Imam problem s ovim čudom jer ne želi kompajlirati ništa, javlja se neki prozor možete li mi objasniti kako da ovo namjestim.
Želio bi započeti sa C++-om.
Slika:
Imam problem s ovim čudom jer ne želi kompajlirati ništa, javlja se neki prozor možete li mi objasniti kako da ovo namjestim.
Želio bi započeti sa C++-om.
Slika:
ja sam također imao taj problem i nekako sam ga rješio, ali ne znam točno kako. mislim da sam baš morao insatlirati u C:\Dev-Cpp, a ne u C:\Program Files\Dev-Cpp. ali ne znam točno, to je davno bilo...
Deinstaliraj ga i ponovo instaliraj .Tamo gdje ti nije Dev instaliran moraš sam napraviti neki folder koji
ti je odredišna mapa za projekte da kompajler može to sve povezati.Jednostavno ne može napraviti projekt jer nema destinacije
gdje su ti folderi a bilo bi dobro da postaš sliku što radiš tj. koje korake radiš od početka stvaranja projekta pa do kompajlanja .
Nikako sad to ne razumjem, gdje treba napraviti taj folder, kako ga postaviti da se sve sprema u njega...
Možeš li mi priložiti koju sliku da vidim kako si ti to postavio?
Ovako :
Na C particiji su dakle (dio) foldera koje vidiš.
U folderu Dev je znači IDE koji koristiš a dolje ispod foldera Program Files imaš radni folder koji ti je destinacija za programe
koje pišeš.Tako ti mora biti sve organizirano na C particiji kad instaliraš Dev.
Ako ti ni tako ne šljaka onda ti fali nešto u samoj i pri samoj instalaciji(nije instalirano s instalacijom)...
Samo iz onoga što si opisao toliko mogu zaključiti.
Mene pri instalaciji ne pita gdje ću spremati projekte, a onaj prozor se otvara kad god uđem u program.
Mislim da bi to trebalo riješit u compiler options, ali ne znam kako svašta sam već pokušao.
Znaš li onda neki drugi dobar kompajler da se ne mučim s ovim sranj*m.
Visual C++ Express izdanje skini s neta i on je besplatan .Ako budeš imao problema javi.
Može li se u njemu raditi nevizualno, znači samo kod?
Evo sve mi radi hvala na preporuci programa, uspio sam i buildat svoj prvi program (jesam programer xD)...
Sad idem se bacit na proučavanje c++a