Savjeti za prvi programski jezik

poruka: 4
|
čitano: 1.941
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

nedavno sam odlucio da cu studirati informatiku, pogledo sam programe na faxovima i vidim da se odmah prve godine uci programiranje sto mi odgovara :)  ali mi ne odgovara to sto nisam imao informatiku od osnovne skole pa samim time nemam blage veze o programiranju... zanima me programiranje i grafika, dizajn, web i slicno. Pa bih zbog toga ovih dana kada procitam lektire za maturu poceo uciti neki programski jezik {#} posudio sam neku knjigu u knjiznici o c++ / C++ Analiza i primjena od Željka Kovačevića / 

0 0 hvala 0
17 godina

Zavisi koji faks gledaš, no većinom svi računalski/informatički kreću s C-om, pa se iduće godine nadovezuju na C++, onda slijedi C# i Java što je u biti modifikacija na C++

C nije jezik za početnike, tako bar piše svuda, i svi tak govore. Ali ja sam prvo počeo učit C i nije mi bio uopće problem, a nikakvog predznanja programerskog nisam imao. Bitno ti je samo da nađeš dobru literaturu koja zna objasnit, a ne da se bavi programiranjem nekakvih složenih matematičkih finkcija (što mnoge literature rade).

Bitno je da naučiš jezik i koncept, poslije toga si na konju s bilo kojim programskim jezikom.

Što se tiče weba, imaš na w3 schools jako puno toga s čim možeš startati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Savjeti za prvi programski jezik

http://www.codecademy.com/tracks/python

Odličan site za početnika. Kao što vidiš preporučam Python. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice