Pozdrav.
Evo sada sam krenuo u 3.r. srednje škole i vrlo sam zainteresiran za programiranje. Ali pošto u školi učimo samo osnovne stvari (radimo u C#) ja bih htio naučiti više, a isto tako znam da to što sam do sada naučio nije ni 0.01% u svijetu programiranja pa bih ja tako želio krenuti ispočetka. I tako evo me ovdje, pa imam dosta pitanja.
1. Pošto ima mnogo programskih jezika htio bih znati šta s kojim jezikom mogu isprogramirati, npr. za šta je dobar C#, za šta C++, za šta Python itd.
2. Koja je razlika između Dev C++ i Visual C++ . Čitao sam da je razlika u nekim kompajlerima ili šta ti ja znamm ali pošto sam ja više-manje laik u tome bi li bio problem da mi netko objaski što je to kompajler i koji je od ta dva jezika bolji.
3. Ako želim krenuti ispočetka kojim redosljedom bih trebao učiti programske jezike i koje bih uopče trebao učiti (koji su najkorisniji). Ima li gdje na netu neka knjiga u u pdfu ili nešto slično za učiti ili se takve knjige baš trebaju kupiti.
4. Koja je svrha biblioteka? Ako ću htjeti isprogramirati nešto malo kompliciranije kako ću znati koja biblioteka mi treba i što sve ta biblioteka sadrži ili kako se uopče ta biblioteka zove?
5. Gledao sam tu na forumu aplikacije koje su drugi forumaši napravili pa me zanima dali se aplikacije rade u više programskih jezika? I ako da kako se kodovi iz više različitih jezika spajaju?
To bi bilo to za sad. Molim vas nemojte mi zamjeriti ako su pitanja glupa ili ako sam vas smorio