Vb.net i Baze podataka

poruka: 3
|
čitano: 1.476
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vb.net i Baze podataka

Pozdrav,

Zelim praviti jednu razvijenu vb.net aplikaciju za ciji rad je neophodno baza podataka. Program ce da sadrzi mnogo podataka o korisnicima, o svakom korisniku oko 50 podataka (ime,prezime,rodjenje,grad ....) .

Gledao sam po internetu par dokumentacija o bazama podataka jer sam pocetnik u svemu ovome. Zanima me sljedece sa cim treba da pocnem. Kreno sam na najjednostavniji nacin dodavajuci access bazupodataka u vb.net aplikaciju i koristeci se sa jednom linijom koda za dodavanje i brisanje podataka . Tj

A1BindingSource.AddNew()

Primjetio sam da je ovo jako oskudno sto se tice mojih potreba jer ne znam kako dodati u istu bazu podataka vrijednosti iz checkboxa, radiobuttona ? .

Pa sam htio preci na mysql bazu podataka. Koristeci se navedenim upustvima za izradu 

Buduci da ce baza podataka biti pohranjena na racunaru a ne na nekom online hostu jel ima neko da me uputu i kom smjeru da idem. Sta da pretrazujem koji tip baze podataka da uzmem, koja je prednost odnosno razlike izmedju MySql i Access baze podataka jel ima razlike u brzini ? 

Sto se tice mysql jel ona moze biti pohranjena i na online hostu i na racunaru ? 

Hvala i 

LP

Anel

Prva druga peta ;) ;)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Vb.net i Baze podataka

Ostavi se VB.Neta i MySQLa.

C# i MSSQL Express - tutoriala ima more. MSSQL ti može biti lokalni, online...

My name is Legion... For we are many!
14 godina
neaktivan
Re: Vb.net i Baze podataka
Sum_of_all_fears kaže...

Ostavi se VB.Neta i MySQLa.

C# i MSSQL Express - tutoriala ima more. MSSQL ti može biti lokalni, online...

A odradio sam dizajn i sve. Ovo je definitivno zadnji program koji radim u vb-u 

Prva druga peta ;) ;)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice