Simulacija telefonske centrale

poruka: 14
|
čitano: 6.420
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Radim na nekom Java programu koji izmedju ostalog komunicira sa telefon.centralama, putem mreze ili serijskog sucelja. Parsiraju se podaci koji se dobivaju sa centrale da se dobiju informacije o vrsti poziva, trajanju poziva, itd. sto se na kraju naplacuje korisniku hotelske sobe npr.

Mene zanima da li se netko susreo sa nekim simulacijskim programom koji simulira telefonsku centralu, tako da se moj program moze ispitati bez potrebe za pravom centralom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.12.2012 12:36 (vasso123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ovdje možeš skinuti pravu IP tel centralu besplatno:

http://www.elastix.org/index.php/en/downloads.html

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ovako, nisam siguran da li ste me skuzili, a i sam nisam previse upucen u to. Dakle meni treba neki program koji samo simulira rad telefonske centrale. Program u Javi koji proucavam sluzi za povezivanje sa telefonskim centralama, recimo preko mreze, i slusa sta telefonska centrala radi, tj. uzima podatke pri pozivu nekog od korisnika te centrale, da bi se poslije mogla zabiljezit i naplatit ta usluga poziva korisniku. Znaci meni je potrebna ta komunikacija izmedju centrale i programa. Sve ostale funkcionalnosti centrale me ne zanimaju.

Da li bi se to moglo izvest sa nekakvim drugim programom? Nekim koji uopce nema veze sa centralom, nego samo recimo da salje nekakve podatke preko mreze nekome. Ti podaci bi bili nekakav obican tekst

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Simulacija telefonske centrale
vasso123 kaže...

Ovako, nisam siguran da li ste me skuzili, a i sam nisam previse upucen u to. Dakle meni treba neki program koji samo simulira rad telefonske centrale. Program u Javi koji proucavam sluzi za povezivanje sa telefonskim centralama, recimo preko mreze, i slusa sta telefonska centrala radi, tj. uzima podatke pri pozivu nekog od korisnika te centrale, da bi se poslije mogla zabiljezit i naplatit ta usluga poziva korisniku. Znaci meni je potrebna ta komunikacija izmedju centrale i programa. Sve ostale funkcionalnosti centrale me ne zanimaju.

Da li bi se to moglo izvest sa nekakvim drugim programom? Nekim koji uopce nema veze sa centralom, nego samo recimo da salje nekakve podatke preko mreze nekome. Ti podaci bi bili nekakav obican tekst

To je bitno kompleksnije nego "tekst preko mreže".

Imaš li nekakav konkretan projektni zadatak ili...?

12 godina
neaktivan

Ovako, radim u jednoj firmi koja se bavi programiranjem, i dali su mi taj program da ga proucavam, a poslije da i nesto prepravljam po njemu. Pocetnik sam teski, Javu ucim tek mjesec i nesto dana, cak nisam ni isao na fax racunalstva nego elektrotehnike, tako da sam ovdje prilicno noob. Taj program ima raznih servisa, od telefonskih centrala, paytv-a, i svaceg neceg za hotele. Mene trenutno zanimaju ti servisi za telefonske centrale. Program je dakle vec napravljen i vrti se na serveru. Ja bi ga htio testirati i vidjeti kako radi, ali je malo nezgodno na pravoj centrali jer nije bas dostupna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vasso123 kaže...

Ovako, radim u jednoj firmi koja se bavi programiranjem, i dali su mi taj program da ga proucavam, a poslije da i nesto prepravljam po njemu. Pocetnik sam teski, Javu ucim tek mjesec i nesto dana, cak nisam ni isao na fax racunalstva nego elektrotehnike, tako da sam ovdje prilicno noob. Taj program ima raznih servisa, od telefonskih centrala, paytv-a, i svaceg neceg za hotele. Mene trenutno zanimaju ti servisi za telefonske centrale. Program je dakle vec napravljen i vrti se na serveru. Ja bi ga htio testirati i vidjeti kako radi, ali je malo nezgodno na pravoj centrali jer nije bas dostupna.

Prvi ti je problem u tome što nema unificiranosti među samim centralama. Drugi je što većina proizvođača ima specifične alate i nestandardne komunikacijske elemente.

Tu bi trebala detaljna analiza - ne možeš se spojiti identično na staru aksicu, Cisco IP telefoniju, Avayu i neki Samsungov low-cost paytv na isti način.

Ako ga trebaš testirati, moraš imati identičan ulazni stream, prvo definiraj s kojom platformom kao radiš, a onda je prouči i vidi kako šalje informacije.

12 godina
neaktivan

Kuzim, kod svake centrale postoje neke specificnosti. Vjerojatno bubam gluposti, ali evo ako recimo znam da se spajam sa nekom centralom putem mreze, da li postoji neki program s kojim bi mogao poslati nesto mom programu? Naravno, kad sredim sve pojedinosti oko spajanja.
Uglavnom, odakle da krenem? Evo sve sto znam za recimo Erricson Md centralu je ovo:

/* primjer sloga:

03101118 0004     M    0 8992       0958189082 17512                   00 002001006]

*/ 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vasso123 kaže...

Kuzim, kod svake centrale postoje neke specificnosti. Vjerojatno bubam gluposti, ali evo ako recimo znam da se spajam sa nekom centralom putem mreze, da li postoji neki program s kojim bi mogao poslati nesto mom programu? Naravno, kad sredim sve pojedinosti oko spajanja.
Uglavnom, odakle da krenem? Evo sve sto znam za recimo Erricson Md centralu je ovo:

/* primjer sloga:

03101118 0004     M    0 8992       0958189082 17512                   00 002001006]

*/ 

Prvo je pitanje gdje si to našao - ne čini mi se da ovo ide IP-om. {#}

Koliko se sjećam to su bili stari serijski protokoli u igri, ne znam da li je emdejka uopće imala takvo što preko IP-a.

16 godina
neaktivan

Vaso, ponajprije, nitko nije napisao univerzali TAPI (Telephone API), to što su tebi dali taj zadatak je samo bezobrazluk tvoga poslodavaca. Postoji desetine centrala i svaka ima svoj TAPI driver.

Tako Astrix ima Activu, Xtelsio, Panasonic ima Panasonic TAPI Service Provider, itd.

Tako ja imam taj driver za Elastix, i u svome CRMu, samo podesim TAPI, tako kad mi dolazi poziv na lokal, iskoči mi prozor i mogu vidjeti tko me zove, ili ostaviti bilješku. Isto tako je za zvanje.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kako znati kako se komunicira sa nekom centralom? Evo npr. u firmi imamo Ericsson Business Phone 50. Neznam na koji nacin se spaja, dali je serijski ili mrezno. Recimo kako cu ja znat kad mi ona salje neke podatke, sta ti podatci tocno znace, trebao bi imati neku dokumentaciju gdje to pise? Trazio sam po internetu za taj BP 50 ali nisam nista nasao

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
vasso123 kaže...

Kako znati kako se komunicira sa nekom centralom? Evo npr. u firmi imamo Ericsson Business Phone 50. Neznam na koji nacin se spaja, dali je serijski ili mrezno. Recimo kako cu ja znat kad mi ona salje neke podatke, sta ti podatci tocno znace, trebao bi imati neku dokumentaciju gdje to pise? Trazio sam po internetu za taj BP 50 ali nisam nista nasao

Za početak, od onih koji vam održavaju centralu zatraži (i upitno je da li će ti htjeti dati) dokumentaciju za to.

16 godina
neaktivan
Pa ako nema na Internetu,valjda je neka starija centrala... Ona serijski. Mozes li otici do centrale,viditi ju? Kakve imate telefone,analogne,digitalne,IP? Ako je analog,onda je valjda rijec o starijoj centrali, i serial je najvjerojatnije. Ja imam jos jednu u produkciji Panasonicovu centralu,serial port i softver s kojim se spajam...
12 godina
neaktivan

Pozdrav, evo mene s novim problemima. Instalirali smo virtualni server na mrezu u firmi i gore se vrti asterisk+freepbx na CentOS-u. Mene zanima sta sad ja mogu raditi s time, u smislu neke simulacije rada telefonske centrale? Recimo instaliram 2 softphone-a za telefonske pozive i napravim poziv i sad bi se to trebalo registrirati u Java programu. Mi mozete dat neke okvirne upute kako bi to trebalo funkcionirat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
vasso123 kaže...

Pozdrav, evo mene s novim problemima. Instalirali smo virtualni server na mrezu u firmi i gore se vrti asterisk+freepbx na CentOS-u. Mene zanima sta sad ja mogu raditi s time, u smislu neke simulacije rada telefonske centrale? Recimo instaliram 2 softphone-a za telefonske pozive i napravim poziv i sad bi se to trebalo registrirati u Java programu. Mi mozete dat neke okvirne upute kako bi to trebalo funkcionirat?

Kreni odavde:

http://www.xtelsio.com/en/products/ast_tsp/tapi_for_asterisk.htm

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice