Ovako znam pitanje je postavljeno jedno 1000 puta , ali iskreno nisam vise ni siguran :/ imam znanje u drugim jezicima , ali zelim uciti Javu i imam i knjigu Head First Java 2 (pravu-knjigu uzeo sam preko amazona) , e zanima me da li je to znanje iz te knjige dovoljno da zapocnem android programiranje i da li se isplati uciti web-dev/desing (ucim vec par sedmica imam znanje u html/css i js pa prelazim na php i tako) eto hvala unapred.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Osobno, toplo ti preporučam tu knjigu, jer je odlična za shvatiti općenit koncept Jave i objektno orjentiranog programiranja. I ja sam s njom započeo, ali nemoj misliti da ćeš u njoj naučiti neke previše "napredne stvari", ali definitivno imaš sve što ti treba kao temelj da dalje možeš samo usavršavati te svoje vještine. Osim toga, ako želiš pogledaj si i na stranici www.thenewboston.com tutorijale. Imaš beginner, intermediate i gaming programiranje u Javi. Ali i to su ti isto samo osnove, ali bez osnova ionako dalje ne možeš. A ako se namjeravaš onda baviti Android programiranjem, to ti je dovoljno znanja Jave kao jezika, jer Android uglavnom ima mnogo ugrađenih metoda, tako da ćeš u početku imati osjećaj samo kao da radiš slagalicu. Ali kasnije onda imaš od Apress-a knjigu "Beginning Android programming" il tak nešto. Što se web-a tiče, to ti ne mogu reći, budući da znam samo neke osnove HTML-a i CSS-a :)
Ovaj sagledao sam begginer series :))
Onda super. Prođi HFJ i to ti je to što se same Jave tiče za osnove Android programiranja. Kasnije ćeš to znanje jednostavno samo nadograđivat baš prakticirajući sam Android . I kao što rekoh, za Android programiranje ti preporučam knjigu "Beginning Android programming", jer ti je to samo jedna u kompletnom serijalu Android knjiga, a sve su od istog izdavača, tako da se međusobno nadovezuju, što je jako korisno. :)