Testiranja u vezi ruleta

poruka: 58
|
čitano: 13.319
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Testiranja u vezi ruleta
Space kaže...

@Floki

To što ti opisuješ je ekstrem. U random sustavu najveća je šansa da će se pojaviti 5 pisama i 5 glava ( 10 bacanja novčića) inače sustav nije random. Naravno može se dogoditi da padne 10 glava ili 10 pisama zaredom, ali šanse za to su zanemarive... osim naravno ako ne ulažeš pare :P

Hmm, šta je od ta dva, može ili ne može? Verovatnoća da pri bacanju novčića 10 puta za redom bude isti ishod je 2:1024 (2 jer je sve jedno, 10 pisama ili 10 glava), tj 1:512. Malo, ali sasvim moguće uz dovoljan broj pokušaja (proceni koliko se puta svakog dana zavrti rulet u kazinu).

16 godina
Floki kaže...
.. izračun vjerojatnosti jedne kombinacije na temelju prethdne ili niza prethodnih - a to je matematički nemoguće, ..

- Floki lijepo kaže, ali ameba to ne razumije nego vrijeđa..

- @ modovi, lock i eventualno kartoniranje autora za moguća vrijeđanja (zdravog razuma i kritičara)..

1domagoj1 kaže...

..

A kakva je to hipoteza vezana uz rulet (dakle teoriju vjerojatnosti i matematicku statistiku), a da se ne moze pokazati/dokazati matematickim alatima?

- to je u domeni Ickea.. zato ti nije jasan matematički model.

ukay1000 kaže...
Znaci ako imas dosta pocetnog kapitala, uz dosta vremena, s tom crno/crvena shemom mozes zaraditi?

-samo teoretski, jer vlasnici ruleta znaju za duplanje, izbacit će te, uz problem limita uloga (ne možeš duplati do besvjesti, dok je mali ulog=mali dobitak, opet te izbace prije nego dođeš do ozbiljnijeg novca, to bi trebalo odigrati s stotinama tisuća kn, ne s 10kn..)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
1domagoj1 kaže...

A kakva je to hipoteza vezana uz rulet (dakle teoriju vjerojatnosti i matematicku statistiku), a da se ne moze pokazati/dokazati matematickim alatima?

Zapravo može. Ako si dobar sa nekim boljim softwarskim alatom za statistiku ili matematiku mislim da bi trebalo moći.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 16:59 (flatino).
17 godina
Ivan(4) kaže...
Space kaže...

@Floki

To što ti opisuješ je ekstrem. U random sustavu najveća je šansa da će se pojaviti 5 pisama i 5 glava ( 10 bacanja novčića) inače sustav nije random. Naravno može se dogoditi da padne 10 glava ili 10 pisama zaredom, ali šanse za to su zanemarive... osim naravno ako ne ulažeš pare :P

Hmm, šta je od ta dva, može ili ne može? Verovatnoća da pri bacanju novčića 10 puta za redom bude isti ishod je 2:1024 (2 jer je sve jedno, 10 pisama ili 10 glava), tj 1:512. Malo, ali sasvim moguće uz dovoljan broj pokušaja (proceni koliko se puta svakog dana zavrti rulet u kazinu).

Jesam li možda napisao da ne može ? 1 u 512 je jako mala šansa, praktički zanemariva, ali moguća. Ako ponavljaš pokus od 10 bacanja 1000 puta. Može ti se dogoditi da ni jednom ne bude 10 samo jednih ili drugih, može ti se dogoditi da 10 puta bude isključivo samo jednih ili drugih. Ali sustav će težiti prema 5 pisama, 5 glava inače nije 50:50 vjerojatnost događaja.

ihush kaže...
Floki kaže...
.. izračun vjerojatnosti jedne kombinacije na temelju prethdne ili niza prethodnih - a to je matematički nemoguće, ..

- Floki lijepo kaže, ali ameba to ne razumije nego vrijeđa..

Čemu vrijeđanje ^^

Jednostavno je stvar u razlici u mišljenju.

Jedni zastupaju da nemožeš nikad pridodati vrijednost različitu od 50% da se događaj ostvari, ni s promatranjem prijašnjih, drugi kažu da možeš.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 17:19 (Space).
17 godina
neaktivan
Space kaže...
Čemu vrijeđanje ^^

Jednostavno je stvar u razlici u mišljenju.

Jedni zastupaju da nemožeš nikad pridodati vrijednost različitu od 50% da se događaj ostvari, ni s promatranjem prijašnjih, drugi kažu da možeš.

Ovisi sto je dogadaj.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
Testiranja u vezi ruleta

Pa pročitaj što je domagoj napisao, dao je aparat za izračun vjerojatnosti pojavljivanja pisma u 5 bacanja.

To međutim ne znači da je vjerojatnost pojavljivanja pisma u 6. bacanju različita od konstante od 50%, jer i sam izačun pojavljivanja pisma u n bacanja polazi od te konstante.

Tu nema razlike mišljenja, nije to književnost, nego matematika.

Ovdje se polazi od premise da izračun pojavljivanja događaja u n pokušaja može predvidjeti  vjerojatnost pojave pojedinog događaja, što ne može i pogrešna je premisa. 

Prvih 5 bacanja ide po istoj konstanti od 50% i zato i daje niz kakav daje, i 6. nije ništa različit, i ide po istoj konstanti kao prvih 5 , i nepredvidiv je iz niza prethodnih.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 17:45 (Floki).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Floki kaže...

Pa pročitaj što je domagoj napisao, dao je aparat za izračun vjerojatnosti pojavljivanja pisma u 5 bacanja.

To međutim ne znači da je vjerojatnost pojavljivanja pisma u 6. bacanju različita od konstante od 50%, jer i sam izačun pojavljivanja pisma u n bacanja polazi od te konstante.

Ovdje se polazi od premise da izračun pojavljivanja događaja u n pokušaja može predvidjeti  vjerojatnost pojave pojedinog događaja, što ne može i pogrešna je premisa. 

Prvih 5 bacanja ide po istoj konstanti od 50% i zato i daje niz kakav daje, i 6. nije ništa različito , i nepredvidivo je iz niza prethodnih.

Pa ako bacamo novcic recimo 5 puta i zelimo znati vjerojatnost da se pismo pojavi tocno u 5. bacanju, pa to je 1/32 {#}. Vidis da sam ti predvidio vjerojatnost :P

17 godina
1domagoj1 kaže...
Floki kaže...

Prvih 5 bacanja ide po istoj konstanti od 50% i zato i daje niz kakav daje, i 6. nije ništa različito , i nepredvidivo je iz niza prethodnih.

Pa ako bacamo novcic recimo 5 puta i zelimo znati vjerojatnost da se pismo pojavi tocno u 5. bacanju, pa to je 1/32 {#}. Vidis da sam ti predvidio vjerojatnost :P

Da, 4 glave i pismo u petom, što je posljedica niza stvorenog po konstanti vjerojatnosti događaja 50%.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 17:59 (Floki).
14 godina
neaktivan
Testiranja u vezi ruleta

Još prije davno za frenda sam radio simulaciju za sistem za koji je on mislio da sigurno dobiva (a gore u postovima je također spomenut): Ulaganje počinje tek nakon što se n puta pojavi ista boja. Npr. ako su zaredom bile 3 crvene onda se tek tada kladi na crnu, a ako igrač izgubi (opet crvena) tada se igrač opet kladi na crnu ali s duplim ulaganjem (da pokrije gubitak od prethodne runde).

LINK

Sve u svemu, čak niti u simulaciji to ne garantira uspjeh, a simulacija uopće nije uzimala 0 (zelenu) u obzir, a samo njeno postojanje umanjuje vjerojatnost i za crnu i za crvenu na manje od 50%.

Primjer simulacije Primjer simulacije
U ovoj slici se vidi primjer simulacije kada bi se kladili tek nakon što se pojave 3 iste boje s početnim kreditom od 1000kn, a na svako ulaganje bi stavili tek 1 kn.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 18:18 (TracerCPP).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Testiranja u vezi ruleta

Kolega je izračunao da 1 u 512 slučajeva će se dogoditi da bacanjem novčića 10 puta padne samo pismo 10 puta ili samo glava 10 puta. To znači da u 511 slučajeva će pasti barem 1 glava, ili barem 1 pismo. Ako si tebi dogodilio da je palo 5 pisama zaredom i ja kažem da će u idućih 5 pasti barem jedna glava, biti ću matematički u pravu 511 od 512 slučajeva. Dakle "predvidio" sam da će u jednom od idućih 5 bacanja 99.8% pasti glava.

0 0 hvala 0
17 godina
Testiranja u vezi ruleta

Ne, Space, bićeš u pravu 31 od 32 puta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Testiranja u vezi ruleta

Close enough. Btw, kako si došo do te računice ?

Naravno to vrijedi samo za novčić. U ruletu je naravno puno kompliciranija priča. Bilo bi fora da je OP malo objasnio kao zarađuje na ruletu :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Testiranja u vezi ruleta

Ma novcic je najjaci.

0 0 hvala 0
13 godina
TracerCPP kaže...

Još prije davno za frenda sam radio simulaciju za sistem za koji je on mislio da sigurno dobiva (a gore u postovima je također spomenut): Ulaganje počinje tek nakon što se n puta pojavi ista boja. Npr. ako su zaredom bile 3 crvene onda se tek tada kladi na crnu, a ako igrač izgubi (opet crvena) tada se igrač opet kladi na crnu ali s duplim ulaganjem (da pokrije gubitak od prethodne runde).

LINK

Sve u svemu, čak niti u simulaciji to ne garantira uspjeh, a simulacija uopće nije uzimala 0 (zelenu) u obzir, a samo njeno postojanje umanjuje vjerojatnost i za crnu i za crvenu na manje od 50%.

U ovoj slici se vidi primjer simulacije kada bi se kladili tek nakon što se pojave 3 iste boje s početnim kreditom od 1000kn, a na svako ulaganje bi stavili tek 1 kn.

Ma taj sistem je čista glupost i bedastoća. To s duplanjem ti ne bi radilo ni nakon 15 iste boje.. Uopće nije potrebno biti tako agresivan s progresijom... Ali može raditi nešto malo drugačije. Jel imaš vremena napraviti nešto s mojom idejom možda?

17 godina
Space kaže...

Close enough. Btw, kako si došo do te računice ?

Naravno to vrijedi samo za novčić. U ruletu je naravno puno kompliciranija priča. Bilo bi fora da je OP malo objasnio kao zarađuje na ruletu :)

Neka je 5 puta za redom palo pismo. Ti se kladiš da će u narednih pet bacanja barem jednom pasti glava. Jedini slučaj u kome gubiš je onaj kada ponovo pet puta za redom padne pismo, za šta je verovatnoća (1/2)* (1/2)* (1/2) * (1/2) * (1/2) =1/32. Dakle, u proseku, gubiš jednom od 32 puta, a preostalih 31 put dobijaš.

14 godina
neaktivan

Nije uopće glup sistem. Štoviše, ima smisla i logike ali ga uništi serija od 7-8 istih boja koja se u konačnici dogodi barem jedanput u dovoljno mnogo rundi.

A sad nemam vremena za druge ideje. Upravo sam još jedan program dovršio i idem na odmaranje.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
13 godina

Ma može ti se eventualno dogoditi serija od otprilike 28 istih bacanja pa ti s tim ne bi daleko osim da krećeš od jako rijetkih situacija... To nema smisla.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 19:42 (flatino).
16 godina
neaktivan
flatino kaže...

Excell nije dovoljno dobar za ovo što meni treba.

....

Svasta s vama... diskutirate s njime jos uvijek nakon sto je provalio ovo?

Nakon ove recenice, prestao sam citati zaozbiljno...

They say freak, when you're singled out...
17 godina
neaktivan
Ivan(4) kaže...

Neka je 5 puta za redom palo pismo. Ti se kladiš da će u narednih pet bacanja barem jednom pasti glava. Jedini slučaj u kome gubiš je onaj kada ponovo pet puta za redom padne pismo, za šta je verovatnoća (1/2)* (1/2)* (1/2) * (1/2) * (1/2) =1/32. Dakle, u proseku, gubiš jednom od 32 puta, a preostalih 31 put dobijaš.

Intuitivnije je to zamisliti ovako. Imas pet bacanja. Moguci broj ishoda u tim bacanjima je 25 = 32. Trazis povoljna bacanja. Ako zelis dobiti PPPPP, to je jedno jedino povoljno bacanje od ta 32 bacanja. U klasicnom vjerojatnosnom prostoru vjerojatnost dogadaja se racuna kao broj povoljnih ishoda podijeljeno s brojem svih mogucih ishoda. S obzirom da je PPPPP jedini takav ishod od njih 32 slijedi da je P(A) = 1/32. ;)

13 godina
Deus ex machina kaže...
flatino kaže...

Excell nije dovoljno dobar za ovo što meni treba.

....

Svasta s vama... diskutirate s njime jos uvijek nakon sto je provalio ovo?

Nakon ove recenice, prestao sam citati zaozbiljno...

Deus ex excell

Prepotentnost ti je na zavidnoj razini.

Možda još i kad bi znao da excell ne može podržati dovoljno redaka koliko meni treba,možda bi ga ti nekako uspio isprogramirati da može? {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 20:15 (flatino).
16 godina
neaktivan

Moguce da sam u krivu, no cini mi se da moderni OS-ovi omogucavaju da imas onoliko redaka koliko imas prostora na HDD-u...

16 godina
Testiranja u vezi ruleta

Inace vezano na ovu temu: http://en.wikipedia.org/wiki/Optional_stopping_theorem

Objasnjava to s cekanjem n crnih i slicno. Tko ne voli sigma algebre ima i rijecima objasnjenje.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 20:25 (vrucajanjetina).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

Moguce da sam u krivu, no cini mi se da moderni OS-ovi omogucavaju da imas onoliko redaka koliko imas prostora na HDD-u...

Ne ovisi o OS-u.

http://office.microsoft.com/en-us/excel-help/excel-specifications-and-limits-HP005199291.aspx

16 godina
neaktivan

{#}

Ne ostaje mi drugo nego povuci arogantnost, ispricati se (oprostite) i preporuciti Libre Office.

16 godina

Monte Carlo...

You can patch technical vulnerabilities as they evolve, but there is no patch for stupidity, or rather gullibility. - Kevin Mitnick
13 godina
Bukva kaže...

Monte Carlo...

Bravo. To bi bilo to. Možda sam odmah trebao tako reći. hm..

15 godina
neaktivan
flatino kaže...

Inače igram rulet profesionalno (ako to uopće možeš pojmiti) i nisam izgubio u 2 god ni jednu jedinu partiju a igram svaki dan... Ne očekujem ništa drugo nego da se samo grohotom nasmiješ, kao i ostali...

xFire: rebelsy | steam: rebelsycro | origin: rebelszuka
16 godina
neaktivan
Testiranja u vezi ruleta

Na stranu tvoja ideja o izračunavanju ishoda, evo ti faking RPG igra u excelu, koji je preslab :D

http://carywalkin.wordpress.com/2013/03/17/arena-xlsm-released/

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice