Kontrola na daljinu

poruka: 9
|
čitano: 2.157
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kontrola na daljinu

Najprije ispričavam se zbog glupavog naziva teme, nije mi bolji pao na pamet.

Zanima me koliko bi komplicirano bilo napraviti sljedeće. Trebam program koji bi bilježio sve što se događa na jednom računalu (keylogger, valjda) u specifičnom programu i to, uz male preinake, istovremeno izvršavao na računalima koja ga "prate", znači nešto kao remote control, odnosno sve učinjeno na jednom bi se pratilo i slične varijante toga izvršavale na svim drugim računalima. Malo sam zbunjeno opisao, nadam se da shvaćate.

Iskustva s programiranjem imam. Pretpostavljam da bi najbezbolnije bilo koristiti C# za to? Ukratko bih molio ako me netko ima uputiti, trebam ključne riječi, biblioteke i slično, sve što pomaže u razvoju tako jednog alata. Ne čini se kao nešto kompleksno s pravim alatima.

Hvala lijepa, iako se bojim da sam bio preopćenit xD.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kontrola na daljinu

Povežeš program s nekom online bazom podataka poput MS SQL i neka program upisuje sve što te zanima u tu bazu.

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
13 godina
protjeran
vrucajanjetina kaže...

Zanima me koliko bi komplicirano bilo napraviti sljedeće. Trebam program koji bi bilježio sve što se događa na jednom računalu (keylogger, valjda) u specifičnom programu i to, uz male preinake, istovremeno izvršavao na računalima koja ga "prate", znači nešto kao remote control, odnosno sve učinjeno na jednom bi se pratilo i slične varijante toga izvršavale na svim drugim računalima. Malo sam zbunjeno opisao, nadam se da shvaćate.

Iskustva s programiranjem imam. Pretpostavljam da bi najbezbolnije bilo koristiti C# za to? Ukratko bih molio ako me netko ima uputiti, trebam ključne riječi, biblioteke i slično, sve što pomaže u razvoju tako jednog alata. Ne čini se kao nešto kompleksno s pravim alatima.

Keylogging je način hakiranja xD

16 godina
Kontrola na daljinu

Ukratko bi me zanimalo koliki je problem napraviti program koji bi pratio koji se podaci unose u nekom drugom, koja dugmad je pritisnuta i slično. Radio sam nešto slično u AutoIt-u, znam da je u redu kada je Windows forma, ali npr. da je GUI postignut kroz KDE ili nešto, postoji li univerzalan način ili?

Svjestan sam da nejasno pišem, ali ne znam se bolje izraziti.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...

ali npr. da je GUI postignut kroz KDE ili nešto, postoji li univerzalan način ili?

Misliš QT? KDE je desktop environment izgrađen oko QT-a, isto kao što je GNOME oko GTK+

QT i GTK+ sami iscrtavaju svoje kontrole i imaju vlastite petlje. Pretpostavljam da bi se i njih dalo pratiti ali da uopće nije trivijalno. Naravno, uvijek možeš bilježiti sirove pritiske na tipke i pomake miša, za kontrolu svega što korisnik upiše na tipkovnicu to je dovoljno, ali za otkrivanje po čemu točno korisnik klika nije dovoljno, jer prozori nisu statični, tj. ne otvaraju se uvijek na istim pozicijama i može ih se pomicati, mijenjati im se veličina. Jedino ako bi kod svakog klika uzimao screenshot, ali to bi ubrzo bilo primječeno...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
16 godina
odjavljen
vrucajanjetina kaže...

Da, naziv teme ti je užasno glup.

Ako pristupaš programiranju sa koliko je komplicirano onda takav program nečeš nikada napraviti, isto tako ako imaš iskustva sa programiranjem, onda je problem još manji. Najbezbolnije ti je koristiti programski jezik s kojim imaš najviše iskustva, ja isto tako pretpostavljam da ako spominješ C# da budeš radio s njime, tu ond apotraži KeyPress evente i kao što je rekao tracer, možeš pospremati "vrijednosti" u bazu, a za real time remote trebaš poznavati TCP/IP  sockete u w apiju, s time da nisam siguran za KeyPress evente da li imaju fokus "globalno" ili samo u aplikaciji u kojoj se izvode, jer nisam previše doma s .NET-om. Uglavnom dosta posla. Ima dosta dobrih .NET developera ovdje, pa će ti već netko dati ideju.

16 godina
rustweaver kaže...
vrucajanjetina kaže...

ali npr. da je GUI postignut kroz KDE ili nešto, postoji li univerzalan način ili?

Misliš QT? KDE je desktop environment izgrađen oko QT-a, isto kao što je GNOME oko GTK+

QT i GTK+ sami iscrtavaju svoje kontrole i imaju vlastite petlje. Pretpostavljam da bi se i njih dalo pratiti ali da uopće nije trivijalno. Naravno, uvijek možeš bilježiti sirove pritiske na tipke i pomake miša, za kontrolu svega što korisnik upiše na tipkovnicu to je dovoljno, ali za otkrivanje po čemu točno korisnik klika nije dovoljno, jer prozori nisu statični, tj. ne otvaraju se uvijek na istim pozicijama i može ih se pomicati, mijenjati im se veličina. Jedino ako bi kod svakog klika uzimao screenshot, ali to bi ubrzo bilo primječeno...

Mislio sam GTK+ odnosno QT, ispričavam se... I razmišljao sam o tome da bih onda morao gledati ili apsolutnu ili relativnu poziciju u odnosu na prozor klikova i slično. No, ako se radi o Windows formama moguće je to direktno provjeriti kroz onaj njihov ID neki?

alankish kaže...
vrucajanjetina kaže...

Da, naziv teme ti je užasno glup.

Ako pristupaš programiranju sa koliko je komplicirano onda takav program nečeš nikada napraviti, isto tako ako imaš iskustva sa programiranjem, onda je problem još manji. Najbezbolnije ti je koristiti programski jezik s kojim imaš najviše iskustva, ja isto tako pretpostavljam da ako spominješ C# da budeš radio s njime, tu ond apotraži KeyPress evente i kao što je rekao tracer, možeš pospremati "vrijednosti" u bazu, a za real time remote trebaš poznavati TCP/IP  sockete u w apiju, s time da nisam siguran za KeyPress evente da li imaju fokus "globalno" ili samo u aplikaciji u kojoj se izvode, jer nisam previše doma s .NET-om. Uglavnom dosta posla. Ima dosta dobrih .NET developera ovdje, pa će ti već netko dati ideju.

Sve to što si napisao mi je jasno, jedino me zanimalo ako netko zna najlakši način za isčitavanje što korisnik radi u nekoj aplikaciji. Znači, naslov "Kontrola na daljinu" je besmislen... :)

16 godina
odjavljen
vrucajanjetina kaže...

Uglavnom ukoliko iščitavaš što je korisnik radio po vanjskim aplikacijama, kao što je i rusteveawer rekao, imaš dosta posla, Ništa, samo naprijed {#}

15 godina
neaktivan
vrucajanjetina kaže...

No, ako se radi o Windows formama moguće je to direktno provjeriti kroz onaj njihov ID neki?

Da, na taj način rade Spy++ (kojeg dobiješ sa VS-om), Winspector i ostali...

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice