Radim na projektu i imam sljedeći problem:
Na stranici u HTML-u imam upload formu koja poziva skriptu "upload.php".
U toj skripti nalazi se PHP funkcija koja radi jedinstveno ime datoteci i sprema je na server. Ispod nje, u istoj PHP skripti, nalazi se Javascript funkcija koja koristi jedinstveno ime datoteke, čita podatke s pomoću jQuerya i prikazuje ih korisniku. Program se nakon toga nastavlja u drugoj Javascript datoteci na klijentskoj strani.
Problem je u tome što ne znam kako izbrisati datoteku sa servera nakon što se izvrši Javascript funkcija koja učita podatke u polje i prikaže ih korisniku.
Budući da ne znam PHP, malo sam guglao i piše da se to radi unlink funkcijom. Svi moji dosadašnji pokušaji (15-ak sati pokušaja) nisu urodili nikakvim plodom. Još uvijek nemam pojma odakle i kako pozvati unlink. Može mi netko objasniti kako i odakle pozvati unlink?
Drugo je pitanje mogu li ikako izbjeći prijenos podataka na server, spremanje datoteke i korištenje PHP-a? Ako korisnik učitava datoteku s vlastitog računala, zar ne bi trebalo biti nekako moguće odmah parsirati XML datoteku, spremiti podatke u Javascript polje na klijentskoj strani i dalje raditi s njima? Izgleda mi malo blesavo rješenje slati podatke na server s pomoću PHP-a i onda ih jQueryjem odmah vraćati nazad.