Matlab - učitavanje dva broja i njihova razlika

poruka: 5
|
čitano: 3.146
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Pomoc s programcicem u matlabu
ukratko...
sastavite program koji:
1. ucitava cijeli broj M (npr ne manji od 5 i ne veci od 10) i broj N zadan s 4 znacajne znamenke.
2. ucitava brojeve koji se nalaze na M kartica, pri cemu se na svakoj kartici nalaze 2 broja (A i B). Brojevi A i B su zadani s 4 znacajne znamenke.
3. Izracunajte razliku prvog i drugog broja na kartici i ako je apsolutna vrijednost razlike veca od N ispisite broj toga para brojeva (M), same brojeve (A i B), te stvarnu vrijednost razlike.

ja sam prva godina na faksu, imali smo 2 sata programiranja dosad gdje su nam pokazali vrlo jednostavne programe, i pojma nemam kako da uopce pocnem, nemam nikakvu ideju o karticama, o znacajnim znamenkama i o razlici izmedu brojeva na kartici - ne znam.
postajem lagano beznadna jer taj zadatak trebam predati do kraja tjedna a literatura koju smo dobili bas ne pomaze.

da li mi itko moze pomoci?
hvala

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pomoc s programcicem u matlabu
Vanybo kaže...
ukratko...
sastavite program koji:
1. ucitava cijeli broj M (npr ne manji od 5 i ne veci od 10) i broj N zadan s 4 znacajne znamenke.
M - broj parova brojeva A i B (tj. tih kartica)   N - vidi link dolje
2. ucitava brojeve koji se nalaze na M kartica, pri cemu se na svakoj kartici nalaze 2 broja (A i B). Brojevi A i B su zadani s 4 znacajne znamenke.
A i B - vidi link dolje
3. Izracunajte razliku prvog i drugog broja na kartici i ako je apsolutna vrijednost razlike veca od N ispisite broj toga para brojeva (M), same brojeve (A i B), te stvarnu vrijednost razlike.
Znači, učitaš ukupan broj parova (M) brojeva A i B, izračunaš apsolutnu vrijednost razlike svakog od para i ako je ista veća od broja N, ispišeš gore navedene vrijednosti..

evo link o značajnim znamenkama.. 

http://glossary.periodni.com/glosar.php?hr=zna%C4%8Dajne+znamenke

Odabrao Đelo Hadžiselimović, preveo Saša Kolka. tekst čitao Miljenko Kokot..
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.11.2011 22:40 (ferovca1).
13 godina
neaktivan
Re: Pomoc s programcicem u matlabu
hvala, znam sto su znacajne znamenke ali ne znam kako da u programu zadam broj/eve tako da imaju samo znacajne znamenke?
13 godina
neaktivan
Pomoc s programcicem u matlabu
snasla sam se, hvala enivej...:)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Matlab - učitavanje dva broja i njihova razlika

Da ne otvaram novu temu može li mi itko reći kako da ovo rjesim:

Napravite matricu A, dimenzija 4 x 4, ispunjenu slučajno odabranim

vrijednostima iz intervala [0,10], te izračunajte vrijednost njezine subdeterminante

koja se dobije izbacivanjem 2. retka i 3. stupca.

Za determinatu nikako ne znam napraviti, dok znam da za ovo prije ide:

A=round(rand(4)*10)

kako za det da napravim???

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice