140kn, čaša soka od naranče - 55kn!! Itd. Uglavnom JAKO skupi kraj za život.

Neznam što reći, što su očekivali da ću potpisati samo zato što sam tamo došao. Plaća bi mi bila istina blizu dogovorene AKO me prihvati firma za koju regrutiraju. No odmah je po računici jasno da ubiru vrhnje i žele me iskoristiti.

Razočaran sam i tužan. Drek tu, drek tamo.

Ovakva prevrtanja bi očekivao od nekog našeg d.o.o.-a.

Sviđa mi se kraj i sve 5, tu nema perspektive i to znam, al sad baš sve rasprodati i otići raditi preko firme koja već sada ne poštuje dogovoreno...

A dream, all a dream, that ends in nothing, and leaves the sleeper where he lay down, but I wish you to know that you in
17 godina

velika ti je greska pretvarat eure u kune jer nije usporedivo nimalo.

luksuz (pizza, izlazak, piva, fastfood, poroci) su skupi u svakoj drzavi zapadne europe i oko toga ne treba uopce glavu razbijat.

takodjer renta, neces nigdje nac jeftino osim mozda u spanjolskoj.

a prilika za rad vani ti kasnije u zivotu pruza ono kaj u hr mozes samo sanjat.

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina

Slažem se, imaš u pp cifre. U tome je problem.
Stvar je i u tome što imam ugovor s rekruterima te mi ugovor dosta ograničava potragu poslova u branši ako s njima potpišem. Umoran sam od puta, budem prespavao i sutra vidio što i kako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Budi oprezan. Renta ozbiljnog stana po Europi je daleko veća nego u nas, sve usluge su skuplje. Da bi ti se isplatilo ići, računaj na pokrivanje svih troškova. Nađi stan, raspitaj se o režijama i cijenama svega što trebaš i tek onda gledaj ponude. Nemoj se navući na poslove za "istočnoeuropsko smeće", kako to posebno Francuzi vole reći.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Lovac kaže...

(bili smo ja i 3 studentice s kojima sam se skompao). Zvuči ko dobar početka horror filma, uglavnom cure su se bojale i rekle da idu ako idem i ja. 

Je, i ja bih dio nadrkan da u takvoj situaciji ne kresnem šta... 

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
Tonči kaže...

Budi oprezan. Renta ozbiljnog stana po Europi je daleko veća nego u nas, sve usluge su skuplje. Da bi ti se isplatilo ići, računaj na pokrivanje svih troškova. Nađi stan, raspitaj se o režijama i cijenama svega što trebaš i tek onda gledaj ponude. Nemoj se navući na poslove za "istočnoeuropsko smeće", kako to posebno Francuzi vole reći.

Upravo toga se i bojim. Cifra je stvarno na rubu isplativosti samo ako uzmem u obzir stan+režije+hrana/prijevoz (ni ne gledam usluga kao šišanje i sl.)

Bukva kaže...

Je, i ja bih dio nadrkan da u takvoj situaciji ne kresnem šta... 

Haha, eh, da smo se dulje družili. Talijanka je bila tako medena... Okrenuo bih je kao Ajar neku vijest na šalu.

12 godina
neaktivan

Ma tako cu i ja. Kad zavrsim gimnaziju, nekakav faks za servisera racunala i kufer u ruke. Dosta meni ove lijepe nase.

Sta ce mi potpis imam 15
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
VedroVis kaže...

Ma tako cu i ja. Kad zavrsim gimnaziju, nekakav faks za servisera racunala i kufer u ruke. Dosta meni ove lijepe nase.

samo se ne zaletavaj.

vec sam vidio par primjera ljudi koji su nakon netom zavrsene skole otisli van i opekli se unutar tjedan-dva.

ako nisi osjetio "vrucinu" u hr ili bar malo okusio kako je to raditi, onda bi mogao imati drukcija ocekivanja od svega vani i srusene snove.

u svakom slucaju podrska ako se odlucis

12 godina
neaktivan

Znam da nije ni vani med i mlijeko, gdje god ideš, rad nećeš izbjeć, ali za razliku od Hrvatske, za taj rad će te platit, i imaš svoje, a ne državno.

Sta ce mi potpis imam 15
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Kako znaš kad nemaš niti dana radnog iskustva?

Bez dana radnog iskustva si efektivno jednako vrijedan kao i prosječni Sirijac kojih u ovo doba ima na lopate u Europi. Jedno je kad se priča o developerima, sistemašima, liječnicima, kemičarima i sličnim sa barem kakvim-takvim iskustvom, a potpunosti nešto drugo je kad ideš raditi u ne-deficitarna zanimanja bez dana odrađenog. Znam nekoliko takvih priča gdje su išli i u Irsku i u Australiju i Novi Zeland i Kanadu i za koji mjesec su se vratili podvijenog repa jer nije to baš tako kako su si oni zamislili. Efektivno, u takvoj situaciji možeš raditi poslove koje nitko drugi neće, a ne one koje bi ti htio.

Jedan kolega jest napravio točno ovo što si ti opisao - serviser računala drito nakon faksa (informatika na nekog žnj faksu u Splitu ako se ne varam) u Irsku (Cork) i najbolje što je uspio naći je bilo - krečenje stanova.

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
17 godina
odjavljen
Bukva kaže...

krečenje stanova.

Najteži posao na svijetu. Ja to sad platim kad mi treba, nemam više živaca za taj oduran posao, svaka čast tko to radi svaki dan.

12 godina
neaktivan

Moj brat je završio gimnaziju i odustao sa faksa, ne znam zašto ali eto. Otišo u Austriju sa curom na par mjeseci, kaže da je završio onog elektroenergeticara našao bi posao u roku od tjedan dana.

Sta ce mi potpis imam 15
16 godina
Tonči kaže...
"Ta situacija dolazi i kod nas. U IT sektoru pogotvo, faks je pro forme radi, tamo ako ne znaš, PhD ne vrijedi ničemu, osim ako djete ne namjeravaš slati na medicinski faks."

Besmislice. Kakve veze ima PhD s medicinom?!
I to što pišeš su čiste gluposti.

Naravno da je faks koristan, potreban i da postdiplomski i postdoktorski imaju i svoju svrhu.
Naravno, ako ćeš biti grunt i ako to je to ok, ne treba ti ništa osim tečaja PHP-a, ali s takvim poslom nećeš djecu poslati na faks.

Za*ebi sada PhD iskoristio sam ga kao američki izraz, (po starom: Dr. ili Doktorat).

Činjenica je da sam htio reći da ako imaš Dr. u Elektretnici - neće ti puno pomoći kao radniku ako isti taj posao ne znaš raditi, ali će ti pomoći da budeš profesor na fakultetu. Za PHP može proći tečaj (možeš i od kuće) ali za hirurga faks (PhD) je obavezan, to je smisao mog posta.

Ali da dobar zanatlija zlata vrijedi plus spreman na usavršavanje - nitko me u suprono ne može uvjeriti.

Iskustvo 0: (sorry ne pišem redoslijedom, a i onako je u ITu 0 prvi broj) Lik stolar. Pravi garniture (dvosjed, trosjed, fotelja) i dok je iste te po pijaci na kišnom vremenu prodavao pod najlonom jedva je kraj sa krajem sasavljao. Zaposli momka koji je eto znao dosta toga. Nabavi specijalizirane mašine, ugovori izvoz za Germaniju eno mu sada Passat CC (Coupé Confort) parkiran sebi a kćerci Peugeot 208 CC (Couopé Cabrio).

I da naravn da je faks koristan * * * i ima svoju svrhu ali u Politici, prosvjeti i administaciji i baš zbog toga: u HR ima 330.000 nezaposlenih a u BiH 550.000 nezapsleni. (197.od 207 država na svijetu po nezaposlenosti).

Iskustvo1: iz PHP: lik sjedio u kući, učio i naučio, promjenio firmi i firmi (čitaj: samo napredovao) sada je u Hjustonu i može i svoju i tvoju i moju djecu školovati.

Iskustvo2: dva lika koja su napustila faks, jedan otišao u Quatar da šuta loptu za neki tim, a drugi u Afganistan da čisti radio stanice i Panasonic laptope u US Army. Napustili faks obojica. Vratili se, i sada oni gimnazijalci (isprodposječni) su otvorili firme (svako svoju) a ovi sa faksom (pogotovo bivše kolege sa elektrotehnike, a naravno ima i pravnika i ekonomista i menadžera i komercijalista) sada rade za njih. Posjećaju li te na neke osobe iz IT-a. Meni trojica padaju na pamet.

Je li ti se još uvije čini da pričam besmislice? Ne bih rekao.

Lovac kaže...
* * *

Ovakva prevrtanja bi očekivao od nekog našeg d.o.o.-a.

Sviđa mi se kraj i sve 5, tu nema perspektive i to znam, al sad baš sve rasprodati i otići raditi preko firme koja već sada ne poštuje dogovoreno...

Od svih zemalja o kojoj se pjevaju hvalospjevi (Njemačka, Švedska, Irsca, Norweška Luxembrug i Švicarska) ti nađeš Francusku i to ni manje ni više nego Azurnu Obalu - možda čak i najeletinije ljetovanje na svijetu. A zelen k'o džanarika.

Evo ti kratke upute: (kurs servisera - zaboravi, to se ovdje na forumu dâ nauči za tili čas ali biti Informatičara Starog Kova - činw samo godine i godine iskustva i konstantno usavršavanje.

Ja kažme Unity Point - ti meni: ujedinjenje SSD-a i RAM-a.

Ja kažem Cacnnonlake - ti kažeš 10 nm.

Ja kažem Skylake - ti kažeš serija 100 chipseta. itd itd...  uglavnom nakon srednje uhvati se Njemačkog jezika, te položi neki certifikat neku prekvalifikaciju jer ćeš krv propišati na državnom FER-u.

Tonči kaže...

* * * kako to posebno Francuzi vole reći.

Kako to italijasnki svećenik George Clooneyu u filmu The American kaže:

" Kvaliteta ovog brandya je dobra. Glatka. Jedina dobra stvar koja dolazi od francuza."

Živa je*ena istina. Si kad čuo za njemačku kuhinju? Eeee, nisam ni ja za francuske automobile.

Uglavnom: tebi ako je dobro u ZG tu i ostani (ali ja znam u ZG koji i prose) ali ne navodi ljude na krivi zaključak odnosno ne navodi vodu na svoj mlin.

Neka iskustva: nemam ništa protiv Zagreba (mislim generalno ne-zagrepčani ne vole Zagreb u HR kao što ne-sarajlije ne vole Sarajevo u BiH) jer mi je prošle godine u vrhuncu ljetne sezone jedna nevladina agencija poklonila 7-dnevni odmorni manje ni više nego u srcu grada u hotelu Sheraton. Furali smo mi kroz raznorazne parkove, muzeje, Tkalčićevoj ulici (more kafića) itd itd. uglavno to je meni bilo dobro... ail budimo realni, gledam ja i dnevnik HRT-u i vidim dobro kakva je situacija na Zavodu za Zapošljavanje

Bukva kaže...

* * * Znam nekoliko takvih priča gdje su išli i u Irsku i u Australiju i Novi Zeland i Kanadu i za koji mjesec su se vratili podvijenog repa jer nije to baš tako kako su si oni zamislili. * * * *

Ja ne znam nikoga ali ama baš nikoga (a vidim u valovima odlaze hrvati iz BiH, a i bosanci te + prave hrvate iz HR) tko se iz Njemačke vratio, a o tim dalekim zemljama je po defaultu karta u jednom smjeru - doživotna. A tko se vrati na godišnji iz Šengen zemalja, samo klima glavom kako je ovdje sve gore i gore ali da i tamo nije sjajno. Šta nije sjajno, pa izvoli se vratiti u BiH evo ti imam 10 Hektara zemlje sadi krompir ili čak maline i kupine jer je BiH u svijetu za to voće ono što je Panama za banane, ali nemoj mi pričati (ne govorim tebi sada konkretno BUkva, više pričam sam sa sobom) da ne teče med i mlijeko... oooo yeah... itekako teče med i mlijeko ali treba nešto znati  u vezi te dvje hranjive namirnice

- med je izuzetno kaloričan. Sa teglom meda, vojnik na bojišnici može da izdrži sedam dana.

- mlijeko nije za odrasle radi kalcija koji se taloži na zglobovima.

Molim vas, sve vas smatram pametnim ovdje (osim par ne zrelih i novijih kojima srdačno želim dobrodošlicu) - malo se uozbiljite.

XXX kaže...
Bukva kaže...

krečenje stanova.

Najteži posao na svijetu. * * *

Jest u vra*iju mater. I to sam radio i to 3 puta. Srećom kod Švicaraca (mislim "Švicaraca" oji su ovdje (u rodnu grudu) došli da prave dvorce - nikome) pa smo ih lupali ja i kolega i po 1000 kuna na dan. Dobili su uslugu po švicarskom standardu ali očekivali su da će naplatiti po bosanskom standardu - eh mudo labudovo, kod mene to ne može i srećom da sam ja ugovarao posao  naplatio, ovaj moron kolega bi radio za 100 kuna na dan da se on pita, a ja se stresem samo kada pomislim na onaj Jupol i Krep trake i one ljestve a o zaštiti sa onim najlonom ne želim se ni sjećati.

VedroVis kaže...

* * * kaže da je završio onog elektroenergeticara našao bi posao u roku od tjedan dana.

Za*ebi ti to "da si ovo da si ono", slušam te priče godinama, sve dok nisam pljunuo u vlastite šake i počeo da krojim svoju sudbinu. Jer svi ti koji su mi govorili "da si ovo da si ono" su Generali poslije bitke, a u boju nisu ni metka vidjeli.

Tri savjeta:

- Nauči njemački;

- prekvalifikuj se u Energetičara/Električara (Srednja Stručna Sprema) probaj neki certifikat izganjati kao ja za Solarne kolektore i Fotonaponske panele i pogotovo

- kloni se "naše mrake" posebno što si mlad pa će te za rukav vući da ideš po "našim" clubovima dok godine prolaze a tvoja karijera stagnira.

16 godina
odjavljen
Envy kaže...

Za*ebi sada PhD iskoristio sam ga kao američki izraz, (po starom: Dr. ili Doktorat).

Činjenica je da sam htio reći da ako imaš Dr. u Elektretnici - neće ti puno pomoći kao radniku ako isti taj posao ne znaš raditi, ali će ti pomoći da budeš profesor na fakultetu. Za PHP može proći tečaj (možeš i od kuće) ali za hirurga faks (PhD) je obavezan, to je smisao mog posta.

Ali da dobar zanatlija zlata vrijedi plus spreman na usavršavanje - nitko me u suprono ne može uvjeriti.

Predugo je sve ovo pa ću skratiti:

Svašta ti se pomiješalo. Za kirurga "PhD" (doktorska titula) nije obavezan, rijetki ih kirurzi imaju i to nema nikakve veze s time što misliš. Doktor znanosti nema nikakve veze s nazivom "doktor". Za rezanje ljudi skalpelom također možeš proći tečaj, mesar ovaj, mesar onaj. :) Dođe na isto, ali znanje rezanja skalpelom ne čini te liječnikom.

Ne razumiješ kako funkcionira akademija i da "doktor" nije liječnik i da to apsolutno nikakve međusobne veze nema. Također, doktorska titula nije "ulaznica" za nešto, to nije fakultetska diploma. Kad doktoriraš na nečemu, ni ne treba ti "pomoći kao radniku", jer nema tko biti "šef" tom  "radniku" s obzirom da si na tome što si doktorirao u vrhu. Doktorat je znanstvena titula, ne šljakerska. Traženje doktorata za predavanje na faksu nema direktne veze s konkretnim znanjem onoga što se predaje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.2.2016 12:34 (Tonči).
12 godina
XXX kaže...
Bukva kaže...

krečenje stanova.

Najteži posao na svijetu. Ja to sad platim kad mi treba, nemam više živaca za taj oduran posao, svaka čast tko to radi svaki dan.

hehe, taman negdje uz pranje prozora (pogotovo ako sunce sija)

srećom prozore pere bolja polovica, ali zato mene zapadne krečenje - mrzim sebe i cijeli svijet mjeseca dana prije i poslije

16 godina
Tonči kaže...
Envy kaže...

* * *

Predugo je sve ovo pa ću skratiti:

* * *

Ma nisi ni to trebao ti na amplitudnoj modulaciji ja na frekfentnoj modulaciji, a govorio drvetu a govorio tebi. Džaba liku trolamo post.

16 godina
Envy kaže...
.. Džaba liku trolamo post.

-trolanje je dio ovog topica.. samo za insidere (posebna kasta BOLovaca koji znaju kompajlirat i podupiru linux kao Friday).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
odjavljen
Envy kaže...

Ma nisi ni to trebao ti na amplitudnoj modulaciji ja na frekfentnoj modulaciji, a govorio drvetu a govorio tebi. Džaba liku trolamo post.

Zato što pretjerano pojednostavljuješ i ne razumiješ u potpunosti sve o čemu je riječ. Kao što imaš u građevini poslove za nošenje cementa po skeli, ali i za projektiranje statike ili crtanje prozora, te čak i izum nove legure čelika, tako u računarstvu imaš poslove za nošenje mrežnog kabela, implementiranje forme za unos, dizajn novog sustava ili izmišljanje algoritma ili jezika.

17 godina
Tonči kaže...
Envy kaže...

Zato što pretjerano pojednostavljuješ i ne razumiješ u potpunosti sve o čemu je riječ. Kao što imaš u građevini poslove za nošenje cementa po skeli, ali i za projektiranje statike ili crtanje prozora, te čak i izum nove legure čelika, tako u računarstvu imaš poslove za nošenje mrežnog kabela, implementiranje forme za unos, dizajn novog sustava ili izmišljanje algoritma ili jezika.

kolko god on pojednostavljuje toliko ga ti mistificiras ;)

IT je ipak malo specifficniji od gradjevine i kemije

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice