Početnici programiranja zaključana tema

poruka: 11
|
čitano: 2.751
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Početnici programiranja

Pozdrav

Nedavno je bila anketa na Bugovoj stranici u vezi programiranja, to me dodatno potaknulo da otvorim ovu temu. Želim početi programirati, tj. baciti se u programerske vode. Relativno sam mlad tako da imam vremena baviti se s tim. Preporuke kako početi? Radio sam u Small Basicu u školi i to je dosta lagano, učio sam druge u razredu kao profesor kako programirati :D al to je dječja igra (taj program). I taj program je več "sprogramirani program", mene zanima kako početi od početka. Da vam nešto priznam, želja mi je napraviti aplikaciju za iOs i Android platformu. Preporuke za knjige isto dobro dođu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Početnici programiranja
SheldonCooper kaže...
Radio sam u Small Basicu u školi i to je dosta lagano, učio sam druge u razredu kao profesor kako programirati :D al to je dječja igra (taj program). I taj program je več "sprogramirani program"

Programiranje samo po sebi nije teško, rješavanje problema jest. Small Basic ti je bio "lagan" zato što si ovladao sintaksom i nisi pokušao izvesti ništa komplicirano.

SheldonCooper kaže...

Da vam nešto priznam, želja mi je napraviti aplikaciju za iOs i Android platformu. Preporuke za knjige isto dobro dođu...

Android - Java

iOS - Objective C

I ne brzaj. Prvo ovladaj jezicima, a tek nakon toga se počni baviti specifičnostima vezanim uz Android ili iOS.

0xBADC0DE
14 godina
neaktivan
Početnici programiranja

Da, kako da počnem učiti jezike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ne bih ti preporucio da odmah pocnes s OOP(objektno orijentiranim programskim jezicima) tipa Jave, C++., mozda da pocnes s C-om, da pohvatas logiku programiranja. Sta kako radi, petlje, uslovni izrazi i tako te stvari. Ako znas engleski preporucio bi tutoriale od thenewboston na youtube., evo i link za tutorial C jezik : 

uglavnom sretno. 

15 godina
neaktivan
SheldonCooper kaže...

Probaj s ovime

http://www.amazon.com/Java-Beginners-Guide-Herbert-Schildt/dp/0071606327

Iako ćeš na netu naći tone materijala vezanih uz Javu, samo malo prokopaj...

Objective C ne bih komentirao, jer stvarno nemam ni iskustva ni volje, a broj jabučara programera na ovom forumu je gotovo nepostojeći (ili su nezainteresirani pričati o tome).

0xBADC0DE
12 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
SheldonCooper kaže...

Probaj s ovime

http://www.amazon.com/Java-Beginners-Guide-Herbert-Schildt/dp/0071606327

Iako ćeš na netu naći tone materijala vezanih uz Javu, samo malo prokopaj...

Objective C ne bih komentirao, jer stvarno nemam ni iskustva ni volje, a broj jabučara programera na ovom forumu je gotovo nepostojeći (ili su nezainteresirani pričati o tome).

Extra knjiga! :D

15 godina
neaktivan
codebreaker kaže...

Ne bih ti preporucio da odmah pocnes s OOP(objektno orijentiranim programskim jezicima) tipa Jave, C++.

Neće mu ništa biti od ranog izlaganja objektima. Nije to baš toliko komplicirana tematika. A neke stvari bi već trebao znati ako je već programirao u small basicu.

0xBADC0DE
12 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
codebreaker kaže...

Ne bih ti preporucio da odmah pocnes s OOP(objektno orijentiranim programskim jezicima) tipa Jave, C++.

Neće mu ništa biti od ranog izlaganja objektima. Nije to baš toliko komplicirana tematika. A neke stvari bi već trebao znati ako je već programirao u small basicu.

Ja tako ne bi pocinjao, nece njemu nista biti to stoji., mozda ne shvati kako sve funkcionira. I ne bih se bas slozio da nije toliko komplicirana tematika., jest onomu tko nema 'zicu'., al to opet ovisi od osobe do osobe.

15 godina
neaktivan
codebreaker kaže...

Ja tako ne bi pocinjao, nece njemu nista biti to stoji., mozda ne shvati kako sve funkcionira. I ne bih se bas slozio da nije toliko komplicirana tematika., jest onomu tko nema 'zicu'., al to opet ovisi od osobe do osobe.

Radi se o jednostavnoj stvari da odmah uči ono što će koristiti. Ja sam dugo bauljao proceduralno i sad sam zaglavio tako, nemam baš nikakvih motiva pisati OOP kod kada me i ovo što znam služi i više nego dobro, a i nekako mi je logičnije.

Jesam li to samo ja, ili je to posljedica toga što nisam od početka učio OOP teško je reći. Ajde da je riječ o desktop računalima, tu ne nedostaje proceduralno orijentiranih programskih jezika, ali ako misli imati ikakvog posla s javom bolje mu je da se objekata uhvati od samog početka.

Što je objekt u osnovi? Struktura u koju su nagurane i funkcije. Samo po sebi ništa specijalno niti komplicirano. Ali omogućava razne zanimljive pristupe pri razvoju aplikacija i općenito je objektno orijentirana paradigma prihvaćena kao "the right way".

0xBADC0DE
12 godina
neaktivan
rustweaver kaže...
codebreaker kaže...

Radi se o jednostavnoj stvari da odmah uči ono što će koristiti. Ja sam dugo bauljao proceduralno i sad sam zaglavio tako, nemam baš nikakvih motiva pisati OOP kod kada me i ovo što znam služi i više nego dobro, a i nekako mi je logičnije.

Jesam li to samo ja, ili je to posljedica toga što nisam od početka učio OOP teško je reći. Ajde da je riječ o desktop računalima, tu ne nedostaje proceduralno orijentiranih programskih jezika, ali ako misli imati ikakvog posla s javom bolje mu je da se objekata uhvati od samog početka.

Što je objekt u osnovi? Struktura u koju su nagurane i funkcije. Samo po sebi ništa specijalno niti komplicirano. Ali omogućava razne zanimljive pristupe pri razvoju aplikacija i općenito je objektno orijentirana paradigma prihvaćena kao "the right way".

Svako ima svoje misljenje! :D

A OOP nije samo objekt koji je struktura i ima fja u njemu, OOP je puno mocnije., pogotovo zbog polimorfizma, nasljedjivanja kao i enkapsulacije.

i da slazem se da je OOP right way. 

17 godina
neaktivan
Početnici programiranja
World Championships: 7, GP started: 308, GP wins: 91, Podium finishes: 155, Pole positions: 68, Fastest laps: 77, Points: 1,566

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice