[Procjena] Pomoc oko procjene racunara

poruka: 10
|
čitano: 557
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav.

Planiram uzeti sebi racunar , malo jaci al da se uklapa u budzet.

Nasao sam racunar sa ovim konf. pa me zanima:

Da li moze podrzati HD bez problema , jer se bavim montiranjem ( editovanjem) videa. Sada radim u DV-u. Pa me interesuje da li bi sa ovim racunarom mogao bez poteskoca , zapinjanja radit U HD-u ?

SPECIFIKACIJE:

Procesor : QUAD Q8300 na 2,5 GHz (četverojezgreni procesor)
Ram : 8 GB DDR3
HDD : 250 GB Sata
Nvidia GT220  1 GB GDDR3 . ( Osnovne informacije o jacini racunara )
Hvala unaprijed na odgovorima.
8 godina
protjeran
Re: [Procjena] Pomoc oko procjene racunara
Jankey kaže...

Pozdrav.

Planiram uzeti sebi racunar , malo jaci al da se uklapa u budzet.

Nasao sam racunar sa ovim konf. pa me zanima:

Da li moze podrzati HD bez problema , jer se bavim montiranjem ( editovanjem) videa. Sada radim u DV-u. Pa me interesuje da li bi sa ovim racunarom mogao bez poteskoca , zapinjanja radit U HD-u ?

SPECIFIKACIJE:

Jedno veliko NE.

Taj pc je odavno pregazilo vrijeme, jedino što se od ovog može iskoristiti je 8gb ddr3 rama i to samo u slučaju ako se ide pri kupovini novog ili polovnog na ploču koja podržava ddr3 memoriju, a i to više nema smisla, jer se već lagano što se novih komponenti tiče prešlo na ddr4 ram.

8 godina
neaktivan

Ok Hvala od odgovoru , potrazit cu jos racunara .

Trenutno mi je racunar BAS prevaziden. RAM : 2 GB DDR2 , Procesor Intelov 2 core 2.0 GHz , a graficka 512 mb. Gledano koji god da uzmem bit ce jaci od ovog trenutnog :D :D

17 godina
Jankey kaže...

Da ti skratim muke - ovisit će ti o codecu, ali generalno - ne. Ovo je računalo staro desetak godina. Mučit će se.
Ako želiš glatku montažu HD videa, trebaju ti brzi diskovi i minimalno neki noviji i5 pa prema i7, Ryzen...

Grafičku nemoj uzeti najjeftiniju, gledaj da ima punu podršku za dekodiranje h264 codeca. Mislim da ti taj GT 220 to nema, treba ti minimalno Maxwell arhitektura.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Poruka je uređivana zadnji put sub 17.6.2017 21:27 (Father_Dougal).
8 godina
protjeran
Jankey kaže...

Ok Hvala od odgovoru , potrazit cu jos racunara .

Trenutno mi je racunar BAS prevaziden. RAM : 2 GB DDR2 , Procesor Intelov 2 core 2.0 GHz , a graficka 512 mb. Gledano koji god da uzmem bit ce jaci od ovog trenutnog :D :D

Nemoj tako gledati jer ćeš uzeti nešto 5% bolje i opet nećeš dobiti ništa sa tim nego bacit pare.

8 godina
neaktivan

Da sam strucan sto se tice sklapanja racunara, mozda bi se sta i naslo dobro i po dobroj cijeni kad bi pojedinacno dijelove kupovao. Ovo sad firma prodaje i daju garanciju , vec sklopiti.

8 godina
protjeran
Jankey kaže...

Da sam strucan sto se tice sklapanja racunara, mozda bi se sta i naslo dobro i po dobroj cijeni kad bi pojedinacno dijelove kupovao. Ovo sad firma prodaje i daju garanciju , vec sklopiti.

Tko god to prodaje ne kupuj, kakvu garanciju komponentama istekla garancija odavno, jedino neka "osobna" garancija. Jedino ako ti free daju uzmi heh

15 godina
neaktivan

1. Kolko misliš potrošiti?

2. Vecina prodaja-servisa će ti sklopiti računalo po želji, ako im daš komponente koje trebaju koristiti.

ಠ_ಠ Rolling on the floor laughing until someone jump on me a makes me stop rolling on the floor laughing but then I do it again cuz it's awesome
8 godina
neaktivan

Kod nas nema nista free :)

8 godina
protjeran
Jankey kaže...

Kod nas nema nista free :)

Nema nigdje heh

Nego, ako se planiraš baviti nečim ozbiljnim i treba ti računalo moraš znat da to ne ide bez para, skupi pare pa se javi u jednu od ovih tema , sa inofrmacijom za što koristiš pc i koliko para si spreman izdvojit.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice