Dali bi bilo moguče našim app fenomenima napravit odnosno razvit aplikaciju preko koje bi se moglo putem mobitela javit lokaciju nekog sudara ili bilo čega na cesti, s time da svi koji imaju aplikaciju dobe informaciju u realno vrijeme?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dali bi bilo moguče našim app fenomenima napravit odnosno razvit aplikaciju preko koje bi se moglo putem mobitela javit lokaciju nekog sudara ili bilo čega na cesti, s time da svi koji imaju aplikaciju dobe informaciju u realno vrijeme?
Naravno, nije problem, samo moraš imati vrhunski odaziv na samu aplikaciju.
dakle da ti ljudi javljaju gdje je sudar, ne samo da gledaju.....
Trenutno je u razvoju cijeli takav sustav. Nije to baš tako ni jednostavno ni jeftino.
Peugeot je razvio takav sustav, ugrađuje ga u svoja vozila. Zove se Peugeot Connect SOS i dobili su 2010. nagradu od organizacije Euro NCAP.
Ti govoriš o tome da automobil šalje u slučaju sudara, a ne o bazi informacija.
To ti je i odgovor - kad svi automobili budu imali ugrađen takav sustav, onda će i općenito biti moguće napraviti (pouzdan) sustav dojave krajnjim korisnicima u realnom vremenu.
To ti je i odgovor - kad svi automobili budu imali ugrađen takav sustav, onda će i općenito biti moguće napraviti (pouzdan) sustav dojave krajnjim korisnicima u realnom vremenu.
Toga neće biti još pedeset godina.
Postoje i drugi izvori informacija koji se već odavno koriste u svijetu i najmanje su bazirani na informacijama sa samih vozila.

Mislio sam da ipak ozbiljno pitaš. Za ovo imaš Antenu i slične radio postaje...
A i blendanje je još "u modi"...
Za to o čemu ti pričaš znam, i znam za crnu kutiju koju misle instalirat u autima koja bi u slučaju sudara, ne samo javljala poziciju i vrjeme događaja već i kurs te brzinu auta prije nesreće... Mislim da Ford u USA ima već neke od tih opcija.
Skoro sve to ima WAZE... isprobajte, trosi malo prometa ali se isplati.
To je Waze, steta sto vise ljudi ne koristi tu navigaciju jer je besplatna i vrlo korisna bas oko tih dojava!