Što se više isplati?

poruka: 4
|
čitano: 1.955
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Što se više isplati?

Zanima me dali se u današnje vrijeme više isplati web programiranje ili sistemsko (aplikacije/igre) i što se općenito smatra težim programiranjem? Nikako da odlucim cime da se bavim makar u zadnje vrijeme podjednako nekako radim oboje ali bi se htio usavršiti samo u jednome pa ne znam sto odabrati.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Što se više isplati?
pro_gramer00 kaže...

Zanima me dali se u današnje vrijeme više isplati web programiranje ili sistemsko (aplikacije/igre) i što se općenito smatra težim programiranjem? Nikako da odlucim cime da se bavim makar u zadnje vrijeme podjednako nekako radim oboje ali bi se htio usavršiti samo u jednome pa ne znam sto odabrati.

Ako radiš obadvoje, ocijeni što ti u danom trenutku donosi veći mjesečni income. Ostalo je lako, rad, rad i rad.

14 godina
neaktivan
alankish kaže...
pro_gramer00 kaže...

Ako radiš obadvoje, ocijeni što ti u danom trenutku donosi veći mjesečni income. Ostalo je lako, rad, rad i rad.

Ne radim jos uvijek nista za novac, nego me zanima opcenito sto se vise isplati i sto se danas vise trazi?

12 godina
pro_gramer00 kaže...
alankish kaže...
pro_gramer00 kaže...

Ne radim jos uvijek nista za novac, nego me zanima opcenito sto se vise isplati i sto se danas vise trazi?

Ovisi gdje. U hrvatskoj se još uvijek većinom traže web programeri. Na internetu se masovno traže iOS i Android developeri i po projektu možeš zaraditi po nekoliko tisuća dolara ako se radi o fiksnoj plaći ili još više ukoliko se radi o poslu gdje plaćaju po satu. Naravno u slučaju web programiranja radiš sve većinom putem koda, tu i tamo eventualno nešto u fotošopu (mada za to većinom firme imaju dizajnere pa ako si programer radiš samo kod), dok u slučaju iOS-a i Android-a ljudi/firme većinom traže nekoga tko zna napraviti cijelu igru, dakle muzika, zvukovi, teksture, modeli, kod.

U zadnje vrijeme viđam i sve više oglasa u Hrvatskoj za takve programere.

Kao netko tko se bavi i sa jednim i sa drugim ti mogu reći da je puno teže napraviti igru nego web site, pogotovo ako se radi o 3D igri.

Vozdra!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice