Razvoj aplikacije za dojavu ("sudara") na cesti

poruka: 16
|
čitano: 2.020
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
NAPRAVIT APLIKACIJU ZA DOJAVU ("sudara") NA CESTI

Dali bi bilo moguče našim app fenomenima napravit odnosno razvit aplikaciju preko koje bi se moglo putem mobitela javit lokaciju nekog sudara ili bilo čega na cesti, s time da svi koji imaju aplikaciju dobe informaciju u realno vrijeme?

LM
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: NAPRAVIT APLIKACIJU ZA DOJAVU ("sudara") NA CE
maslinastimufo kaže...

Dali bi bilo moguče našim app fenomenima napravit odnosno razvit aplikaciju preko koje bi se moglo putem mobitela javit lokaciju nekog sudara ili bilo čega na cesti, s time da svi koji imaju aplikaciju dobe informaciju u realno vrijeme?

Naravno, nije problem, samo moraš imati vrhunski odaziv na samu aplikaciju.

dakle da ti ljudi javljaju gdje je sudar, ne samo da gledaju.....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
13 godina
protjeran
NAPRAVIT APLIKACIJU ZA DOJAVU ("sudara") NA CESTI
Postoji nesto slicno implementirano u Waze navigaciju

0 0 hvala 0
17 godina
Re: NAPRAVIT APLIKACIJU ZA DOJAVU ("sudara") NA CE
maslinastimufo kaže...

Trenutno je u razvoju cijeli takav sustav. Nije to baš tako ni jednostavno ni jeftino.

17 godina
neaktivan

Peugeot je razvio takav sustav, ugrađuje ga u svoja vozila. Zove se Peugeot Connect SOS i dobili su 2010. nagradu od organizacije Euro NCAP.

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.2.2013 12:40 (macak).

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Razvoj aplikacije za dojavu ("sudara") na cest
macak kaže...

Peugeot je razvio takav sustav, ugrađuje ga u svoja vozila. Zove se Peugeot Connect SOS i dobili su 2010. nagradu od organizacije Euro NCAP.

Ti govoriš o tome da automobil šalje u slučaju sudara, a ne o bazi informacija.

17 godina
neaktivan

To ti je i odgovor - kad svi automobili budu imali ugrađen takav sustav, onda će i općenito biti moguće napraviti (pouzdan) sustav dojave krajnjim korisnicima u realnom vremenu.

17 godina
macak kaže...

To ti je i odgovor - kad svi automobili budu imali ugrađen takav sustav, onda će i općenito biti moguće napraviti (pouzdan) sustav dojave krajnjim korisnicima u realnom vremenu.

Toga neće biti još pedeset godina.

Postoje i drugi izvori informacija koji se već odavno koriste u svijetu i najmanje su bazirani na informacijama sa samih vozila.

15 godina
protjeran
Hahahah ne kužite bit... mislio sam ako je murija na cesti da možeš javit drugima... Međutim nisam siguran da nebi prošla takva aplikacija jeftino po strani policije i da umjesto murije javiš da je sudar ili neznam PREPREKA NA CESTI... odnosno prepoznatljiva vrsta internog signala... NPR srna na cesti... ;)
LM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Nešto solidarno da se razvije makar na crnjak... jer več kad oni nas hebu sa ne označenim vozilima i razglednicama na kojima si slikan iz grmlja, zašto nebi mi se borili da nam ne uzimaju lovu... Sad ce neki pametnjakovic upast i rec E PA VOZI SPORIJE... Sta nikome se nije nigdije zurilo i kad nema ni zive duse na cesti na relaciji di su same divljači, pa da nije stisno gas... hmm sumljam... Ali evo cak imam i savjet, kad bi se svatko registrirao nekim laznim imenom, bilo bi dobro da te mogu ljudi o ocjenjivat, odnosno da ako ima onih koji lazno dojavljuju, da njihove dojave mozes ignorirat a oni koji su solidarni, njih da mozes pratit...
LM
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bilo bi dobro isto napravit neki logaritam ili sta ja znam ali kad upadnes u aplikaciju, prvu stvar te pita tvoju prosjecnu brzinu i onda sama aplikacija da rokne di je murija, odnosno da locira preko gps-a di si trenutacno i di bi mogla bit murija... SRNA... u grmlju :)
LM
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
maslinastimufo kaže...
Hahahah ne kužite bit... mislio sam ako je murija na cesti da možeš javit drugima... Međutim nisam siguran da nebi prošla takva aplikacija jeftino po strani policije i da umjesto murije javiš da je sudar ili neznam PREPREKA NA CESTI... odnosno prepoznatljiva vrsta internog signala... NPR srna na cesti... ;)

Mislio sam da ipak ozbiljno pitaš. Za ovo imaš Antenu i slične radio postaje...

A i blendanje je još "u modi"...

15 godina
protjeran

Za to o čemu ti pričaš znam, i znam za crnu kutiju koju misle instalirat u autima koja bi u slučaju sudara, ne samo javljala poziciju i vrjeme događaja već i kurs te brzinu auta prije nesreće... Mislim da Ford u USA ima već neke od tih opcija.

LM
17 godina

Skoro sve to ima WAZE... isprobajte, trosi malo prometa ali se isplati.

***** Maxxy *****
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Na mojoj navigaciji sucelje za dojavu drugim korisnicima izgleda ovako
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 9:51 (difre).

1 0 hvala 0
17 godina

To je Waze, steta sto vise ljudi ne koristi tu navigaciju jer je besplatna i vrlo korisna bas oko tih dojava!

***** Maxxy *****
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice