Zadatak u C-u (datoteke) - pomoć?

poruka: 7
|
čitano: 1.935
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zadatak u C-u (datoteke) - pomoć?

Pozdrav svima. Evo, dobio sam zadatak koji trebam rješiti za zadaću, ali to baš i ne razumijem najbolje. Pošto znam da to ovdje mnogima čas posla,
zamolio bih nekoga ili da mi barem proba objasniti kako se to treba rješiti ili da sam rješi zadatak.

Ovako zadatak glasi: Dobio sam tri datoteke:
–Ispiti.txt
–Bodovi.dat
–Rezultat.txt

•Ispiti.txt je tekstualna datoteka koja se sastoji od podataka o elementima ocjene. Svaki zapis se sastoji od šifre ispita (int), maksimalnog broja bodova (int) i naziva ispita (char[50]).

•Bodovi.dat je binarna datoteka koja se sastoji od podataka o svakom studentu za razne elemente ocjene. Svaki zapis se sastoji od točno 8 byte-ova
–1 byte (8 bitova) –šifra ispita (unsigned char)
–6 byte (48 bitova) –šifra studenta (poslana u mailu)
–1 byte (8 bitova) – postignut broj bodova na tom ispitu (unsigned char)
•Poredak u binarnoj datoteci je nasumičan (prvi zapis može biti 3. ispit studenta A, drugi zapis može biti 1. ispit studenta X, itd...)

•Program od korisnika mora tražiti unos šifre studenta (6 znakova), te ispisati rezime bodova studenta u datoteku rezultat.txt u sljedećem formatu:
–0. redak – Header (pogledati datoteku rezultat.txt) – naziv svake kolone
–1. do N. Redak – Podatak o svakom ispitu, poredano po šifri ispita. Svaki redak koji predstavlja rezultat na ispitu se sastoji od sljedećih polja:
•Šifra ispita (3 mjesta, poravnato desno, nadopunjeno nulama)
•Jedna praznina (space)
•Naziv ispita (50 mjesta, poravnato lijevo)
•Ostvareni broj bodova (3 mjesta, poravnato desno)
•Max. broj bodova (3 mjesta, poravnato desno)
–(N+1). redak – ukupan broj bodova ostvaren u semestru

Zahvaljujem unaprijed svim dobrovoljcima :D. Naravno, plaćam koju pivu :D.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Zadatak u C-u (datoteke) - pomoć?
14 godina
neaktivan
perohranic kaže...

Pozdrav svima. Evo, dobio sam zadatak koji trebam rješiti za zadaću, ali to baš i ne razumijem najbolje

Što točno ne razumiješ najbolje? Dokle si stigao s zadatkom i gdje si točno zapeo?

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
14 godina
neaktivan

Pa nejde mi baš općenito rad s datotekama.
Ne znam napisati kod za traženje te šifre u datoteki, a onda ni kako da nađem ove bodove.

14 godina
neaktivan

Ne vidim tvoj code koji si do sada napravio?

Ili bi ti sve gotovo na pladnju ako se možda koja naivčina pojavi... {#}

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
14 godina
neaktivan

A nije nego ne znam glavni dio napraviti... pa ti to nije praktički ništa, šta ću to tu stavljat... ali evo: http://pastebin.com/uGY1EZVW

14 godina
neaktivan

Ima tu koga? Trebam danas to napraviti :D.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice