Slušate li glazbu dok pišete kod?

poruka: 8
|
čitano: 1.267
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Slušate li glazbu dok kodirate?

Je li vam to konstruktivno? Opušta li vas? Imate li inače naviku slušati glazbu stalno?

Osobno, prije sam imao običaj slušati glazbu što god radio, učio neku teoriju ili radio zadatke...Iako većini s kojima sam razgovorao o tome glazba smeta kod mentalnog rada, kod mene je uvijek pozitivan efekt bio...

Da ne pričam za surfanje netom i čitanje vijesti (glazba u 100% slučajeva), ili gaming (glazba uključena u 70% slučajeva [pes, dota/lol, multiplayer fps-ovi...]), izuzeci sve sa kvalitetnom pričom (većinom rpg-ovi)...

No kad pišem neki kod i zapnem na nečemu, glazba kakva god bila, opuštajuća s nekim kvalitetnim lyricsom il' obični happy tune, brutalno me dekoncetrira..

Jedini zvukovi koje donekle podnosim dok kodiram su npr. zvuk oceana ili sama violina i sl. (Relax and Sleep, inače app na mobu)..

GoogleSearch Is Your Friend
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.7.2013 19:52 (lazy_punk).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako radim nesto sto zahtjeva intezivno pamcenje (tipa, ucenje toerije) muzika mi nikako ne pomaze. Dok ako radim zadatke (tipa, matematika, oet..) ili programiram, onda mi muzika uopste ne smeta, dapace, cak mi daje neki ritam {#}

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Slušate li glazbu dok pišete kod?

Ni slučajno. Ometa me, i onda na kraju završim razmišljajući o glazbi a ne o onome što radim (to se odnosi na glazbu koju volim, a glazbu koju ne volim ionako nema smisla puštati). Isto se odnosi i na razgovor i bilo koju drugu distrakciju.

What Andy giveth, Bill taketh away.
14 godina

Ovisi kakvog sam raspoloženja. Nekad slušam, a nekad ne, ali uglavnom je to klasika ili nešto slično da je mirno i opuštajuće. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kod mene je samo jedno pravilo: ne slušam novu glazbu dok radim. Isključivo slušam nešto što mi je dosta poznato i preslušano dosta puta. Poznata glazba me ne ometa. Znao sam slušati od death metala, trancea do jazza i kodirati bez problema. Ipak kod samog razmišljanja i smišljanja rješenja preferiram tišinu - nešto čega nikad nema na poslu.

2 0 hvala 0
14 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Slušate li glazbu dok pišete kod?
Arxi kaže...

Ako radim nesto sto zahtjeva intezivno pamcenje (tipa, ucenje toerije) muzika mi nikako ne pomaze. Dok ako radim zadatke (tipa, matematika, oet..) ili programiram, onda mi muzika uopste ne smeta, dapace, cak mi daje neki ritam {#}

U mene je ista situacija. Ako učim teoriju onda me muzika dekoncentrira ali ako radim nekakve zadatke iz matematike,fizike ili programiram onda obavezno slušam muziku.

16 godina

dok radim glazba pegla stalno...kad moram nest ucit onda ne...

Bolje je znati malo i temeljito nego mnogo i površno.- I. Kant
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice