procesor:amd athlon X4 750k quad core 3,4GHz
4GB ram memorije
to je ono sto sam procito na my computer properties inace se stvarno ne razumijem u ovakve stvari prijatelj mi je sve slago
Daj napiši što ti na računu piše, koje su komponente jer ovak oti nitko ne može dati procjenu.
Ako traje garancija skini 25% od prave cjene, ako više ne traje skini za 50%. Godina više od garancije skidaj po 5% od 50%.
Tak bi ja radil procjene.
Sigurno je garancija 2 godine tak da ti vrjedi najmanje 3000kn.
Kune
MBO 200
CPU 500
RAM 250
GPU 500
HDD 250
DVD 70
case 350
PSU 250
Katana 100
To bi bila procjena.
Savjeti za nadogradnju:
- još 4 GB RAM kakvi su u kompu, cca 350 Kn
- SSD disk za OS, programe i koju igru, 120-128GB za 500-650 Kn.
- HDD od 1-2 TB ako trebaš diskovnog prostora, 400-600 Kn
- eventualno grafička neka do 1000 Kn, npr Radeon R7 260X ili geForce GTX 750. Možda R7 265 ili GTX 750 Ti.
Ovisi što su ti prioriteti kod kompa. SSD daje najveće ubrzanje, ali ništa frejmova u igrama, RAM dodaje malo na brzini (zanemarivo) ali dost na višezadaćnosti te sada neke igre traže 6+ GB, hard disk jel trebaš to znaš i sam ako trebaš prostora. I to je to, druge nadogradnje nemaju ti smisla na taj komp (osim ako bi mijenjao ploču, procesor, napajanje, ...).
e sad da kupim ram 2x4 ili 8
Ne, 2x2 kakve imaš najbolje. 8GB sveukupno ti je dosta.
pa jabi pjaco za igranje
pa jabi pjaco za igranje
Pa, nemaš igara koje trebaju više od 6GB, a neće ni biti tako brzo.
Nisi naveo koje Windowse imaš, a ako je u pitanju 7 profitirao bi i prelaskom na 8.1 x64 i to ne malo.
imam w 8 i nemrem igrat watch dogs normalno ni na minimum
imam w 8 i nemrem igrat watch dogs normalno ni na minimum
Pa, nadogradi na 8.1 Update1 Windowse kad već imaš osmicu.
A za Watchdogs trebaš minimalno 6GB RAM prema objavljenim minimalnim specifikacijama.
I eventualno jaču grafičku. Te obavezno x64 OS, ako imaš x86 (32-bit) nije dobro i ne može raditi uopće.
http://www.pcgamer.com/2013/10/08/watch-dogs-system-requirements-announced-specify-64-bit-os-and-minimum-6-gb-of-ram/
Ni jedan preskup je .... Kako stvari stoje nece ni ta krama od rama uvijek drzat ovak nebulozne cijene .... bolje uzmi 120GB SSD
Ne, 2x2 kakve imaš najbolje. 8GB sveukupno ti je dosta.
Ma daj ja to danas ne bi uzeo osim na poklon. 2×2G ma daj, u kojem to ducanu ti radis? Ako hoce vec brljat s ramom onda 2x4GB rabljenih koje se da naci za normalnu cijenu. Novi ram svakako nije opcija
Pa, nadogradi na 8.1 Update1 Windowse kad već imaš osmicu.
A za Watchdogs trebaš minimalno 6GB RAM prema objavljenim minimalnim specifikacijama.
I eventualno jaču grafičku. Te obavezno x64 OS, ako imaš x86 (32-bit) nije dobro i ne može raditi uopće.
http://www.pcgamer.com/2013/10/08/watch-dogs-system-requirements-announced-specify-64-bit-os-and-minimum-6-gb-of-ram/
Sho danas vise ni ige ne rade da budu x86 kompatibilne. Ajoj. i minimalno 6GB rama. ma koja je to igra da mi je znat Taj Watch dogs. Sigurno ni ne podrzava nista osim OGL4 i mora se vrtit u DHD->QHD rezi i vise
Mozda da ljudina ode tam gdje igraju normalne igre koje njegova Hd5770 moze vrtit i koje ne zahtjevaju vise od 2GB rama po aplikaciji. Koji je to spamware danas od Google Chroma do tih nazovi modernih igara. Svake godine barem 30% resursa vise nego prethodne. Ono jos uvijek pa nismo vise na DOSu i DX4 da moramo pikseliziranu sliku vrtiti u 16MB. Koji je taj DX teski fail. No eto
Od sveg najbolja preporuka mu je da tu karticu proda za 300kn i kupi neku 270x za 800-900kn rabljenu. I krene igrat normalne igre. A to je tesko kad ni te minimal requirementse ne cita (ne citam ni ja :) )