Najveći i najmanji ASCII kod

poruka: 7
|
čitano: 3.577
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
ASCII kod

Trebam naći najveći i najmanji ASCII kod. Nije mi ovo nikakav zadatak za zadaću već dio velikog zadatka gdje se međo ostalim trazi nalazenje najveceg i najmanjeg ASCII koda. Surfao sam po netu i tražio ali izgleda da sam loš surfer :) . Treba mi znači opcenito pojasniti kako naći najveći i najmanji ASCII kod. 

FORZA INTER!!!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: ASCII kod
napoleon12356 kaže...

Trebam naći najveći i najmanji ASCII kod. Nije mi ovo nikakav zadatak za zadaću već dio velikog zadatka gdje se međo ostalim trazi nalazenje najveceg i najmanjeg ASCII koda. Surfao sam po netu i tražio ali izgleda da sam loš surfer :) . Treba mi znači opcenito pojasniti kako naći najveći i najmanji ASCII kod. 

A gdje bi ti tražio najveći i najmanji ASCII kod?

15 godina
neaktivan

premalo napora ulazes u trazenje :p

evo link na wiki http://en.wikipedia.org/wiki/ASCII

ako ti se i to neda onda evo:

najmanji: 0 - NULL

najveci: 127 - Delete

imas i extended ASCII code koji ima jos jedan bit, znaci u kupno 256 kodova (0 - 255)

zivija

16 godina
neaktivan

ansi extended ASCII (win)

ext win version ext win version
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.5.2012 14:41 (nik_02).
15 godina
neaktivan
Najveći i najmanji ASCII kod

Iz neke datoteke pročitati sve spremljene znakove te ispisati znakove sa najvećim i najmanjim ASCII kodom. O tome se konkretno radi :)

FORZA INTER!!!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Najveći i najmanji ASCII kod
napoleon12356 kaže...

Iz neke datoteke pročitati sve spremljene znakove te ispisati znakove sa najvećim i najmanjim ASCII kodom. O tome se konkretno radi :)

Kako bi napisao program koji od korisnika traži da upiše niz brojeva i da onda ispiše najmanji i najveći? Princip je isti.

15 godina
neaktivan
Re: Najveći i najmanji ASCII kod
mbaksa kaže...
napoleon12356 kaže...

Kako bi napisao program koji od korisnika traži da upiše niz brojeva i da onda ispiše najmanji i najveći? Princip je isti.

da se nadovežem:

znači samo čitas charactere u datoteci (do kraja)

i uspoređuješ...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice